Wandel je fit

Wandel je fit

Ben je dat dure sportschoolabonnement en zweten in zo'n muffe ruimte met honderd spiegels zat? Ga dan lekker wandelen. Want gewoon stevig wandelen is minstens net zo gezond als naar de sportschool gaan. Onderzoekers vermoedden dat al, maar het is nu officieel bevestigd.

Veel mensen met overgewicht worden door hun huisarts naar de sportschool gestuurd. Maar je kunt net zo goed gaan wandelen. Bewegen is belangrijk, maar wat je precies doet maakt weinig uit.

Dat schrijven wetenschappers van het Peninsula College of Medicine and Dentistry (PCMD) en Exeter en Brunel University in het British Medical Journal.

De wetenschappers analyseerden acht al bestaande onderzoeken waarin twee groepen werden bekeken: mensen die op doktersadvies gingen sporten (zwemmen, fitness, yoga of dansen) en patiënten die deelnamen aan een wandelprogramma. En wat bleek? Er was nauwelijks verschil wat betreft hun fitheid, gewicht, bloedsuikerspiegel, bloeddruk en ademhaling. 

Een van de PCMD-onderzoekers zegt dat beweging zonder twijfel een slechte gezondheid voorkomt. Maar of een arts patiënten onder begeleiding laat sporten of ze adviseert om flink te gaan wandelen, maakt weinig verschil.

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, sporten, wandelen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

WANDELEN heeft mij in mijn hele leven geholpen in goede en zware tijden. de buitenlucht en het bewegen gaf mij energie en maakte mijn gedachten weer beter ik kon weer helder denken wat moet ik doen en wat niet..Het is een levenshouding die eenvoudig is en altijd kan, ik heb 10 keer de nijmeegse vierdaagse gelopen en nu ik 64 ben loop ik nog veel en fiets vaak het doet mij heel goed ik ben fysiek sterk en houd van bewegen. Mijn motto is: wat er ook gebeurd in je leven koop een paar schoenen en ga wandelen je zult merken dat je veel kracht en energie krijgt daardoor. geniet ervan! ..

riek peters, 19 september 2013

Ben het er helemaal mee eens voor ik ging hardlopen heb ik eerst (stevig) gewandeld naast anders eten en de kilo's vlogen er toen af. Inmiddels loop ik hard, ben 66 jaar en 25 kilo afgevallen. Ik voel me heerlijk en hoop 2 juni mijn eerste halve marathon te lopen

Olga de Vries, 07 mei 2013

Zelf combineer ik beiden; ik wandel elke dag met de hond en ik sport er 3x per week bij. Niks dure sportschool, ik heb het geluk dat mijn werkgever de meeste kosten op zich neemt. En ja, ik voel mij erg fit!

mirjamsdreamtheater@live.nl, 07 mei 2013

Bedankt voor jullie mailtje! Ik wandel zelf iedere dag een paar kilometer, heerlijk met onze hond (Benji) weer of geen weer je moet er toch uit. Lekker door de natuur, en het maakt je hoofd leeg. Een prettige bijkomstigheid is dat er geen kosten aan verbonden zijn, en het is nog gezond ook.

Yvonne, 07 mei 2013

En pak er n paar stokken bij,loopt prettiger,en meer resultaat

Tinke, 07 mei 2013

bedankt voor de post die ik van je heb mogen ontvangen Ik doe namelijk beide , De sportschool "Balans & Dans " en " Peripato " wandelen En veel fietsen in Lelystad,,en vooral de "Bruggen"waarvan er 75 zijn. Dus aan beweging niet genoeg!! Veel plezier van Eefke

Eefke Velthuysen, 06 mei 2013

Wandelen is goed voor je lijf en hoofd. Heerlijk naar buiten en van de naruur genieten.nordic walking geeft nog een beetje extra beweging.

Joke de jong, 06 mei 2013

Wandelen is heerlijk en niet duur! Een paar lekkere wandelschoenen en je kan er een poos tegen aan.

Henny , 02 januari 2012

Bij dit bericht denk ik NIET t zal wel, want t werkt echt, loop zelf 2x per dag ong. 2,5 km met hond senna , gewicht blijft stabiel .Wel met GEZONDE voeding maar ja dat weet een ieder. enne Gezonde geest maakt gezonder lichaam toch..".

Afien, 01 december 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?