Het doel van Ingrid:

eindelijk 68 kilo wegen

Gestart met mijn doel: 23-10-2012

Om gezond te zijn en te blijven, moet je gewicht in balans zijn. Met erfelijk belastbaar materiaal in mijn lijf om diabetes te ontwikkelen, is dat voor mij 1 van de drijfveren om het nu eindelijk eens te gaan doen. Onder de 70 komen én blijven.
En als ik er dan ook nog eens beter uitzie en een superconditie bij krijg.....nou graag!

Word supporter van  Ingrid  
 

Dagboek

 • 17-11-2012
   7,0
   

  Ik moet er toch nog eens even heel goed over nadenken of ik wel op deze pagina wil blijven. Al die berichten van die jonge meiden met die gevechten met wel of niet eten, ik wordt er eerlijk gezegd een beetje moe van. ik ben hier om mijn laatste kilootjes kwijt te raken op een gezonde manier. Om dan elke dag te moeten lezen over meiden die de dag doorkomen op een cracker met jam..... Iedere boerenl..l snapt dat dat niet kan! Sorry, maar ik wordt er een beetje boos van. Als je zo goed weet dat je een eetstoornis hebt, zoek dan de juiste hulp en geloof me.... dat is niet hier. Ik gun al die meiden het allerbeste, maar dat is niet hier te vinden. Een site die vooral over een gezonde levensstijl gaat, kan volgens mij weinig bieden voor meiden die dat niet hebben en niet zelfstandig kunnen bereiken.
  Misschien ga ik wel te kort door de bocht, maar ik word er niet vrolijk van en het stimuleert me zeker niet om mijn streefgewicht te bereiken.

  Ik denk er nog eens over, maar ik geef het wein...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Heleen 11 december 2012 - 11:32:

   Hoi Ingrid, ook voor mij is anorexia iets onbegrijpelijks. Ik vind het echter juist heel bijzonder om die dagboeken te lezen. Uiteindelijk gaat het namelijk allemaal om ons zelfbeeld en de strijd met iets achterlijks als eten. We willen allemaal hetzelfde; lekker in ons vel zitten en gelukkig zijn. In mijn ogen ben jij een hele stoere chick die zich van niemand ene reet aantrekt en positief in het leven staat. Toch ben je op deze site terecht gekomen omdat je een steuntje in de rug zocht om je lijf te veranderen (en je zelfbeeld misschien ook wel). Hier kun je als je wil, met menesen praten en je eigen denkbeelden relativeren met behulp van anderen. Ik kan ook wel kwaad worden om mensen die zich schuldig voelen als ze een wortel hebben gegeten maar uiteindelijk snap ik het ook want ik voel me ook klote als ik weer een stuk chocola naar binnen heb gepropt. Het lijkt een wereld van verschil maar dat valt eigenlijk wel mee. Hoop dat je nog eens terugkomt want ik vind je berichtjes altijd erg leuk.

   Groeten Heleen

  • Andrea 1 december 2012 - 14:12:

   Hoi Ingrid,

   ook ik voel me aangesproken door je laatste berichtje.
   Ik begrijp dat je het moeilijk vind, en misschien een beetje frustrerend?
   Maar veel van de meisjes die hier posten (en ik ben daar een van) krijgt al hulp, maar heeft gewoon een plekkie nodig om haar ei kwijt te kunnen.
   Een plekkie waar andere meiden, en misschien jongens er zijn om ze te steunen, en tips te geven.
   In tegenstelling met, wat Roos al zei, de pro-ana sites waar je alleen maar wordt bemoedigd om nog sneller, nog meer en nog ongezonder af te vallen.
   Want ja, ik heb die sites ook bezocht, en dacht dat dat mijn vriendinnen waren.
   Maar welke 'vriendin' jaagt je de dood in?
   Precies, en gelukkig ben ik daar ook achter gekomen.

   Ik hoop dat je begrijpt dat ik niet boos ben of wat dan ook, ik wil alleen duidelijkheid geven van mijn, en ook die van de meeste andere meisjes hier, bedoeling is om mijn strijd te delen met 'onpartijdige' mensen zodat andere meisjes er wat van kunnen leren en ik weer van hun.
   En het is inderdaad je eigen keus welke dagboeken je leest ;)

   Ik wil je heel veel succes wensen met de kilo's die je nog te gaan hebt. en ik hoop dat het feit dat wij een andere strijd te strijden hebben je niet ontmoedigd ;)

   Fijn weekend!

  • Arianne 19 november 2012 - 21:46:

   he ingrid, bedankt voor je reactie. Ik begrijp het dat jij het lastig vind om die meiden te begrijpen en dat is ook zo het gaat echt boven onze pet! ik heb alleen zelf een zus met anorexia dus voor mij is dat anders. Niet dat ik het beter begrijp maar ik weet wel een beetje hoe grote strijd het is en hoe totaal anders je bent als je een eetstoornis hebt. Vandaar mijn reactie :) Maar wij gaan gewoon gezond verder :)

  6 reacties  
 • 16-11-2012
   8,5
  Gewicht72 kg
   

  Lekker bezig dagje, maar vanavond gaan we er weer voor zitten. The Voice!En deze keer met wat lekkers. Een foccacia met olijfjes en wat gevulde brie op een broodje. Heerlijke calorienbommen! En daarna gaan we gewoon weer verder. Het gaat er allemaal zo snel af dat het wel ff kan lijden.
  Fijn weekend allemaal

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje geeft Ingrid een beloning
   
 • 15-11-2012
   8,0
  Gewicht72,4 kg
   

  wat een begin van de dag! de kinders naar school gebracht, zit Bram al helemaal klaar op zijn stoeltje.... SHOOT! hij moest naar het buro! Hup...sleur kind uit de klas, op een drafje naar het buro, gauw ogentest en op een drafje weer terug. Naar huis, kopje koffie en door met de auto om voor sinterklaas te spelen. Met een auto vol weer terug naar huis en de kinders weer van school halen.....pfffff! En dan nu...is het al bijna half 2 en kunnen ze weer terug en kan ik nog boodschappen doen, want we moeten toch ook eten vanavond. Maar niet voordat ik dit stukje af heb geschreven en een was in de machine heb gepropt. Ondertussen schalt de radio heerlijk foute muziek van Q-music en zit mijn man in de weg.
  Maar verder gaat alles goed.....

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Heleen 15 november 2012 - 16:45:

   Adem in....adem uit....het leven van een moeder gaat niet over rozen. Heb je tussendoor nog wel een appeltje of iets gegeten? Enneh je bedoelt neem ik aan het consternatie-buro of het confrontatie-buro of het obstipatie-buro? ;-)

  • Attje 15 november 2012 - 14:16:

   Dit wordt een mooie neerwaartse lijn in jouw grafiek. Ik hoef gelukkig de kinderen niet meer naar school te halen en brengen, maar je wilt niet weten hoe het is om 2 pubers 's morgens vroeg op tijd naar de trein en bus te krijgen. Het verbaast me dat ze nog altijd op tijd komen. Je hebt al 2 x geschreven dat je man in de weg zit. Is dit met een knipoog of wil je hem wel achter het behang plakken? Voor de rest...ga zo door. Misschien zitten we met de kerst allebei wel onder de 70.

   
 • 12-11-2012
   6,5
  Gewicht73 kg
   

  Ik voel me een dweil.... ik heb sinds vorige week maandag 5 late diesten gehad en ik mag er nog 2 nachtjes achteraan doen. Pffff.... maar vooruit... niet zeuren, maar doorwerken. Maar ik kruip nu toch nog effe mijn bedje in....

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Heleen, Attje, Jadzia en Arianne geven Ingrid een steuntje in de rug
  • Heleen 12 november 2012 - 14:28:

   Lekker even klagen, potje knorren, jezelf verwennen met een mooie film, kopje thee en een stukje 72%-chocolade. Komt het vast weer goed.

  • Attje 12 november 2012 - 13:43:

   Je mag je dan een dweil voelen..........maar je gewicht gaat wel mooi naar beneden. Toppie!!!

  • Jadzia 12 november 2012 - 10:32:

   Dat heb je wel verdient. Even een reactie op je bericht, ik weeg nu 64.6 kilo

  4 reacties  
 • 10-11-2012
   8,0
  Gewicht73,2 kg
   

  Vandaag de crosstrainer uitgeprobeerd en jeeminee...da's hard werken. Ik ging natuurlijk veel te snel van start en was binnen de kortste keren buiten adem. Maar uiteindelijk heb ik het 2 maal 5 minuten volgehouden. Maandag weer! Ook is de maandelijkse periode er weer...blegh! Maar meestal heeft dat goede invloed op mijn gewicht. Heb gisteren wel een heerlijk notentaartje op, maar ik heb ook mijn allereerste skinny-jeans gekocht!!! En ik zag er niet uit als een rollade en dat is toch wel erg fijn. Ben benieuwd wat de komende dagen weer brengt...

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje en Roos geven Ingrid een beloning
  • Arianne 12 november 2012 - 9:06:

   Aah super leuk dat je die aan kan nu! Dat is toch wel erg motiverend! :) Succes met de crosstrainer!

  • Attje 11 november 2012 - 11:34:

   Een crosstrainer is niet aan mij besteed. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar na 2 minuten lig ik op apegapen. Goed dat jij dit gelijk al 2 x 5 minuten kan.
   De noten die ik eet zijn ongezouten. Ik koop gewoon een notenmelange (zonder pinda's). 2 of 3 x per dag meng ik een handvol noten door een schaaltje magere kwark. Dit vult gigantisch, zodat je geen zin meer hebt in snaaien.
   De wortels en rauwkost heb ik ook afgezworen. Ik krijg er alleen maar meer honger van. Veel plezier met je skinny jeans. Dit is voor mij voorlopig nog niet weggelegd.

   
 • 9-11-2012
   7,5
  Gewicht73,2 kg
   

  En weer is de week alweer voorbij.... ik hoorde deze week dat het nog zo'n 45 dagen duurt en dan is het al kerst!!! Niet te geloven... Maar dat maakt wel mijn motto erg toepasselijk.. Pluk de dag!!! En dat doen we! deze week mijn oom een crosstrainer afhandig gemaakt. Manlief moet 'm nog effe een beetje op orde brengen, maar dan ik ertegen aan. Vooral als het koud is. Afgelopen week en ook de komende dag nog hard werken, maar dankzij mijn flesje en de slimpie-ranja drink ik me het apezuur. En dat werkt echt. De groene zone komt steeds dichterbij en dat maakt mij blij.

  Dank je Attje voor je lieve woorden. Je hebt idd geen horde om je heen nodig, maar juist een harde kern die je steunt.
  Fijn weekend meisjes!!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje geeft Ingrid een beloning
  • Attje 9 november 2012 - 14:43:

   Als je in dit tempo doorgaat haal je je doel gemakkelijk voor de kerst. Morgen ga ik weer op de weegschaal. Ben heel benieuwd....

   
 • 3-11-2012
   7,0
  Gewicht74 kg
   

  Jeminee......de week is omgevlogen! Druk met nachtdiensten, omschakelen, boodschappen en een man die thuis in de weg zit....pffff. Ik heb niet echt de energie gehad om er nog iets bij te hebben. Ik ben gewoon vergeten om op mijn lijn te letten. Ook het sporten is er door de kou bij ingeschoten, brrrrr. Gelukkig was mijn aartsvijand niet al te streng en deed ze er maar 2 onsjes bij. Dat is nog te overzien.
  Maandag toch eens even achter een crosstrainer aan gaan, want met die kou ga ik niet graag de polder in om te lopen. En ik wil dan toch wel wat doen!
  Wat een gedoe trouwens om op deze site de meiden te vinden die je wil volgen. Ik word er niet goed van! Ook al die dagboeken die al meer dan een jaar niet gebruikt worden....pffff.....lastig zoeken hoor!
  Morgen maar eens een rommelmarkt bezoeken en eens kijken of we wat accesoires kunnen scoren voor carnaval! Of extra broeken voor Bram.... het lijkt wel of ie het erom doet! Elke week 3 broeken met gaten in de knieén....je zou er stape...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje en Jadzia geven Ingrid een steuntje in de rug
  • Attje 5 november 2012 - 15:57:

   Die kou is dus de reden dat ik nu een aantal keer per week op de sportschool te vinden bent. Lekker rammen op de spinningfiets met lekkere muziek. Met dit weer hoef ik ook niet meer zo nodig buiten te sporten en met een groep spinnen is super gezellig.
   Als ik zo zie welke meiden jou verblijd hebben met steuntjes, beloningen en positieve berichten hoef je niet verder te zoeken. Dit is hetzelfde groepje dat mij ook steunt en meer heb je eigenlijk niet nodig. Dit groepje is heel hecht. We houden regelmatig ons dagboek bij en steunen elkaar echt. Dus...welkom bij de club!!!

   
 • 26-10-2012
   8,0
  Gewicht73,8 kg
   

  Joepie! Lekker weekend! Zondag pas weer de nachtdienst in. En die weegschaal was vanmorgen weer mijn beste vriendje! Die tips van Sonja werken dus echt, maar dat wist ik al wel. Het is gewoon volhouden en niet terugvallen in je oude vreetgewoontes. Maar ja... dat is ook niet altijd makkelijk. En zeker niet als je thuis van die kieskeurige eters hebt die niks lusten. Daar krijg ik toch af en toe wat van. Zodra de pannen op tafel staan, hoor ik meteen "dat lust ik niet" Hoezo niet? Je hebt nog niet eens gezien wat erin zit!!!! Ach ja... dat zal ook nog beter worden over tig jaar. Voor nu ben ik in ieder geval een blij mens en ga ik eens effe lekker de boel op orde brengen hier. Fijn weekend!!!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien en Attje geven Ingrid een beloning
  • Heleen 31 oktober 2012 - 9:15:

   Dan eten ze toch lekker niet. Blijft het hele gezin lekker slank. Hahaha. Je bent goed bezig, meid. Hang in there!

   
 • 25-10-2012
   8,5
  Gewicht74,4 kg
   

  Mijn balansdagje gisteren heeft vruchten afgworpen. Dat kon ook bijna niet anders met sporten en weinig calorien binnenkrijgen. Ik heb me een sloot water naar binnen gegooid! Ik kon wel op de toilet gaan wonen! En we gaan vrolijk door! Vandaag een lekker potje voor mezelf koken voor in mijn avonddienst, een nieuw flesje spa blauw gekocht wat ik wel tig keer ga vullen en boodschappen gedaan met heel veel gezonde dingen! Mjammie!
  En weet je wat nou zo gek is? Als mensen in de gaten krijgen dat ik op mijn voeding let, dan wordt mij doodleuk verteld dat ik dat niet nodig heb.
  "Jij hoeft toch niet af te vallen? Je bet hartstikke slank! "
  Zou ik dan zo'n verkeerd zelfbeeld hebben?? Nou nee dus! Met 1.68 m is 74 kilo écht te zwaar! En zolang mijn BMI nog in de oranje zone is, ga ik gewoon door. Ik ga voor groen! Ik ga voor gezond!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Heleen 25 oktober 2012 - 23:31:

   Ingrid, wat kan ik zeggen behalve 'respect' ! Of je nu 74 of 47 kilo weegt, iemand met jouw krachtige en positieve houding komt er wel.

  • Dorien 25 oktober 2012 - 19:33:

   Inderdaad Ingrid, kom voor jezelf op. Loes, wij moeten het hier allemaal van positieve reacties hebben. Elkaar proberen te stimuleren.

  • Attje 25 oktober 2012 - 16:10:

   Jij zal nog wel behoorlijk strak in je vel zitten als mensen zeggen dat je niet hoeft af te vallen. Ik ben 1.66 en weeg (nu) bijna 73 kg. Als je mij ziet zie je echt een dik propje. Onze BMI's zitten inderdaad in de oranje zone en ook ik wil die weer naar groen hebben. We gaan er gewoon voor en trekken ons niets van de buitenwereld aan.

  5 reacties  
 • 24-10-2012
   7,0
  Gewicht75,2 kg
   

  Gisteravond een superleuk avondje gehad met mijn collega's bij de Japanner. Heerlijk, heerlijk, maar niet voor mijn aartsvijand, de weegschaal. Die was vanmorgen onverbiddelijk en strafte het meteen af. Een marteling dus, maar ja.... Het is natuurlijk ook niet slim om elke dag op dat ding te gaan staan, maar het geeft mij wel elke dag de boost om ervoor te gaan en of dat dan ook resultaat oplevert.
  De draad weer opgepakt en op de fiets mijn boodschapjes gedaan. Nu even een bakkie koffie en dan ga ik mijn stijve spieren in mijn renbroek hijsen en erop uit. Alles doet me zeer van de vorige sessie en eigenlijk heb ik dus ook niet zoveel zin. Die eerste kilometer wordt rampzalig, maar ik ga het toch doen. Als ik hier blijf zitten, gebeurt er nooit wat.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Tim geeft Ingrid een steuntje in de rug
  • Heleen 25 oktober 2012 - 9:19:

   He, maar Japanners zijn toch juist altijd heel dun! Van alleen rijst en vis wordt je niet dik. Als je dan toch lekker uit eten gaat kun je prima naar de japanner hoor. Smullen en die paar grammetjes die zijn er met een rondje fietsen wel weer af. Komt goed met je.

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • jody
 • Livinia
 • Laura
 • Ardie
 • Laura
 • Regina
 • Angelique
 • Angela
 • Miny
 • Ria
 • Judith
 • Monique
 • Jolie
 • Danielle
 • ineke
 • PortugalForever_
 • Boaike
 • Eline
 • Georgette
 • Saskia
 • Caroline
 • jolanda
 • Gerry
 • astrid
 • nathalie
 • Hannie
 • Tinie
 • Bernice
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?