Het doel van Gizmom:

Ik wil naar mijn streefgewicht van 70 kg.

Gestart met mijn doel: 4-1-2011

Door allerlei uiteenlopende redenen (incl. smoesjes) ben ik in de afgelopen vijf jaar zo'n 18 kg aangekomen. In het verleden heb ik fanatiek gesport en ik weet dat ik me daardoor veel beter voel, fitter, gezonder en bovenal veel tevredener over mezelf. Het beginnen daaraan is het moeilijkst en vervolgens dat regime samen met goed en regelmatiger eten dan ik nu doe volhouden natuurlijk!

Word supporter van  Gizmom  
 

Dagboek

 • 15-3-2011
   7,5
  Gewicht87 kg
   

  Niet zo ijverig geweest de laatste tijd met invullen, hè. Nou, geen probleem. Ik heb alleen maar goede berichten. Vorige week donderdag heb ik voor het eerst weer een dubbel spinninguur gedraaid. Het ging redelijk. Vanavond deed ik het voor de tweede keer en nu heb ik er zeker het volste vertrouwen in dat ik op 26 maart 4 uur kan spinnen.

  Op de sportschool hoorde ik van Jeanet, dat zij met Team De Kracht van Acht meedoet aan Alpe d'Huzes t.b.v. KWF Kankerbestrijding op 9 juni a.s. Om sponsorgeld te verzamelen, organiseren zij op zondag, 3 april in Bereschot in Leerdam een spinningmarathon van 4 uur. Daar wil ik ook aan meedoen. Tenslotte ben ik dan toch al getraind, nietwaar en een beetje reclame voor dit soort marathons op deze site is ook nooit weg, dus bij deze!

  Met mijn spinninguurtjes is de looptraining naar 'als ik nog tijd over heb' niveau gebonjourd. Niet erg, maar ik probeer niet achteruit te gaan. Lopen opbouwen vind ik best moeilijk en als ik het dan een beetje voor ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Miranda 20 juni 2011 - 10:18:

   Is het niet eens tijd voor een nieuw dagboekje ????

   
 • 23-2-2011
   6,0
  Gewicht88,5 kg
   

  Jawel, een paar uurtjes geleden heb ik mijn eerste spinninguurtje gehad sinds ongeveer een jaar! Het ging best redelijk. Mijn 'werk in uitvoering' loopconditie werkt zeker. Het blijft een compleet andere beweging, maar een basisconditie kun je met beide opbouwen. Natuurlijk vroeg Carolien (spinninginstructrice) of ik meedoe met de marathon op 26 maart t.b.v. het KWF. Eigenlijk was het meer een constatering: mooi, je bent er weer, dan doe jij dus ook mee. Nou, ik heb wat gegevens meegenomen om me op te geven en over twee weken weet ik wel of ik het zie zitten. In ieder geval ga ik zoveel mogelijk uurtjes meepikken (zonder boze gezichten thuis van 'moet je nu alweer weg?').

  Helaas heb ik wel gemerkt dat ik toch nog minder kan eten dan ik nu doe. Op het moment kom ik aan! Voor de balans (EN een beetje een leuk vormpje) zou ik regelmatig moeten fitnessen, maar met een loop- EN spinningtraining, allebei op heel korte termijn, is dat echt niet te doen.

  Ik hoop dat ik niet hoef te kiez...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Miranda 14 maart 2011 - 11:12:

   Lieve Miranda!

   Ik heb afgelopen zaterdag pas je kaart en brief ontvangen. Ik kom namelijk niet meer op mn werk ivm mijn hand/vinger. Dus ook geen post gehad. Nu heeft mn baas m opgestuurd. Wat een ontzettend mooie en lieve brief, een tranentrekker hoor :-) ONTZETTEND BEDANKT !!!!

   Het gaat wel weer best goed met mij hoor, we gaan door en soms sta ik weer even stil, en dan weer door. Ik heb een doel, dat doel is voor mn moeder. Maar ook voor mijn vader! En voor iedereen die ik hier op aarde nog heb, zodat zij niet hoeven te sterven aan kanker !!!! Heel veel sterkte voor jou, je weet me nu te vinden (mmxe@live.nl)

   Liefs

  • Miran 3 maart 2011 - 10:21:

   Hay hay!

   Hoe is het met jou? Ik heb gisteravond mn eerste spinningles in C'borg gegeven, ging niet zoals ik wilde. Maar ja, was erg kort dag om wat te verzinnen en er werd spontaan een polonaise gelopen door mn les (dank Zumba-dames/heren). Was wel lachen, maar daarna was ik echt van mn stuk hahahahaha.

   Ik hoorde dat jij Jeanet kent? Mijn teamgenote, leuk zeg! ik doe de 26e ook mee, zou leuk zijn als ik je dan even ontmoet :-)

   Pas je trouwens wel op dat je niet te weinig gaat eten? Heb ik ook gedaan, maar dan wordt je wel heel erg moe hoor, gewoon geen energie meer en toch blijven trainen. Ik heb nu een eiwittendieet, ik vind het persoonlijk vrij makkelijk vol te houden hoor, lekker kwark en yoghurt eten! Je kan ook juist aankomen hé van het sporten. Je kan eens contact opnemen met wellness Effexx in C'borg. ik zit daar ook. 1x per maand wegen doe ik nu, zij kan daar je gewicht uitsplitsen in vet, spieren, vocht, botten, etc. Hierdoor kan je zien waar het gewicht aan licht. Mss is het wel veel vocht en normaal vet ?? Echt een idee hoor!

   Heel veel succes met trainen! en tot snel !? oja, als je mn dieet wilt zien/hebben, mail dan maar ff.

   
 • 21-2-2011
   7,0
   

  Zaterdagmorgen voor Chiara's turnwedstrijd nog even mijn best gedaan op de loopband. Het wilde niet helemaal: 2 min. 6 km/u, 12 min. 9,7 km/u, 2 min. 6 km/u, 5 min. 9,7 km/u, 2 min. 6 km/u, 5 min. 9,7 km/u en een cooling down van 5 min.

  Daarna heb ik nog wat setjes buikspieren en triceps gedaan. Deze laatste zijn niet helemaal goed gevallen, want in de loop van de dag en gisteren helemaal leken mijn schouderbladen aan elkaar vastgeschroefd. IJverig met ice gel gesmeerd en op aanraden van manlief in de infraroodsauna gaan zitten. Dat hielp en vandaag gaat het een stuk beter.

  Gisteren had ik eigenlijk een spinninguurtje op willen pakken. Ik heb namelijk op de site van de sportschool gezien, dat er over 5 weekjes een sponsorspinningmarathon wordt gehouden voor het kankerfonds. Spinninginstructrice Caroline verzamelt geld in voor deelname aan de Alpe d'Huzes. Succes Caroline! Ik wil in ieder geval kijken hoe het na een jaar gesteld is met mijn spinningconditie. Twee dagen daarna is ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 18-2-2011
   7,5
   

  Even mijn training van vandaag melden:

  4 x 12 min. op 9,7 km/u met tussendoor 4 x 2 min. op 6 km/u en aan het eind een cooling down van 5 min. In totaal dus 61 min. gelopen. Er stond aan het eind ruim 9 km op de teller.

  Stiekum wil ik graag de 10 km lopen tijdens de Rabobank Statinaloop in Culemborg op 20 maart. Dat wordt dus nog behoorlijk aanpoten, maar het helpt wel om een uitdaging te hebben.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 16-2-2011
   7,5
  Gewicht87 kg
   

  Afgelopen weekend zijn we lekker met vrienden naar een bungalowpark in Duitsland geweest. Gezwommen, in de sauna geweest, een heel stuk gelopen met de kinderen naar een uitkijktoren boven op de berg waar het park op gebouwd was en lekker uitgebuikt in het buffetrestaurant. Zeker voor herhaling vatbaar, alleen de volgende keer graag ietsje dichterbij (400 km was toch wel wat ver voor twee daagjes..)!

  Vorige week donderdag heb ik overdag gewerkt en 's avonds spullen klaargelegd. Vrijdagmorgen heb ik ook nog gewerkt en om 13.00 uur vertrokken we naar Roompot Hambachtal. Maandag overdag weer gewerkt en 's avonds uit eten voor mijn vaders 67e verjaardag, dus gisteren maar weer eens gelopen:

  5 x 6 min. op 9,5 km/u met een herhalingspauze van 2 min. op 6 km/u en 5 min. cooling down.

  Vandaag heb ik 3 x 12 min. op 9,5 km/u met een herhalingspauze van 2 min. op 6 km/u en aan het eind 1 x 6 min. op 9,5 km/u met een cooling down van 5 min., want ik had haast om op school te komen en oh ja...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 9-2-2011
   7,5
  Gewicht88 kg
   

  Zondag was dit mijn portie loopband: 4 x 9 min. 9,5 km/u met een paar min. wandelen op 5,5 tot 6 km/u tussendoor en een cooling down van 5 min.

  Maandag en dinsdag liep mijn schema een beetje in de soep vanwege o.a. een klein ziek dametje op de bank (lees: dochter Chiara).

  Vandaag heb ik 3 x 10 min. 9,5 km/u met een paar min. wandelen op 6 km/u tussendoor en een cooling down van 5 min. gedaan.

  Morgen probeer ik nog even een goede training mee te pakken, want vrijdagmorgen werk ik (hondje trimmen) en vrijdagmiddag gaan we een weekendje naar Duitsland met vrienden. Lekker.

  By the way, die 84,4 kg moest dus 88,4 zijn. Het zou niet echt gezond zijn als ik zo hard naar beneden ging. Geduld is een schone zaak, hè.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Miranda 11 februari 2011 - 11:51:

   Dank je voor je lieve berichtje ... huilen lukt wel, nu helemaal ... ik zit er doorheen. Lees mn dagboekje maar, dan begrijp je het! Ik kan niet goed typen nu.

   Ik weet dat ze in Culemborg iemand zoeken. Mn dieetiste zou me daar gaan introduceren ... ik ga zelf ook wel even mailen. Maar ben nu een paar weken uit de running ...

   Veel plezier dit weekend!

   
 • 5-2-2011
   7,5
  Gewicht84,4 kg
   

  Vandaag was een druk dagje. Eerst zoonlief naar scouting gebracht. Vervolgens onder de douche en allerlei huishoudelijke karweitjes gedaan. Danny weer opgehaald. Even eten. Naar de sportschool voor:
  3 min. wandelen 5,5 km/u - 8 min. lopen 9,5 km/u
  3 min. wandelen 5,6 km/u - 8 min. lopen 9,5 km/u
  2 min. wandelen 5,6 km/u - 8 min. lopen 9,5 km/u
  1, 5 min. wandelen 5,6 km/u - 8 min. lopen 9,5 km/u
  slechts 1,5 min. cooling down, want
  snel Danny naar een verjaardagsfeestje brengen. Daarna was het met mijn rooie bezwete kop weer tijd voor een douche. Toen ik beneden kwam, zat mijn schoonmoeder op de bank voor haar wekelijkse bezoekje. Na haar vertrek was het schoenen en jassen aan voor de presentatie van de nieuwe truck van mijn neef. We konden natuurlijk niet te lang blijven, want anders zou Danny voor een dichte deur komen te staan als hij thuisgebracht werd. Nog even eten klaarmaken en (na het opeten daarvan niet te vergeten!) mijn mail checken en een beetje rondkijken voor een boo...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Miranda 7 februari 2011 - 9:55:

   Owww enne ... vragen mag altijd hoor. Ik kan er prima over praten/schrijven. Dan ben ik het ook ff kwijt ;-)

  • Miranda 7 februari 2011 - 9:34:

   Mijn moeder wordt er niet leuker op. De tumor groeit en mijn moeder veranderd in een boosaardige vrouw. Ik vind haar niet meer leuk zoals ze nu is.

   Ik red het nog wel hoor, met zo nu en dan een dipje. Dan huil ik het er even uit, ga slapen en de volgende dag is het weer goed. Ik train veel, maar dat heb ik nodig ... mijn frustraties eruit. Als ik stilletjes op de bank blijf zitten dan huil ik alleen maar en raak ik in een depressie. Dus dit is gezonder!

   
 • 5-2-2011
   7,0
   

  Wat raar! Ik heb net een berichtje ingevoerd en het verdween als sneeuw voor de zon! Nou ja, komt 'ie nog een keer dan.

  Deze week is er door omstandigheden alleen zondag en vandaag wat van trainen gekomen.
  Zondag: 2 min. wandelen (5,5 km/u), 10 min. lopen (9 km/u) 2 x, daarna 5 min. cooling down.
  Vrijdag: 1 min. wandelen (5,5 km/u), 5 min. lopen (9 km/u) 5x, daarna 5 min. cooling down. Vervolgens nog een paar setjes triceps en buikspieren.
  Morgen hoort ook nog bij deze week, dus nog even aan de bak.

  Inmiddels heb ik gemerkt dat een beetje minderen hier en daar niet echt zoden aan de dijk zet, dus de 'babysteps' van Oprah moeten een beetje groter gemaakt worden! Om te beginnen, zal het veel schelen als ik de Golden Powerblikjes beperk tot de 'ik wil niet op de hongerstanddag'.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Miran geeft Mamaranda een beloning
   
 • 23-1-2011
   7,0
  Gewicht88,8 kg
   

  Jawel, deze week heb ik 3x een half uur op de loopband gelopen in de sportschool. Hieronder volgt het schemaatje dat ik deze week woensdag, vrijdag en vandaag heb aangehouden.

  2 min. wandelen op 5,5 km/u
  3 min. lopen op 9 km/u
  2 min. wandelen op 6 km/u
  3 min. lopen op 9 km/u
  2 min. wandelen op 6 km/u
  3 min. lopen op 9 km/u
  2 min. wandelen op 6 km/u
  3 min. lopen op 9 km/u
  2 min. wandelen op 6 km/u

  's Avonds laat heb ik niet meer gesnoept (lees: chips en chocola) en een paar keer kon ik mijn avondeten gewoon niet op. Dat is voor deze voedselgrootverbruiker zeer ongewoon, geloof me. Vanavond heb ik een zakje zoutjes opengetrokken met als reden dat mijn lichaam niet op de hongerstand moet overgaan. Dat werkte tijdens Body for Life ook perfect.

  Morgen begin ik weer met fitness. A.s. vrijdagavond ga ik met een stel dames naar ''Brothers' in Bunnik. Waarschijnlijk zal ik het dan bezuren met stevige spierpijn, maar ik heb er veel voor over om tenminste een beetje mijn zwabber...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 15-1-2011
   5,0
  Gewicht90 kg
   

  Vorige week ben ik voor het eerst sinds ongeveer een jaar weer eens op de weegschaal gaan staan: ruim 90 kg! Zoveel woog ik alleen toen ik net bevallen was van mijn dochter.

  Inmiddels eet ik wat minder. Ik snoep bijna niet meer, maar wat het sporten betreft, zit er op dit moment een heel schuldig koppie naar het scherm te kijken.. Ik ben echt bang dat ik niet eens meer in mijn sportkleren pas (Fijn, nog een barriëre erbij om te beginnen. Ik wil ook al niet dat mensen bij de sportschool me zo zien. Deze plumpudding zijn ze echt niet van me gewend). Maar ja, als ik niks doe, wordt het alleen maar erger, dus: op naar de sportschool!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Miranda 16 januari 2011 - 19:25:

   Hay hay,
   Bedankt voor je lieve berichtje. Tja het valt allemaal niet mee maar ik put vooral kracht uit de situatie met mijn moeder. Zo kom ik niet in die put terecht .. ik gooi mijn frustraties eruit op de fiets en dat maakt mijn hoofd leeg. Ik probeer te genieten van het leven nu het allemaal nog kan, het is zo voorbij. Mijn moeder moedigt me ook aan om te doen wat ik wil doen. Ik ben een ontzettend druk type en als ik dit niet doe gaat het niet goed met mij. Ik geniet en heb mijn dips maar op deze manier kan ik het aan en verwerken. Ik ben je supporter geworden en ik wil je steunen in je strijd! Ik woog maart 2010 nog 87 kilo, nu 73!! Jij kan het ook, schijt aan de wereld denk aan jezelf !!!! Liefs!

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • m-tijgertje88
 • Henna
 • Monica
 • Els
 • Julia
 • Jannie
 • Ingrid
 • Elly
 • loes
 • Jojo3
 • Miranda
 • nicole
 • Evelien
 • Beppie
 • miranda84
 • lia
 • Claudia
 • Yvonne E.R.
 • Irene
 • Carla
 • kelly
 • Marije
 • Liesbeth
 • ella
 • Sera
 • Femke
 • Heidi
 • Esther
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?