Verkeerde been

Verkeerde been

'Met het verkeerde been uit bed stappen' is een spreekwoord, zou je zeggen. Maar het blijkt echt zo te werken! De kant van het bed waar jij slaapt heeft invloed op je humeur en zelfs op je leven in het algemeen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Britse hotelketen Premier Inn onder 3000 mensen. Hoe je in het leven staat, hangt samen met jouw kant van het bed en dus met welk been je uit bed stapt.

Mensen die aan de linkerkant van het bed slapen, slingeren vaak als eerste hun linkerbeen over de bedrand bij het opstaan. Met je linkerbeen uit bed stappen blijkt heel goed: linksslapers staan over het algemeen positiever in het leven. Ze gaan beter om met grote problemen, hebben minder last van stress en hebben meer zelfvertrouwen dan rechtsslapers.

Is aan de rechterkant van het bed slapen en dus met je rechterbeen uit bed stappen dan voor armzalige sukkelaars? Absoluut niet! Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen die met hun rechterbeen uit bed stappen, meer verdienen dan linksslapers.

De kant van het bed is voor de meeste mensen heel belangrijk. Driekwart van de ondervraagden wil absoluut niet van kant wisselen. Want stel je eens voor dat ze dan toch met het verkeerde been uit bed zouden stappen...

Bron: vrouwblog

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, humeur, psychologie
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

hallo, zit er copyrights op die foto, wil hem wel als header gebruiken

jan, 15 september 2013

Ik heb er nog nooit zo bij stil gestaan, maar vier jaar geleden ben ik verhuisd en staat ons bed omgedraaid vergeleken bij het vorige huis. Toen bleek dat we beide onze slaap niet konden vatten en zijn we omgedraaid van plek. Nu slapen we weer goed!

Henny Korrel, 03 januari 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?