Versterk je enkel

Versterk je enkel

Speciaal voor Lia die tijdens de Ladies Ride Xtra Strong haar enkel verstuikt heeft, en voor alle andere mensen die tijdens het sporten een enkelblessure oplopen, is er een nieuwe programmaatje voor de iPhone: de ‘Versterk je enkel’-app.

Elk jaar lopen 630.000 Nederlanders een enkelblessure op. Voor bijna vier op de tien enkelblessures moet een dokter ingeschakeld worden. De Stichting Consument en Veiligheid heeft berekend dat dat veel geld kost: de medische kosten voor enkelblessures zijn 46 miljoen euro per jaar en de kosten voor arbeidsverzuim lopen op tot maar liefst 140 miljoen euro per jaar.

En dat terwijl er makkelijk wat aan een enkelblessure te doen is, om sneller te herstellen en om enkelblessures in de toekomst te voorkomen. Vooral dat laatste is belangrijk: als een sporter eenmaal een enkelblessure heeft gehad en niet genoeg aandacht aan revalidatie heeft besteed, is de kans één op drie dat de blessure in de toekomst terugkomt. Vandaar dus de gratis app.

De app geeft je een oefenschema van acht weken. Iedere week doe je drie sets oefeningen. Je begint met de eenbenige kniebuiging en uit de teen omhoog duwen, gaat dan verder met de eenbenige balansoefening en de rennershouding en sluit af met de gekruiste beenzwaai en de teenloop. Bij elke beweging staat een duidelijke uitleg en je kunt zelfs een instructiefilmpje bekijken.

De oefeningen en het schema zijn gemaakt door artsen van het VU Medisch Centrum en het is wetenschappelijk bewezen dat de oefeningen goed voor het herstel en voorkomen van een enkelblessure.

De app is niet alleen bedoeld voor sporters met een enkelblessure, maar ook voor mensen met zwakke enkels. Voorlopig is de ‘Versterk je enkel’-app alleen nog maar beschikbaar voor iPhone. Hij is gratis en je kunt hem downloaden in de App Store.

Bron: Nu.nl / iPhoneclub.nl

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, blessure, enkel
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Dat is wel heel toevallig. Gisteravond heb ik aan mijn dochter gevraagd of ze wat oefeningen voor mijn enkel kan geven zodat ik weer kan fietsen en kracht zetten. Ook ik heb ondervonden dat je enkel na zo'n blessure zwak blijft. Dochter is sportinstructeur en personal trainer, ik ben dus in goede handen, een iPhone heb ik helaas nog niet. Bedankt voor het meedenken aan een snel herstel. Groeten Lia Bullee

lia, 07 september 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?