Verslaafde lippen

Verslaafde lippen

Heb jij ook zulke schrale lippen als het zo koud is? En smeer je er lustig op los met lippenbalsem? Dat is dan even fijn voor je lippen, maar op lange termijn is het niet zo goed. Je kunt zelfs verslaafd raken aan lippenbalsem. En als je het dan even niet bij je hebt, kun je alleen nog maar denken aan je droge, pijnlijke lippen.

Lippenbalsemverslaving komt voor bij mannen, maar veel meer bij vrouwen. Logisch ook, want wij beginnen als tiener al te smeren – we willen immers een zacht en verleidelijk kusmondje.

Lippen zijn van nature droog. Ze produceren zelf geen beschermend talglaagje, zoals de huid bijvoorbeeld. Daardoor hebben lippen de neiging uit te drogen in de wind en in de zon, of als het heel koud of heel warm is. Uitdrogen gebeurt ook als je je lippen vaak met je tong bevochtigt. Als je eenmaal aan smeren met lippenbalsem gewend bent, dan kun je echt niet meer zonder.

Lippenbalsem gaat de natuurlijke droogheid van de lippen tegen: het zorgt voor een vettig laagje op de huid van de lippen. Het vettige laagje geeft een lekker soepel gevoel. Volgens experts vinden we dat zo prettig, dat we de natuurlijke droogheid van de lippen na een tijdje smeren gewoon niet meer verdragen kunnen.

Daarbij komt dat veel toevoegingen aan lippenbalsems, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen de lippen nog extra uitdrogen kunnen. Wil je lippenbalsem gebruiken, dan kun je het beste kiezen voor balsems zonder aardolie en chemische UV-filters. Natuurlijke ingrediënten zijn het beste voor je lippen, met liefst een UV-beschermer op basis van zinkoxide.

Op zich is het niet zo erg om verslaafd te zijn aan lippenbalsem. Maar wil je er toch vanaf – gewoon omdat je in paniek raakt als je even geen tubetje in je zak hebt – dan moet je jezelf weer laten wennen aan het gevoel van droge lippen. Probeer niet steeds met je tong erlangs te likken. Na drie weken afkicken kun je geheid zonder.

Gaan je lippen barsten of worden ze extreem broos, gebruik dan toch weer een balsem. Maar dan eentje met natuurlijke ingrediënten. Wat je ook kunt doen: af en toe een beetje honing of kwark op je lippen smeren. Dat maakt ze ook glad en soepel.

Bron: Brigitte

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, beauty en uiterlijk, lippenbalsem, lippen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Pardon, als ik even in mag haken. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste, en kwam toevallig op deze link terecht. De lippen produceren wél een vettig laagje op de lippen, er zitten talgkliertjes in de lippen die daarvoor zorgen. Zodra je veel lippenbalsem gaat smeren, zullen de talgkliertjes minder hun werk gaan doen, en zul je juist drogere lippen krijgen. Af en toe in de winter, is niet erg. Maar overdaad schaadt.

Moi, 04 juni 2012

Gebruikte al jaren dr. Swaab lippenbalsem en had ook al jaren een vieze smaak in de mond, dacht dat het gebit of de maag de oorzaak was. Tot ik er bij toeval achter kwam dat de dr. Swaab lippenbalsem de oorzaak was. Gebruik nu andere en de vieze smaak is helemaal weg!!!

T. Dijkstra, 12 december 2011

Uierzalf doet wonderen, gewoon een klein beetje in een potje doen. klinkt vies maar het werkt echt. Beter als al die andere stiften etc. Spreek uit ervaring!

sliesjem, 10 december 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?