Snurkende vrouwen

Snurkende vrouwen

Klaagt je partner er wel eens over dat je snurkt? En ontken jij dat dan in alle toonaarden? De kans bestaat dat hij toch gelijk heeft. Steeds meer vrouwen snurken. Van alle snurkers in Nederland, blijkt zelfs veertig procent van het vrouwelijk geslacht.

Dat heeft de Kliniek voor Snurken en Apneu onderzocht. Zij krijgen steeds meer aanmeldingen van vrouwen die van het snurken af willen: in vijf jaar tijd is het aantal aanmeldingen zelfs verdubbeld.

Naar schatting snurken zo'n vier miljoen Nederlanders en 1,6 miljoen van hen is vrouw. In 2006 kwam twintig procent van alle aanmeldingen bij de Kliniek voor Snurken en Apneu van een vrouw, in 2011 was dat al vijfendertig procent.

Mannen kan het vaak niet zoveel schelen dat ze snurken. Zij melden zich aan bij de kliniek omdat hun partner het irritant vindt. Voor vrouwen geldt dat ze zich schamen voor hun gesnurk. Ze vinden het niet charmant, terwijl maar een op de drie mannen echt last heeft van het gesnurk van zijn vrouwelijke partner.

Slaapproblemen bij vrouwen kunnen ontstaan door wisselende hormoonspiegels. En snurken kan komen door overgewicht, maar dat is vaak niet de hoofdoorzaak. Meestal heeft het te maken met de bouw van de luchtwegen en de tong: luidruchtig snurken is in dat geval aangeboren zijn. Een te nauwe luchtweg of een te grote huig zijn vaak de oorzaak van gesnurk.

De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft een speciale beugel voor vrouwen gemaakt. Het gaat om de SnörEx(R) Lady Snore die uitgevoerd is in een roze kleur.

Bron: nu.nl / RTLnieuws
Afbeelding: gezondheidskrant.be

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, snurken
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik ben een vrouwelijke snurker en schaam me heel erg. In een lange relatie van 5 jaar heeft mijn partner er geen last van gehad, maar bij mijn meest recente relaties werden de mannen altijd wakker. Ik ben nu single en als de dood om bij iemand te blijven slapen omdat ik weet dat ik ga snurken. En het maakt niet uit als een man het hoort en daarna begripvol reageert, ik voel me daarna niet meer pretting, oncharmant en daarmee minder vrouwelijk. Ik ben blij dat er zoiets bestaat als zo'n beugeltje en ga nu zeker informatie daarvover zoeken.

jeanne, 17 augustus 2012

Mijn man heeft de ''mannelijke'' versie al 5 jaar en wij kunnen echt niet meer zonder! Hij wordt zoveel uitgeruster wakker en daarbij ziet hij er ook een stuk gezonder uit! Onze KNO arts heeft gezegd dat dit komt omdat hij nu veel meer zuurstof krijgt! Buiten dit alles snurkt hij dus niet meer en kan ik de hele nacht naast hem doorslapen! Heel fijn! Goed dat er nu dan ook een vrouwelijke versie verschenen is van dit beugeltje! Gr. Janine

Janine B, 10 maart 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?