10 motivatie tips om (toch) te gaan sporten

10 motivatie tips om (toch) te gaan sporten

We willen het liefst allemaal met een grote glimlach beginnen met onze work-out, maar dat lukt helaas niet altijd. Met de juiste mentaliteit, een goede planning en voorbereiding maak jij sporten ook leuk voor jezelf.

  1. Zoek een training die je leuk vindt. Het is OK als je bang bent voor een bootcamp training of als yoga niet jouw ding is. Ga in plaats daarvan op zoek naar een activiteit  die je wel leuk vindt. Het ontdekken van een manier van sporten die je echt leuk vindt is het halve werk. Er is zoveel wat je kan doen en proberen, dus geef het niet op. Blijf wanneer het sporten toch niet helemaal goed voelt gewoon andere trainingen en lessen of probeer iets op aanbeveling van vrienden.

  2. Ga samen met je kids aan de slag. Plan een avond in de week of in het weekend waarop jullie samen gaan wandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen of iets anders natuurlijk. Samen motiveren jullie elkaar, je bent lekker met je kids in de natuur, je leert ze gezond bezig te zijn en is het nog gezellig ook.

  3. Neem lessen van trainers die je inspireren. Het is een grote motivatie om een training te volgen bij iemand waar je tegenop kijkt, die verstand heeft van de sport, die je motiveert om je best te doen en je coacht om het beste uit jezelf te kunnen halen. 

  4. Zoek de beste tijd om te sporten en zet het vast. Zet in je agenda wanneer je gaat sporten en reserveer dit ook als trainingstijd. Dit zal helpen om sporten op te nemen als een vast onderdeel in je agenda. Verandering is goed, maar iedere week weer op zoek naar een gaatje in je agenda om te kunnen sporten is vragen om afstel.

  5. Pak je sporttas de avond van tevoren. Als je tas is ingepakt, heb je geen tijd om excuses te verzinnen. Pak je tas de volgende dag en ga. Een andere tip is om je sporttas alvast in je auto te zetten, maar op de fiets naar je sport is toch wel wat sportiever en eigenlijk best lekker.

  6. Draag een lekker zittende (leuke) outfit. Upgrade je sport outfit: geen oud shirt en wijde trainingsbroek meer, maar een hip fel gekleurd setje. Een geweldige outfit kan ervoor zorgen dat je meer vertrouwen in je training en in jezelf zult hebben. Het hoeft heus geen modeshow te zijn, maar iedere vrouw wil er toch in sportkleding ook een beetje leuk uitzien. (Je weet nooit wat je tegen gaat komen)

  7. Maak een muziek afspeellijst die je motiveert. Wanneer je je eigen muzieklijst samenstelt, kies je dé plaatjes die jou helpen door te zetten. Zo houd je het niet alleen langer vol, je wordt er ook nog blij van en zult zien dat je niet kan wachten om weer aan de slag te gaan.

  8. Stel doelen voor jezelf. Een loopje in de buurt (wat dacht je van de Leontien Ladies Run in september in Rotterdam?) of ben je toe aan een halve marathon? Wacht niet langer en geef je op. Je hoeft er nu nog niet klaar voor te zijn, het is zelfs motiverend om er naar toe te werken. 

  9. Probeer je work-outs a te wisselen in tijd. Zelfs een 10-minuten durende training kan heel effectief. Je hoeft echt niet altijd uren durende cardio-trainingen te doen. Zolang je hebt bewogen mag je trots zijn op jezelf. Probeer een lange training gewoon af te wisselen met wat kortere trainingen.

  10. Beloon jezelf. Ga iets leuks doen of ontspan lekker nadat je hebt gesport. Kies voor een gezonde lunch of spreek met jezelf af dat je mag shoppen wanneer je een doel hebt bereikt.

Dit waren enkele tips en trucs die je kunnen helpen om toch te gaan sporten. Heb je een van de hierboven genoemde tips geprobeerd of heb je een tip die jou motiveert om toch te gaan sporten als je motivatie ver te zoeken is of je gewoon niet in de stemming bent? Laat een reactie achter en laat het ons weten.

Trefwoorden van dit artikel: motivatie, sporten, work-out tips
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?