Vrouw parkeert beter

Vrouw parkeert beter

Wat denken die mannen wel niet, met al hun commentaar op onze parkeerkunsten? Wij kunnen het beter! Echt waar. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Dus niet meer zo onzeker en gewoon lekker parkeren, die wagen van je. Want wat hij ook zegt: zo goed kan hij het echt niet.

In Engeland is onderzoek gedaan naar het parkeren van de auto. Daaruit kwam dat maar 18 procent van de vrouwen vindt dat ze goed kan parkeren. Maar uit testen bleek dat die onzekerheid bij de overige 82 procent volledig onterecht is.

NCP, de grootste Britse eigenaar van parkeergarages, testte 2.500 chauffeurs op verschillende aspecten van parkeren. Uit een maximum van 20 punten scoorden vrouwen gemiddeld 13.4 en mannen 12.3. Oké, vrouwen doen er langer over om te parkeren: 21 seconden gemiddeld, terwijl mannen hun wagen in 16 seconden hebben weggezet.

Maar daar staat tegenover dat wij het een stuk netter doen. Nog geen 30 procent van de mannen kiest ervoor de auto te verzetten tot hij goed staat. Van de vrouwen neemt maar liefst 56 procent hiervoor wél de moeite. Meer dan de helft van de vrouwen zet de auto zelfs precies binnen de lijnen van het parkeervak, terwijl nog geen kwart van de mannen dat doet. Zie je weer eens een scheef geparkeerde auto en zegt je vent: dat zal wel weer een vrouw geweest zijn? Wij weten nu beter!

Vrouwen parkeren niet alleen netter, ze zijn ook beter in het vinden van een parkeerplaats. Mannen rijden namelijk te snel door een parkeergarage, waardoor ze vaak lege plekken over het hoofd zien. Bijna 40 procent van de vrouwen kiest ervoor om achteruit een parkeervak in te rijden – veel handiger bij het vertrekken, terwijl maar 29 procent van de mannen dat doet.

Overigens blijken mannen wel graag hun rijkunsten te demonstreren. Als ze een vrouwelijke passagier bij zich hebben proberen mannen de auto vaker in een klein vak te parkeren, terwijl er ook ruimere vakken beschikbaar zijn. En ondertussen maar mopperen dat vrouwen niet parkeren kunnen.

Laat die kerels maar kletsen. Wij weten nu hoe het echt zit!

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, vrouwen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?