Trainen met je iPhone

Trainen met je iPhone

Hou je er niet van om in de sportschool tussen al die strakke vrouwen te trainen? Maar wil je toch fit worden, of blijven? Dan is de Nike Training Club-app net wat voor jou. Je hebt er wel een iPhone of iPod Touch voor nodig. Die verandert met deze gratis app in een fanatieke personal trainer.

In dit programmaatje van Nike zitten 60 interval- en rompstabiliteitstrainingen, speciaal voor vrouwen. Voor elk wat wils, ook: sommige trainingen zijn gericht op afvallen, andere op sterker worden of het verbeteren van je uithoudingsvermogen. De app is niet alleen geschikt voor beginners, maar biedt ook trainingen voor gevorderde en ervaren sportvrouwen.

Je kunt vier soorten trainingen doen:
Get Lean – Dit zijn pittige interval cardio drills voor vetverbranding;
Get Toned – Lichte kracht- en intervaltrainingen voor een slank en gespierd lichaam;
Get Strong – Dit zijn krachttrainingen voor meer spierkracht;
Get Focused – Deze trainingen duren 15 minuten en zijn speciaal voor zones als benen, billen en buik.

Met de oefeningen in deze app train je niet alleen je hele lichaam, ze zorgen ook voor stabiele gewrichten, zodat je minder kans hebt op blessures. Voor de meeste oefeningen heb je geen attributen nodig. Soms komt er in een oefening wel een attribuut voor. Als je echt fanatiek aan de slag wilt, zijn een paar dingen handig om te hebben: een stopwatch, haltergewichten van 3 of 4 kilo, een medicijnbal en een fitness- of yogamatje. Een dikke badhanddoek kan natuurlijk ook.

En zo werkt het: als je in het programmaatje je trainingsdoel en een level hebt aangegeven, kun je kiezen tussen trainingen van 15 tot 45 minuten, met indrukwekkend namen als wipeout, firedrill en mean machine. De oefeningen die je moet doen worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van foto’s en video’s. Elke training bestaat uit zo’n 25 tot 30 sessies van 30 seconden tot 2 minuten. Af en toe krijg je een minuutje pauze. Elke training wordt afgesloten met een paar stretchoefeningen. Je kunt tijdens de training naar je eigen muziek luisteren. Ondertussen krijg je gesproken aanwijzingen van een trainer.

Als je je trainingen opslaat, kun je ook zien hoeveel vooruitgang je boekt. En net zoals bij de Nike+ Running-app kun je je voortgang delen op Facebook en Twitter. Marie Purvis, de personal trainer van Nike, geeft zelfs antwoord op je vragen over voeding en training en deelt schouderklopjes uit als je hard getraind hebt: ‘I am so proud of you!’

Dus hup, naar de iTunes Store, en downloaden maar die gratis app.

Bron: SheSports

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, sporten, trainen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?