Springen voor de lijn

Springen voor de lijn

Je deed het vroeger als kind misschien graag, op het schoolplein: touwtje springen. Je herinnert je vast nog hoe moe en zweterig je na een kwartiertje springen was. Touwtje springen is hartstikke intensief en niet alleen goed voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Op sommige plekken is het inmiddels een echte hype: touwtje springen. Boksers doen het al sinds mensenheugenis om hun conditie en explosiviteit op te bouwen. Maar ook steeds meer vrouwen gaan touwtje springen, in de fitness, of zelfs buiten in het park.

Je krijgt er niet alleen een geweldige conditie van, het is ook nog eens goed voor al je spieren. Je gebruikt je armen en je benen. Een echte full body workout, dus. Met een pittig muziekje erbij nog hartstikke leuk ook en het kost bijna niks: je hoeft alleen maar een springtouw te kopen.

Om het touwtjespringen echt uitdagend te maken, kun je in plaats van zomaar een beetje springen ook een workout doen. Met deze workout van 20 minuten verbrand je maar liefst 200 calorieën.

Doe elke oefening een minuut lang en ga dan meteen door naar de volgende, zonder te rusten. Maak de zeven oefeningen af en rust dan twee minuten uit. Herhaal het circuitje zo vaak je kan. Probeer je buikspieren aan te spannen voor meer stabiliteit en gebruik je polsen – en niet je handen – om het springtouw te draaien.

1. Singles: spring met twee voeten tegelijk.

2. Eén been: spring van het ene been op het andere.

3. Eén been dubbel: spring twee keer met je rechterbeen, dan twee keer met je linker. Om het wat zwaarder te maken, kun je ook drie of zelfs vier keer met één been springen voor je weer met het andere springt.

4. Spreidsprong: begin met een sprong met je benen bij elkaar en spreid ze bij de volgende sprong. Je kunt dit moeilijker maken door je benen te kruisen als je terug springt.

5. Langlaufer: spring met je ene been naar voren en de andere naar achteren en wissel bij de volgende sprong, zoals een langlaufer doet.

6. Knieheffen: trek bij het springen je ene knie naar je borst en bij de volgende sprong de andere.

7. Billen aantikken: tik bij het springen met je ene hak je bil aan en bij de volgende sprong met de andere hak je andere bil.

Veel springplezier!

Tip: Kijk voor een springtouw bij onze sportaccessoires


Bron: womenshealthmag

Foto: Nicola Albertini

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, sporten, oefeningen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wij houden op school ieder jaar een springtouw wedstrijd. Alle leerlingen mogen springen; leerkrachten tellen het aantal sprongen. Het record staat op 1515 x een sprong. Goed he?

B.Konings, 03 oktober 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?