Essentrics: gelijktijdig verlengen en versterken van het lichaam

Essentrics: gelijktijdig verlengen en versterken van het lichaam

Er is een sport overgewaaid naar Nederland, en deze keer niet uit Amerika, maar uit Canada: Essentrics. Essentrics is een combinatie tussen stretchen en spierversterkende oefeningen. Het resultaat: je krijgt er in korte tijd sterke en slanke spieren van, je wordt soepeler en slanker, je houding wordt beter en je krijgt meer energie.

De basis van Essentrics is de excentrische training: het gelijktijdig verlengen en versterken van het lichaam, door het maken van vloeiende bewegingen waarbij je je ledematen stretcht en je spieren om beurten spant en ontspant.

De sport is ontwikkeld in Canada, door moeder en dochter Miranda en Sahra Esmonde-White. Miranda was ballerina bij het Canadese Nationale Ballet en had jarenlang chronische rugklachten. In samenwerking met fysiotherapeuten en chiropractors ontwikkelde ze Classical Stretch & Essentrics, waardoor haar rugklachten verdwenen.

Deze full body workout wordt inmiddels al op veel verschillende locaties in Nederland gegeven: het begon op 3 locaties, maar inmiddels is de sport wijdverbreid over Nederland. In de lente en in de zomer kun je het ook lekker buiten doen, want dan wordt er iedere zaterdag een les Essentrics in het Amsterdamse Vondelpark gegeven.

Iedereen is geschikt voor deze sport, ongeacht leeftijd, niveau of geslacht. De oefeningen zijn zonder gewichten of ingewikkelde pasjes. Naast originele Essentrics-oefeningen zie je ook de invloed van tai-chi, ballet, yoga en andere vormen van fitness terug tijdens de lessen.

En misschien wel het belangrijkste: Essentrics is een goede sport om blessures te voorkomen en genezen. Kijk hier hoe deze sport eruit ziet: Meer informatie over Essentrics vind je op www.essentrics.nl.

Bron: SheSports

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, sporten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?