's Ochtends sporten

's Ochtends sporten

Als je 's avonds na een lange werkdag op de bank neerploft, heb je eigenlijk geen zin meer om nog te sporten. Wat zou het lekker zijn als dat sporten al achter de rug was, verzucht je dan. Dat kan best natuurlijk, als je 's ochtends gaat sporten. Een uurtje eerder eruit is even wennen, maar het biedt veel voordelen!

's Ochtends sporter maakt alerter

Oké, je bent misschien duf en slaperig als je begint, maar als je eenmaal aan het bewegen bent, maakt 's ochtends sporten je hartstikke alert en wakker. Handig voor het begin van de werkdag, niks geen gegaap op kantoor dus!

's Ochtends sporten zorgt voor een sneller metabolisme


Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 's ochtends sporten je metabolisme aanspoort; je verbranding wordt wakker geschud en blijft de hele dag sneller. Dat betekent dus dat je van 's ochtends sporten meer afvalt dan van 's avonds sporten. Als je ook nog eens kiest voor krachttraining tijdens je workout, verhoog je je metabolisme nog eens extra.

's Ochtend sporten in plaats van koffie


Doordat je van 's ochtends sporten wakkerder en alerter wordt, heb je al die koffie op je werk niet nodig. Wil je afrekenen met je cafeïneverslaving, dan is bewegen in de vroege uurtjes dus een geweldig medicijn!

's Ochtends sporten zorgt voor een betere nachtrust


Van sporten krijg je energie, je wordt er wakker van. 's Avonds sporten kan er dus wel eens voor zorgen dat je moeilijk inslaapt. Je lichaam is nog wakker en actief. Door elke ochtend op een vast tijdstip te bewegen kom je in een dagelijks ritme en heb je geen inslaapproblemen meer.

's Ochtends sporten is makkelijker vol te houden


Als je 's avonds op de bank geploft bent, is de verleiding maar wat groot om helemaal niet meer te gaan sporten. Er is altijd wel een goed excuus: dat ene programma op tv, of de buurvrouw die plotseling op de koffie komt. 's Ochtends heb je die excuses niet. Je bent dus veel meer geneigd je aan je voornemens te houden en ook echt te gaan bewegen.

's Ochtends sporten is rustiger


's Avonds zijn sportscholen vaak bomvol. Je moet wachten voor de crosstrainer en de apparaten die je wilt gebruiken zijn steeds bezet. 's Ochtends zijn er veel minder mensen in de sportschool, dus je kunt direct aan de slag. Zo ben je ook nog eens sneller klaar dan 's avonds.

Bron: vrouwblog.nl

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, sporten, slapen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

's ochtends om 6 uur gaat de wekker. Dochterlief moet dan uit bed en lunch klaarmaken voor school. Wij gaan dan samen sporten. De ene dag een kettlebell routine en de andere dag Pilates. heerlijk en na een halfuurtje zoonlief ook uit bed en samen ontbijten. Lekkere fruitsalade en een glas kefir.

ikke, 25 oktober 2012

Ik wou dat het bij mij ook zou werken, maar dan mag ik wel heel erg vroeg opstaan om te gaan sporten als ik 7u op mijn werk wil zijn. Dus helaas werkt dat voor mij niet.

Silver, 12 juli 2012

Dit klopt helemaal. Ik ga nu elke ochtend van 7 tot 8 naar sportschool. Dit moment van de dag is nog niemand die mijn tijd op kan eisen. Soms pittig maar als je er eenmaal bent dan ben je dat zo weer vergeten.

Sas, 04 juli 2012

Ik zwem iedere ochtend van half acht tot half negen of negen uur en voel mij er heel fit bij En tweemaal sport ik ook nog na het zwemmen .in dezelfde sport school. En het geeft veel inergie

Nelly Gevers, 11 juni 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?