Kwijlen van auto's

Kwijlen van auto's

Soms moeten we tussen alle sport- en voedingstips door op deze site ook even lachen om mannen, vinden jullie niet? Want het blijkt niet alleen een uitdrukking dat mannen kwijlen bij het zien van een mooie auto. Ze dóen het ook echt.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Northwestern University. Dat mensen, dus niet alleen mannen, gaan kwijlen bij het zien van lekker eten is algemeen bekend. Ditmaal bekeken de onderzoekers echter de speekselproductie van een groep mannen vóór en na het zien van een afbeeldingen van geld en sportauto’s.

Sommige mannen gingen meer kwijlen van geld en sportauto’s dan andere mannen. Hoe dat kan? De mannen die veel speeksel produceerden bij het zien van geld, bleken zich niet machtig te voelen. Dat suggereert volgens de onderzoekers dat mensen meer speeksel produceren als ze een (niet-eetbaar) product zien dat ze erg graag willen hebben, omdat ze daarmee hun doelen kunnen halen.

Uit een eerder onderzoek bleek al dat mannen die indruk willen maken op vrouwen meer luxe producten gaan kopen. Daar heb je geld voor nodig. En blijkbaar ook een sportwagen. De onderzoekers maakten bij het tonen van afbeeldingen van sportauto’s namelijk onderscheid tussen mannen die op zoek waren naar een partner, en mannen die al bezet waren. De zoekende mannen gingen beduidend meer kwijlen bij een mooie sportwagen dan de mannen met een relatie.

De verklaring van het kwijlen bij geld of sportauto’s moet volgens de onderzoekers gezocht worden in het beloningssysteem dat in de mens ingebakken zit. Dat wordt geactiveerd als we een ‘beloning’ als lekker eten, maar dus ook mooie objecten die we willen hebben, zien. Dan gaan we kwijlen.

Jammer eigenlijk dat dit onderzoek niet met vrouwen gedaan is. Waar zouden wij van gaan kwijlen? Een mooie tas, of schoenen? Of gewoon bij het zien van een mooie man?

Bron: Gezondheidsnet

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, mannen, kwijlen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?