Inspiratie om te gaan hardlopen

Inspiratie om te gaan hardlopen

Te midden van de drukte van het dagelijks leven, kan het moeilijk zijn om de tijd en de motivatie te vinden om te sporten. Echter kunnen de fysieke en mentale voordelen van hardlopen de moeite waard zijn. Als je al rondloopt met het idee om te beginnen met hardlopen en je bent nog op zoek naar wat inspiratie, lees dan verder en binnenkort ren jij lekker door de buurt.

 1. Hardlopen maakt je hoofd leeg
  Loop je vast op een probleem of ervaar je een metale blokkade, dan kan harlopen je helpen. Een recente Amserikaanse studie uit 2014 heeft gevonden dat mensen met een betere fysieke conditie ook beter cognitief functioneren. Een persoonlijke trainer zegt hierover: ‘Als ik op zoek ben naar inspiratie om een blog te schrijven of ik moet een persoonlijk of zakelijk probleem oplossen, dan ga ik eerst een rondje hardlopen. 95% van de keren kom ik thuis met een oplossing.’
 2. Langer leven
  Het is waar! Hardlopen kan je helpen langer en gezonder te leven. Een studie uit 2008 van de Stanford University toonde aan dat hardlopen individuen een opmerkelijk overlevingsvoordeel oplevert. De onderzoekers volgden 280 lopers en 150 niet-lopers in hun vijfiger jaren. Na 19 jaar was slechts 15% van de lopers gestorven, in vergelijking met 35 % van de niet-lopers. Daarnaast bleken de lopers ook minder gezondheids beperkingen te ondervinden dan de groep niet-lopers.
 3. Train je hersenen
  Een blokje om kan helpen tegen geheugenverlies.  Uit diverse onderzoeken blijken sporters minder hersenschade te ondervinden dan niet-sporters. Het bleek ook dat lichamelijke activiteit zelfs effectiever werkt tegen het krimpen van de hersenen dan mentaal of sociaal boeiende activiteiten. De volgende keer dat je overweegt om een kruiswoordpuzzel te doen, kies eens een keer voor een actief blokje om.
 4. Verbeter je humeur
  Hardlopen is het ideale medicijn tegen een dip. Hardlopen levert niet alleen fysieke voordelen, maar ook helpt het je geest te verhelderen. Slechts 30 minuten per dag intensief bewegen kan je stemming al verbeteren en daarmee je gehele gevoel van welzijn. 
 5. Niet tijdsgebonden
  In tegenstelling tot de meeste sportscholen, die op bepaalde tijden open zijn of fitnesslessen op vaste tijden, kun je altijd en wanneer je maar wil gaan hardlopen. Voor het werk, na het werk, op een vrije dag… Wanneer het het jou het best uitkomt en wanneer je er behoefte aan hebt. Voel je je wat neerslachtig of wil je even je gepieker loslaten? Kies voor een hardlooprondje.
 6. Hardlopen is ‘Me time’
  Tussen de vergaderingen op het werk door, na het wegbrengen van de kinderen naar sport of sociale verplichtingen en de voortdurende overstroming van e-mail en social media kan je door hardlopen ontsnappen aan de dagelijkse chaos. Je bent er even tussenuit en het is 100% tijd voor jezelf.
 7. Verminderen van stress en angst
  Voel je een deadline naderen? Dan lijkt er voor sporten al helemaal geen tijd, maar juist die lichamelijke activiteit kan ervoor zorgen dat je minder gestresst bent en effectiever gaat werken.
 8. Naast de deur
  Hardlopen is een van de meest toegankelijke sporten die er zijn. Je hebt geen apparatuur, veld of andere deelnemers nodig. Het is een bevrijdende, eerlijke sport en je kunt het prima alleen doen door slechts naar buiten te stappen. Alles wat je nodig hebt zijn schoenen en het aanschaffen van de juiste soort loopschoen is belangrijk voor de preventie van blessures. 
 9. Motivatie tijdens het lopen
  Probeer tijdens het lopen eens een luisterboek op je mp3 speler of smartphone te zetten. Als het verhaal boeiend genoeg is, zullen de kilometers ongemerkt voorbij vliegen. Als muziek je meer motiveert van een boek, stel dan een afspeellijst samen met je favoriete muziek ter motivatie.
 10. Verbeter je immuunsysteem
  Als je merkt dat je vaker verkouden bent of vatbaarder voor een griepje? Ga dan eens wat vaker de deur uit voor een loopje. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij een gezond leven, een lagere bloeddruk en het controleren van je gewicht. Hierdoor bevordert het ook je bloedcirculatie en werkt je immuunsysteem effectiever. 
 11. Loop voor een goed doel
  Hardlopen biedt een kans om jezelf en je gezondheid te helpen, terwijl je ook anderen helpt. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor fondsenwerving door mee te doen aan een hardloopevenement. Terwijl je zelf fitter wordt, help je anderen met jouw prestatie. Zamel geld in voor een door jou gekozen goed doel en je zult absoluut gemotiveerder zijn om je doel te behalen.
 12. Loop samen met anderen
  Loop je liever samen of in een groepje? Geen probleem! Ook bij jou in de buurt zijn genoeg hardloopgroepjes waar je je bij aan kunt sluiten. Ga even op onderzoek uit en geef je op. Het is niet alleen gezelliger, het helpt ook om gemotiveerd te blijven door samen de uitdaging aan te gaan.
 13. Hardlopen als tourist
  Hardlopen is een geweldige manier om een nieuwe omgeving te verkennen, want je kunt  rondkijken op je vakantiebestemming terwijl je calorieën verbrandt. Het is een kleine moeite om je hardloopschoenen in je koffer te gooien en je ontdekt de mooiste plekjes op je vakantiebestemming. Vind restaurantjes, winkels en mooie plekjes, die je met de auto nooit had ontdekt. Ook thuis kun je hardlopen als tourist, door eens niet hetzelfde rondje te lopen. Kies een nieuwe richting en ren door straten die je nog nooit eerder hebt gezien.
Waarom loop jij? Wat zijn jouw voordelen van hardlopen? Heb je ooit problemen jezelf te motiveren? Wat houdt je tegen om te gaan lopen?  Maar belangrijker nog? Wat is je plan om het te overwinnen, om toch die loopschoenen aan te trekken? Deel het hieronder in een reactie.

Trefwoorden van dit artikel: hardlopen, motivatie, inspiratie om te gaan sporten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?