8 verborgen redenen om gemotiveerd te blijven

8 verborgen redenen om gemotiveerd te blijven

Is het volhouden van je dieet de chagrijnige buien, de teleurstelling na een terugval en het geworstel wel allemaal waard? Ja! Leontien geeft je 8 verborgen redenen die jouw doorzettingsvermogen een boost geven.

Grote kans dat je vrienden je regelmatig op het hart drukken het afvallen vol te houden. En ook je familie en je partner zeggen dat je jouw doel niet moet opgeven. Toch kan je er soms helemaal klaar mee zijn. Waarom moet je dan volhouden als het vaak zo moeilijk en pijnlijk is? Carla Kooke van Mijn Doel heeft zich de afgelopen tijd precies hetzelfde afgevraagd. Haar doel, 10 kilo afvallen, was even helemaal uit het zicht. Gelukkig heeft ze samen met haar diëtiste de draad weer opgepakt. Het was zonde om nu alles te laten vallen waar ze zo hard voor had gewerkt. Leontien geeft 8 meer redenen die je vol laten houden als je het afvallen niet meer ziet zitten.

Verborgen motivator 1: zelfvertrouwen
Hoe voelde je je na je eerste rondje hardlopen? Of toen je voor het eerst bovenaan de trap stond zonder buiten adem te raden. Hopelijk trots en zelfverzekerd. Hoe langer je volhoudt, hoe meer je bereikt en des te groter je zelfvertrouwen wordt.

Verborgen motivator 2: eindelijk in die broek passen
Bijna iedere vrouw heeft wel een broek in de kast hangen die ze niet meer past. Maar voor een jaar of wat geleden zat hij nog als gegoten. Als je vol blijft houden, krijg je de rits weer dicht voor je het weet. Stel je voor wat voor een motivatieboost dat geeft. Want als je eenmaal in die broek past, wil je niet meer terug naar een grotere maat.

Verborgen motivator 3: het geeft zin aan de dingen die je doet
Heb je weleens het gevoel dat het niet uitmaakt of je wel of niet uit bed gaat? En dat de week vooruit kruipt als een slak? Dat gebeurt er als je nergens naar toe werkt. Wanneer je een doel voor ogen hebt, wil je dat gezonde maal koken. En heb je zin om een blokje om te gaan met de hond. Of om met de buurvrouw te gaan zwemmen. Een doel maakt je leven meer zinvol en plezieriger.

Verborgen motivator  4: langer van je kinderen genieten
Des te gezonder je bent, des te langer je kunt genieten van het zien opgroeien van je kinderen of kleinkinderen. Afvallen draait namelijk niet alleen om een mooier figuur. Het is vooral je gezondheid die je op het spel zet met overgewicht. Daar ondervind niet alleen jij de consequenties van, maar ook je kinderen.

Verborgen motivator 5: het leidt tot grotere dingen
Je begint met afvallen en je eindigt bijvoorbeeld met het openen van je online shop zelfgemaakte tassen. Dit klinkt totaal onlogisch. Toch is dat het niet. Het is een wetenschappelijk feit: iets in beweging is geneigd in beweging te blijven. Zo gaat het ook bij mensen. Je begint met één doel. Door het succes van dat doel raak je gemotiveerd en doe je zelfvertrouwen op voor andere doelen die je ooit wilde halen.

Verborgen motivator 6: het ‘Wow!’ effect
Stel je dit eens voor: je komt toevallig een collega van vroeger tegen. Zijn ogen worden groot en hij kan alleen maar ‘Wow!’ uitbrengen als hij je ziet. Hoe langer je volhoudt, hoe meer ‘wows’ je onderweg zult verzamelen.

Verborgen motivator 7: anderen inspireren
Doordat jij je vastbijt in je doel, gaat je omgeving zich ook afvragen hoe zij hun doel kunnen bereiken. En wie vragen ze dan om hulp? Juist, jou. Door zelf je doel vol te houden, help je niet alleen jezelf maar ook anderen.

Verborgen motivator 8: zelfkennis opdoen
Hoe meer je doet, hoe meer je leert en begrijpt. Je weet beter wat wel en niet bij jou werkt. Een terugval zie je ver van te voren aankomen. En je weet ook hoe die terugval bij jou veroorzaakt wordt. Zelfkennis is vaak de sleutel naar succes. Blijf dus volhouden, leer van je fouten en het wordt allemaal makkelijk met het verstrijken van de tijd.  

Trefwoorden van dit artikel: motivatie, afvallen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ja,die redenen zijn helemaal correct in mijn beleving. Sinds de dag dat ik begon met hardlopen,was ik trots dat ik naast een vrouw kon lopen,die 2 koppen groter is dan ik,die al lange tijd mn huis voorbij kwam rennen,ik door de raam naar buiten keek,jaloers dat zij dit kon en ik niet.Eindelijk liep ik dan met déze vrouw mee,ze heeft me 6 weken geholpen naar mn eerste 6,5 km loop.Daarna volgde snel mn 2e doel,de dam tot damloop,en zo vind ik nog steeds een nieuw doel,om naar toe te trainen. En mijn gewicht en figuur? Ja,er is 12 kilo af,vet lijkt overal weggesmolten als sneeuw voor de zon.Ik ben fit,voel me sterker dan ooit,en ja,ik merk dat ik zelfs anderen inspireer.Stiekum maakt me dat trots. Vandaag een oud collegaatje,die me in een strak traithlonpakkie op terras zag zitten,haar ogen werden idd groot van verbazing,dat ik hardloop,wielren,en moutainbike."vroeger was je toch écht niet zo sportief he?"Nee,op mn 40ste heb ik vlgs echtgenoot "het licht gezien",nouja meer een donkere wolk,een bedreiging voor mn gezondheid en mijn toekomst,dit was voor mij de ommekeer. En een andere motivator,ik doe meestal een venement mee voor een goed doel,en die zijn er héél véél in nederland. Opdit moment ben ik bezig een team te verzamelen voor het lopen in ,,the wheel of energy,, op schiphol,vind ik ook een geweldig initiatief ! Ik wens iedereen héél véél succes om gemotiveerd te blijven !!!!

brigitta, 10 oktober 2010

geweldig deze tips. Klopt sommige herken ik uit ervaring.

vera, 11 juni 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?