Kussen ontwijken

Kussen ontwijken

Heb jij ook zo'n hekel aan die nieuwjaarskussen op het werk? Je familie en vrienden gelukkig nieuwjaar wensen met een knuffel en een zoen is hartstikke fijn natuurlijk, maar om nou al je collega's uitgebreid te moeten kussen... De meeste vrouwen hebben er maar een hekel aan. Drie tips om aan de verplichte nieuwjaarskussen op het werk uit te komen.

Uit een onderzoek eerder deze maand bleek al dat ruim de helft van de Nederlanders niet zit te wachten op dat gezoen op het werk. Je kunt natuurlijk de aloude verkoudheids- of koortslipsmoes in de strijd werpen, maar je kunt ook een van deze drie tips gebruiken:

Tip 1: Geen een hand met gestrekte arm

Geef je collega's een stevige hand. Hou daarbij je arm gestrekt, zodat ze niet makkelijk dichterbij kunnen komen. De meeste mensen zullen zo wel merken dat dat gekus voor jou niet zo hoeft. Een charmante oplossing, want je wenst iedereen toch het allerbeste terwijl je zonder iets te zeggen duidelijk maakt een handdruk voor jou voldoende is.

Tip 2: Roep bij binnenkomst heel hard 'Gelukkig nieuwjaar!'

Zorg ervoor dat je een beetje aan de late kant op kantoor komt, zodat iedereen er al is. Bij binnenkomst roep je heel hard 'Gelukkig nieuwjaar allemaal!'. Desnoods voeg je er met een grapje aan toe dat je beter meteen aan het werk kunt gaan, omdat je wel een half uur verder bent voor je iedereen gezoend hebt.

Tip 3: Neem vrij

Wil je koste wat kost voorkomen dat die ene collega met prikbaard zijn kans schoon ziet en je tóch gaat zoenen, neem dan een weekje vrij. Want niet alleen op de eerste kantoordag na de jaarwisseling vinden veel collega's het nog gepast om een nieuwjaarskus te geven, ook in de dagen erna wordt nog kwistig gezoend. Nieuwjaarswensen mag je officieel tot Driekoningen op 6 januari uitdelen. Daarna moet je ermee stoppen. En zo werkt het ook: zelfs de meest volhardende collega heeft na 6 januari al lang weer wat anders aan zijn hoofd dan nieuwjaarswensen.

Bron: vrouwblog

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, kussen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?