Goedkoop sporten

Goedkoop sporten

De economische recessie en een krapper wordende portemonnee mogen geen excuus zijn om niet te sporten. Want je hoeft niet per se naar een dure sportschool of op de nieuwste racefiets te rijden. Sterker: sporten kan zelfs spotgoedkoop! Acht goedkope sportartikelen op een rijtje.

Springtouw

Touwtje springen is niet alleen voor kinderen: het is tegenwoordig een hartstikke hippe workout en nog een supereffectieve ook. Je krijgt er een betere conditie van en het is ook een fantastische training vor je benen, billen, armen en schouders. Boksers, worstelaars en andere atleten zijn niet voor niets zo'n fan van touwtje springen. Bovendien is een springtouw makkelijk mee te nemen en op te bergen.

Springtouw met teller voor maar € 6,50

Dyna Band

Ze zijn goedkoop, makkelijk mee te nemen en je gebruikt ze voor een flinke training voor elke spier: dyna bands. Dat zijn van die gekleurde elastieken banden die je ook wel in de sportschool ziet. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf kopen, en op internet vind je instructies voor allerlei oefeningen en zelfs hele workouts.

Prijs: 5 euro voor een goede Dyna Band en internetkosten om workouts op te zoeken

Stappenteller

Vind je het lastig om jezelf te motiveren iedere dag een stevige wandeling te maken? Uit onderzoek blijkt dat stappentellers mensen enorm motiveren om te bewegen. Er zijn talloze stappentellers te koop, van heel eenvoudige die alleen je stappen tellen tot meer geavanceerde die je aan je computer kunt aansluiten, om je vorderingen in de gaten te houden.

Prijs € 4,99 voor een stappen- en calorieëntellerGewichtjes

Een setje gewichtjes – in de sportschool noemen ze die dumbbells – kun je gebruiken voor een heerlijke workout van je bovenlichaam. Strakkere armen, sterkere schouders: je bereikt het gewoon thuis in de woonkamer. Het kan zelfs nog goedkoper: in plaats van gewichtjes kun je ook in beide handen een flesje water pakken of je kunt sokken met gedroogde bonen of zakjes gevuld met zand of rijst gebruiken.

Prijs: € 7,50 voor twee eenvoudige dumbbells, flesjes water en verzwaarde zakjes zijn natuurlijk gratis.

Of kijk in de webshop, voor superhandige gewichtjes die je met klitteband (€7,99) om je polsen en enkels kunt vastmaken.

Yogamatje

Een yogamatje of gymmat hoef je natuurlijk niet alleen voor yogaoefeningen te gebruiken. Hij is ook perfect voor andere oefeningen: situps, opdrukken, oefeningen voor je billen en benen – alle workouts waar je alleen je eigen lichaamsgewicht voor nodig hebt kun je prima op zo'n matje doen. Van zulke oefeningen krijg je sterke, lenige spieren. Ook dit soort trainingen zijn heel makkelijk op internet te vinden.

Koop een yogamat of gymmat in onze webshop voor maar € 6,50

Medicine bal

Een medicine bal is een bal ter grootte van een basketbal, maar hij is een stuk zwaarder. Je kunt er allerlei grondoefeningen mee doen die erg goed zijn voor je spieren. Situps waarbij je de bal tegen de muur gooit, bijvoorbeeld, of de bal tussen je knieën geklemd van de grond tillen en naar je borst brengen. De oefeningen met een medicine bal zijn net wat dynamischer en speelser dan oefeningen met bijvoorbeeld dumbbells. Vaak krijg je er een boekje met oefeningen bij, maar je kunt natuurlijk ook op internet leuke workouts zoeken.

Prijs: vanaf 20 euro

Stabiliteitsbal

Je hebt ze vast wel eens gezien in de sportschool: van die enorme ballen waar je op kunt zitten. Op zo'n bal kun je perfecte (stabiliteits)oefeningen doen. Omdat de bal onder je beweegt, moet je al je spieren aanspannen om de oefeningen goed uit te voeren. En hoe meer spieren je aanspant, hoe completer je workout is. In dit YouTube-filmpje zie je hoe je de juiste maat bal kiest. En klik ook eens verder: op YouTube zijn erg veel instructiefilmpjes te zien voor oefeningen met een stabiliteitsbal.

Gym- of fitnessbal in onze webshop voor maar € 9,95

Trap

Het is geen nieuws dat traplopen een geweldige training is. Dat hoef je helemaal niet te doen op zo'n duur apparaat, maar kan gewoon op, je raadt het al: de trap! Als je in een gebouw woont of werkt met trappen, neem die dan, in plaats van de lift. Maar gebruik ze ook voor een workout: hef je knieën extra hoog op bij het traplopen, tik met je hakken je billen aan of zak juist extra ver door je knieën bij elke stap. Je kunt op een trap veel oefeningen doen die je tijdens een steples in de sportschool ook doet.

Prijs: gratis!

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, sporten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wel grappig dat ik Leontien ooit jeugd heb zien coachen naast me, in de sportschool.

Astrid, 05 januari 2014
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?