Het doel van Heleen:

Weer 65 kilo wegen

Gestart met mijn doel: 4-9-2012

Ik wil graag terug naar het gewicht dat ik had voor mijn zwangerschap en voordat ik stopte met roken. Ik wil weer kleren aantrekken waarin ik me mooi en sexy voel en ik tot slot wil ik kijken naar een gezonde toekomst. Niet een waarin ik steeds zwaarder en ongezonder word.

Word supporter van  Heleen  
 

Dagboek

 • 11-12-2012
   7,0
  Gewicht69,2 kg
   

  Shit! Had ik hier net een enorme lap tekst geschreven maar op het moment dat ik hem plaats, ben ik blijkbaar niet meer ingelogd. Alles weg! Stom hoor.
  Poging 2 dan maar (eerst in een Word-bestandje)

  Ik heb heel lang niet geschreven. Gewoon omdat er niet zoveel te melden was. Ik deed netjes mijn best. At gezond, af en toe wat lekkers maar dat mocht. Flink hoelahoopen en nog wat naar de sportschool af en toe. Goed vol te houden en het werkt. Traag maar gestaag. En het gevolg is dat een aantal dagen geleden mijn weegschaal ‘ping’ op 69,0 stond.
  Ik kan niet beschrijven wat een lekker gevoel dat geeft! Zo fijn om onder die 70 uit te zijn. Alsof ik weer mezelf aan’t worden ben ofzo. Heerlijk.

  Nu spelen er echter wel twee dingen in mijn leven:
  Punt 1: Sinterklaas en kerst knabbelen aan mijn zelfbeheersing. Mijn mooie ‘het is zo makkelijk vol te houden’ verhaal van hierboven staat flink onder druk. Overal lijkt het lekkers te lonken. Het is overal, iedereen biedt het aan, het staat vo...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Roos en Attje geven Heleen een beloning
  • Heleen 12 december 2012 - 23:51:

   Bedankt dames! Jullie zijn stuk voor stuk geweldig!! Dikke knuf!

  • Dorien 12 december 2012 - 21:35:

   Ik denk dat ik voor jou kerstrecept bij Attje op haar pagina ga. Vind het lekker klinken!!

  • anja 12 december 2012 - 9:54:

   Het gaat prima zo Heleen. En is die flirt van jou dan helemaal strak in het vel, of zit daar ook hier en daar een schoonheidsfoutje aan? Heb eens gelezen dat mannen er helemaal geen moeite mee hebben hoe vrouwen eruit zien. Heb het zelfs aan de lijve ondervonden toen een vriend tegen mijn man zei "lekker hé dat An zoveel is afgevallen, waarop manlief heel vriendelijk zei: was ze dikker dan. Ja, ja, van je man moet je het hebben. En id. hier bungeld er ook vanalles het is prima zo.

  6 reacties  
 • 15-11-2012
   7,0
  Gewicht71 kg
   

  Riem kan op gaatje 6!!!! Hoeraaahhh!! (was eerst 3 en op dikke dagen zelfs 2). Om het te vieren heb ik vandaag 2 mini-marsreepjes gegeten....schit.....SHIT!!!!!

  Soms word ik heel moe van mezelf ;-)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien 22 november 2012 - 20:34:

   haha Heleen, een dikke verdiende mini mars!!! Ach, als het een keer is kan het geen kwaad. Als ik jou lijn zie loopt die mooi naar beneden dus je doel komt in zicht. Groetjes Dorien

  • anja 17 november 2012 - 7:11:

   het gaat lekker zo, groot gelijk om het te vieren maar zeg dan geen SHIT, geniet er lekker van. Als je ze toch opeet kun je er net zo goed lekker voor gaan zitten en er echt van genieten.
   Je komt er wel hoor op deze manier.

  • Ingrid 15 november 2012 - 21:09:

   Je bent nog steeds goed bezig en denk eraan.... Spieren zijn zwaarder dan vet! Dus dat je riem strakker kan, maar je wel zwaarder bent zegt meer over je verhouding spieren/vet dan over je slechte gewoontes om iets te vieren met wat lekkers. (wat je overigens wel heel erg verdient hebt! ;) )

   
 • 12-11-2012
   5,5
  Gewicht70,9 kg
   

  Mijn gewicht gaat wat op en neer en mijn humeur ook. Overigens niet per definitie synchroon aan elkaar. Ik ben moe, heb al 4 maanden een ontsteking in mijn kaak waar ik inmiddels behoorlijk zat van ben en nu begint mijn buik ook nog op te spelen (en ik ben hysterisch bang voor overgeven en dus niet blij met buikpijn).
  Op zich val ik structureel nog wel kleine beetjes af maar op deze snelheid raak ik die laatste 6 kilo nooit kwijt. Het is moeilijk om gemotiveert te blijven als de weegschaal niet beloont. Vandaag 70,9kg maar de laatste 2 weken bijna elke dag rond de 71,4kg.

  Zo, klaar met klagen; nu het positieve nieuws.
  Ik zit onder de blauwe plekken! Dat klinkt slecht maar dat is goed. Ik ben sinds een week aan't Hoopen. Ook wel Fitness- of Powerhooping genoemd. Eigenlijk komt het neer op domweg hoelahoopen. Domweg, ware het niet dat de hoepel 1.6 kilo weegt en moordlustige terror-noppen aan de binnenkant heeft.
  Hoelahoopen met deze Circle of Pain is verschrikkelijk pijnlijk ma...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Andrea geeft Heleen een steuntje in de rug
  • Ingrid en Attje geven Heleen een beloning
  • Heleen 12 november 2012 - 14:36:

   Eerst op de sportschool uitgeprobeert en nu zelf eentje aangeschaft. Overigens heb ik de weegschaal hier een daar wel een dag genegeerd maar dat was eigenlijk meer omdat ik niet wilde weten wat ik zou zien. Stomme weegschaal!

  • Attje 12 november 2012 - 14:20:

   Je schrijft dat je de laatste weken steeds rond de 71,4 kg zat. Jij hebt dus dezelfde kwaal als ik: stiekem toch elke dag wegen. Ik kan het ook niet laten. Elke morgen sta ik er even op. Doe je die horroroefeningen op de sportschool of heb je die hoelahoop zelf aangeschaft? Dat je ondanks de blauwe plekken toch doorzet; mijn complimenten. Zoveel wilskracht heb ik niet.

   
 • 30-10-2012
   6,5
  Gewicht72,4 kg
   

  Hm, weegschaal stuk? Weer die tijd van de maand of toch de kaasfondue bij mijn vader. Ach, het was leuk zo lang als het duurde. We gaan gewoon door want het kan over twee dagen weer anders zijn. Ik weet nu dat het kan.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Jadzia, Attje en Ingrid geven Heleen een steuntje in de rug
  • Ingrid 12 november 2012 - 0:08:

   heleen!!!! waar ben je???? gaat het een beetje met je???

  • Heleen 31 oktober 2012 - 9:19:

   Inderdaad. Te vaak op de weegschaal staan is slecht voor het hoofd. Het is alleen zo verleidelijk. Som ga ik er wel twee keer op staan om het verschil tussen de ochtend en de avond te weten. Maar je hebt er geen moer aan want je schommeld inderdaad elke paar dagen wel een kilo of twee. vanochtend was het weer 71.1. De echte resultaten zie je meer in weken dan in dagen. Ik ga proberen er wat minder op te gaan staan. Een vast weegmoment aan het begin en aan het einde van de week ofzo.

  • Cannondale 30 oktober 2012 - 11:17:

   Heleen, zouden wij misschien te vaak op de weegschaal staan? En ons daardoor te veel laten beïnvloeden door, de mogelijk natuurlijke, schommelingen? En daardoor juist het tegenovergestelde bereiken? Veel succes Heleen en hou vol!

  5 reacties  
 • 26-10-2012
   8,5
  Gewicht70,5 kg
   

  Juichend door de kamer, met kind in de rondte gedanst, weegschaal een kus gegeven want.....vandaag weeg ik precies 10 kilo minder dan op 30 juli van dit jaar. Die zwarte dag dat ik zo ongeveer mijn feestjurk uitbarstte. Nooit gedacht dat je zo blij kon worden van een stom getalletje. O ja, had ik al verteld dat ik weer jukbeenderen begin te krijgen.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Sharon, Dorien en Attje geven Heleen een beloning
  • Heleen 28 oktober 2012 - 17:19:

   Ik weet het eigenlijk niet. Vroeger was ik heel slank. Maar door heel ongezond eten en veel te veel werd ik steeds zwaarder. Door geen frisdrank en sap, geen suiker in de thee en 4 dagen per week geen pasta,brood, rijst en aardappelen te eten, heb ik mijn calorie/koolhydraat inname meer dan gehalveerd. De laatste dagen heel veel water gedronken. Misschien dat mijn lijf graag weer terug wil naar de natuurlijke staat?

  • Dorien 28 oktober 2012 - 15:27:

   Kei goed meid, ik juich met jou mee. De aanhouder wint. Fijne zondag nog.

  • Attje 27 oktober 2012 - 15:27:

   Wat is in vredesnaam jouw geheim? Je bent in 3 dagen 2 kilo afgevallen! Dat wil ik ook wel. Dus voor de draad ermee; hoe heb je dit gedaan???

  4 reacties  
 • 25-10-2012
   8,0
  Gewicht71,4 kg
   

  ik zeg niks....ik vul alleen even mn gewicht in.......en een smiley :-) en...oke, nog een smiley :-)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien geeft Heleen een beloning
  • Attje 25 oktober 2012 - 11:03:

   Het doel voor deze week is bereikt. Ga zo door!!!!!!!!!!

  • Ingrid 25 oktober 2012 - 8:49:

   YES!!!!! Goed gedaan meissie!!!

   
 • 24-10-2012
   6,0
   

  Dames, ik heb advies nodig! Hoe doen jullie het 's avonds?
  Ik gedraag me namelijk de hele dag voorbeeldig en knabbel zonder moeite kilo's tomaatjes en wortels weg. Maar 's avonds lijkt het wel of ik gek in mijn hoofd wordt. Kind in bed, lekker op de bank, tv aan en voor ik het weet ben ik op safari door de keuken op jacht naar lekkere hapjes. Gister betrapte ik mezelf geheel onverwacht met mijn vinger in de chocopasta-pot! Dan loop ik hardop op mezelf te vloeken.
  Intense schaamte en zelfwalging zijn het gevolg. Wat moet ik doen? Ik kan niet het huis uit want ik ben alleenstaand en kan mijn kind niet zomaar alleen achter laten. Tips, please!!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Heleen 25 oktober 2012 - 7:43:

   Bedankt voor de tips, ladies. Thee, en kwark met nootjes. Ik ga het proberen. En zoals Ingrid ook zegt: Het begint bij het boodschappen doen. Als het eenmaal in huis is wordt het een probleem. Ik koop idd al zoveel mogelijk 'vies' eten voor mijn kind maar ik merk wel dat mijn standaard er flink op achteruit gaat als ik in zo'n bui ben. Dan ben ik ineens nauwelijks kritisch meer. Maar aangezien mijn weegschaal en ik vanochtend een soort grouphugg hebben gedaan na het weegmoment, ben ik weer helemaal gemotiveerd. fijne dag allemaal.

  • anja 25 oktober 2012 - 7:38:

   Ik neem overdag als tussendoortje een plak ontbijtkoek, eierkoek of een appel 's avonds neem ik het groentepakket als ik nog trek heb. Maar zelfwalging is wel een heel zware straf aan jezelf geven, dat helpt ook niet echt denk ik. Het gaat toch goed met afvallen, en een keer je vinger in de pasta pot steken is helemaal niet erg. mijn vinger verdwijnt af en toe in de pindakaas maar ik geniet echt van dat likje.

  • Ingrid 24 oktober 2012 - 21:24:

   Ik doe niet graag aan de lijn en heb er eigenlijk een enorme poephekel aan, maar ik moet. Maar.... het moet wel leuk blijven. Ik mag van mezelf altijd 1 droog wit wijntje 's avonds. En idd... die smaakt lekkerder als ik er een chippie, nootje, toastje of alledrie bij neem. Meestal drink ik een hele pot thee leeg voor ik aan dat wijntje begin. Dan zit ik al zo vol met heet water dat ik geen lekkere trek meer heb. En ik koop meestal de dingen die mijn man en kinders wel lekker vinden, maar ik niet. Van die smerige ham/kaaschips, pistachenootjes (waar ik alsnog de rotzooi van mag opruimen..) Of kleine zakjes chips waar dan maar weinig kalorien in zitten, maar waar je wel effe lekker op kan knabbelen. Of je pakt een sinaasappel waar je een uur over doet eer je die afgepeld hebt. Of.... je zet jezelf op een stepapparaat en bedenkt dat alles wat je er op dat moment af stept, erAF is en niet erBIJ. Kom op, meid! Niks nie snaaien, volhouden en niet aan die ranzige, heerlijke lekkernijen denken! Je kunt het!!!

  5 reacties  
 • 23-10-2012
   5,5
  Gewicht72,6 kg
   

  Oke, oke, tijd om met de billen bloot te gaan. Ik kom weer aan! Gvd! De eerste dagen na mijn vorige bericht ging het super. Op een gegeven moment zelfs 71,5! En dan gaat de druk er vanaf. Ik ga mezelf dan weer dingen toestaan omdat het zo goed gaat. Hier een broodje, daar wat kaas. Koekje erbij? Ja graag!

  Vervolgens kreeg ik vorige week echt vreselijk veel pijn in mijn kies. Maar zeg maar echt zoveel dat je alleen nog maar wilt dat iemand je knock out slaat met een koekenpan. Na 24 verschrikkelijke uren eindelijk een verlossende zenuwkanaalbehandeling gehad en nu aan de antibiotica om de rest van de ontsteking te bestrijden.

  Na dit alles heb ik mezelf lekker maar teveel verwend. Ik heb op zo'n moment niet de discipline om in al mijn ellende mezelf lekkere dingen te ontzeggen. Met als gevolg dat ik vanochtend weer 72,6 woog. En eigenlijk wil ik dat hier niet vertellen want ik wil alleen de successen delen. Maar toen bedacht ik dat dit medium ook geldt als support en om je proces t...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien geeft Heleen een steuntje in de rug
  • Heleen 24 oktober 2012 - 16:22:

   Durfde er niet op te gaan staan. Morgen weer.

  • Attje 24 oktober 2012 - 12:40:

   Ik zit weer onder de 3: vanmorgen 72,8. Hoe is het bij jou?

  • Heleen 23 oktober 2012 - 16:41:

   Ik word ZO blij van jullie!

  7 reacties  
 • 4-10-2012
   8,0
  Gewicht72,2 kg
   

  Vandaag kon mijn riem op het 5e gaatje! OMG! Wat voelt dat goed! Ik voel me zo dun (zolang ik niet in mijn blote kont voor de spiegel ga staan dan hè). Als ik bedenk dat ik me nu met 72 kilo dun voel, snap ik in geen 100 jaar dat ik me ooit dik voelde met 65 kilo. Als ik nu 65 kilo zou wegen zou ik mezelf zien als een soort Gizelle Bündchen-achtig top model! (Ik droom over mezelf in een mini bikini, afgetraind lijf, een wit strand en uiteraard een geweldig mannelijk exemplaar aan mijn zijde). Hoe dan ook: na een paar dagen zwakte, heb ik mezelf herpakt en me vandaag keurig aan mijn koolhydraatarme lijfstijltje gehouden. Oké, ik geef toe dat die paar pruimen hun werk ook aardig goed deden bij de uitdrijving van afvalstoffen? Maar wat dondert dat. Als het werkt, dan werkt het.
  Nog iets anders, hoe kan het dat er vrouwen zijn die bij stress stoppen met eten en dan 10 kilo lichter gaan klagen dat ze het zo zwaar hebben. Yo, ik zou mijn rechtbreien geven om met een beetje stress af te kun...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien geeft Heleen een beloning
  • Dorien 7 oktober 2012 - 20:31:

   Trots, trots trots!, wat ben jij goed bezig!, hou vol en ben gelukkig met jezelf. Je bent een Topper.

  • Attje 5 oktober 2012 - 7:44:

   Als kind was ik altijd een echte dikkerd. Op mijn 18e ben ik heel veel afgevallen en lukte het tot mijn eerste zwangerschap om op een gewicht van 57!!!!!!! kg te blijven. En ik was niet eens tevreden over mijn lijf!!!!!!!!! Als ik de foto's uit die tijd zie ben ik zo jaloers en vind ik mezelf zo ontzettend stom dat ik daar nog niet blij mee kon zijn. Nu ben ik al in staat om een moord te doen om die 65 kg. te bereiken.
   Wat betreft stress: ook ik begrijp niet dat vrouwen daar van af vallen. Ik heb dan altijd snaaineigingen en ik kom er alleen maar van aan. Nu reageer ik me wel af op de fiets. Veel gezonder en beter voor mijn figuur.

  • Heleen 4 oktober 2012 - 20:41:

   Rechtbreien? Damn you autocorrect! Dat moet rechterbeen zijn.

   
 • 1-10-2012
   5,5
  Gewicht72,3 kg
   

  Weer een hoop beleefd de afgelopen week. Mijn bank is omgeruild en dat was enorm sjouwen dus dat was zomaar gratis een paar extra uurtjes sporten. Sowieso was het een goede week qua lichaamsbeweging want behalve mijn reguliere sportschoolbezoekje heb ik ook nog een extra klasje gevolgd. Je kent ze wel: BodyShape. Die lesjes waardoor de kont van Kim Kardashian zo ongeveer ter hoogte van haar nek zit. Dat betekende een uur lang non-stop alles aangespannen te hebben. Ik ging compleet stuk. Zweten, pijn en te koppig om op te geven. Aan het eind wist ik niet of ik moest huilen of de lerares in elkaar moest slaan. Maar nadat ik weer was bijgekomen dacht ik wel: dit doen we vaker want je voelt aan je hele lijf dat het werkt. Uiteraard kon ik de dag erna mijn armen niet meer boven mijn hoofd tillen van de spierpijn maar je moet er iets voor over hebben he. Tot slot afgelopen zondag nog met mijn 5 jarige de anderhalve kilometer gerend bij de Achmea Famaly Run. Supertrots naar huis met een medai...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje geeft Heleen een steuntje in de rug
  • Heleen 3 oktober 2012 - 10:00:

   Dat is een leuk idee! Bedankt voor de tip!

  • Attje 2 oktober 2012 - 9:48:

   Het is me gelukt om thuis 3 weken niet te snaaien en ik vond dat ik daarvoor wel een beloning verdiend had. Gisteren heb ik mezelf daarom op een mooie orchidee getrakteerd. Misschien ook een idee voor jou?

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Ria
 • Grada
 • Heidi
 • Simone
 • Bianca
 • m-tijgertje88
 • Inge
 • Manon
 • Rixt
 • Danielle
 • bob
 • Marjon
 • Marije
 • Trees
 • Alka
 • anita
 • Jacqueline
 • Patricia
 • gala
 • Laila
 • antoinette
 • Lisanne
 • Irma
 • michelle
 • Eline
 • Petra
 • Filiz
 • Mariska
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?