Beloon jezelf met een vakantie

Beloon jezelf met een vakantie

Een beloning in het vooruitzicht geeft je motivatie een flinke boost. Maar veel traktaties hebben maar voor korte tijd effect. Die nieuwe jurk hang je in de kast, en een week daarna heb je weer moeite om s’ ochtends je hardloopschoenen aan te trekken. Of een sigaret te weigeren na een etentje. Gelukkig bestaat er een beloning die je maanden lang gemotiveerd houdt…een vakantie. Leontien legt uit waarom.

Vaste deadline
Deadlines kunnen wensen in doelen omzetten. Als de datum van vertrek vast staat, weet je precies wanneer je je doel gehaald moet hebben.

Anticipatie
Wat is leuker dan je ergens op verheugen? En een vakantie is iets waar je je maanden op kunt verheugen. Je ziet jezelf al op een mooi strand volleyballen. Wandelen langs rivieren. Of heerlijk boeken lezen in de zon. Een vakantie als beloning kan de kracht en motivatie geven om je te gedragen naar je doel. Je hebt immers iets heel leuks wat opweegt tegen alle moeite en inzet.

Sociale boost
Een vakantie is de tijd om banden met familie en vrienden weer aan te trekken. Het ligt er natuurlijk aan welke invulling jij het liefst aan je vakantie geeft. Je kunt ook een mooie reis maken en nieuwe mensen ontmoeten, wat enorm inspirerend kan werken. Zo heb je weer genoeg energie voor je volgende doel.

Visuele motivatie
Mensen zijn visueel ingesteld. Daarom werken visuele motivators het best. Foto’s van vakantiebestemmingen zijn vaak adembenemend. Kies een favoriete foto uit van een mooie plek waar je graag naar toe wilt, en plan je trip er naar toe. Plak de foto op de koelkast of hou hem in je portemonnee.

Herinneringen
Niet alleen de vakantie zelf zal je mooie herinneringen geven, maar ook wat deze vakantie mogelijk maakte: het bereiken van je doel. Dat geeft zelfvertrouwen en tevredenheid. Je hebt het geflikt. En als je dit kan, wie weet waar je nog meer toe in staat bent…

Meer plezier
Een vakantie geeft meer voldoening als je daarvoor iets bereikt hebt. Misschien wilde je wel 7 kilo afvallen. Dan is het extra leuk om in je zwemkleding rond te lopen. Ben je gestopt met roken? Hoe fijn is het dan om zonder hoofdpijn of een hoestbui te ontwaken op je vakantiebestemming.

Flexibele kosten

Reizen kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Je kunt een week kamperen in Frankrijk. Maar ook op duikvakantie in Egypte gaan. Zolang je maar iets in het vooruitzicht stelt waar jij je op kunt verheugen, zal de vakantie als duurzame beloning werken.

TIP - Lees ook 8 verborgen redenen om gemotiveerd te blijven

Trefwoorden van dit artikel: motivatie, inspiratie, doel, mijn doel, vakantie
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?