65 km kunnen fietsen

Gestart op: 18-1-2012

Ik heb een nieuw doel in het leven.Heb sinds vandaag (4-5-12) een Racefiets. Nog nooit eerder van mijn leven zo'n fiets gehad. Maar geïnspireerd door de trainingsverhalen op Leontien.nl besloten om de stap te wagen.

Mijn eerste doel is 65 km aan 1 stuk kunnen fietsen. Dat gaat nog niet meevallen denk ik als uber beginner en ongetrainde fietser.
Tevens hoop ik hiermee ook wat kilo's kwijt te raken

Word supporter van  spoormeisje  
 

Dagboek

 • 25-10-2012
   8,0
  Gewicht88,5 kg
   

  Zo zeg dat is lang geleden dat ik hier wat geschreven heb.
  Hoog tijd voor een update.

  Ondanks dat het lang geleden is heb ik goed nieuws. Ik ben nog steeds verslaafd aan wielrennen. En ik heb eind september zelfs in Limburg het WK wielrennen beleeft. Heerlijk was de sfeer en tevens zelf nog een poging gedaan om de Cauberg te bedwingen. En jawel het is gelukt! Mijn eerste "berg" tijdens mijn "wiellercariere ;-)
  Wat een heerlijk gevoel gaf het toen ik hijgend en puffend boven kwam. Heb 2 dagen in euforie geleefd. Helaas is het nu druilerig weer geworden dus op mijn racefietsje durf ik niet echt meer te fietsen. MAAR niet getreurd!
  Ik heb mijn racefiets omgebouwd tot een virtuele hometrainer van Tacx. Sinds vorige week ben ik de trotse bezitter van de Tacx i-Vortex and as we speak nu in volle verwachting op de komst van TNT Post. Ik heb twee real life videos besteld voor mijn Tacx. De Amstel Gold race (want dat is mijn nieuwe doel voor volgend jaar voorjaar) en trainen met Marianne...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 28-7-2012
   8,0
  Gewicht89,8 kg
  Tijd0u 51m
  Afstand20,0 km
   

  Hier eindelijk weer eens een trainingsberichtje van mijn kant.

  Het is lang geleden dat ik een berichtje op Leontien.nl heb gezet. Maar niet lang geleden dat ik gefietst heb. Ben gewoon door blijven fietsen. Niet echt lange tochten ofzo maar rond de 20 km a 30 km per rondje. Tevens heb ik het mountainbiken ontdekt :-) Bij ons in de buurt ligt een mountainbike parcours en die al een aantal keer gefietst. Ik moet zeggen ook enorm leuk zeg! Wel knap lastig en enorm vermoeiend! Maar enorm leuke afwisseling met het wielrennen :-)

  Vandaag net terug van een klein rondje van precies 20 km op de racefiets. Ging dit keer heerlijk! Ik kon al lange stukken 27 km/uur fietsen. Kleine stukje 30 km/uur. En 25 km/uur kost me bijna geen moeite meer (tenzij het parcours iets omhoog gaat (voor zover mogelijk ik het Brabantse landschap ;-) )
  Gemiddeld uiteindelijk op 23,6 km/uur uitgekomen.

  Volgende week maandag (6 augustus) laat ik een sportkeuring doen. In een ziekenhuis bij de afdeling sportge...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 4-7-2012
   8,0
  Tijd1u 2m
  Afstand23,9 km
   

  Vandaag naar de fietsenwinkel teruggegaan waar ik mijn racefiets had gekocht om te vertellen dat ik de laatste tijd (sinds mijn ritten wat langer worden) zo'n last heb van mijn nek, schouders en ellebogen. Nou hij keek 1 seconde naar mijn fiets en constateerde gelijk dat mijn stuurpen veel te lang was voor mijn korte armen. Het stuur stond dus gewoon te ver weg. Hij heeft er gelijk een nieuwe stuurpen op gesleuteld en tevens de stuurpen zo gemonteerd dat mijn stuur ook iets hoger komt.

  Om 16:30 uur werden we verwacht voor de high tea. Heerlijk genoten en super goedkoop dankzij vakantieveilingen. Maarja niet echt gunstig voor mijn gewicht natuurlijk.

  Maar om de high tea enigszins te compenseren, vanavond toch nog even op mijn racefiets geklommen om mijn nieuwe instellingen uit te testen. Wat was dat heerlijk zeg.. Ik heb het gevoel dat ik meer controle heb op de fiets EN ik kan zowaar weer achterom kijken wanneer ik bijvoorbeeld naar links wil en een weg over moet steken. Ik heb b...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Big 5 juli 2012 - 8:07:

   oooh high tea via vakantieveilingen strak plan :) Ik heb de afgelopen 2 weken ook lekker 2x geH-t haha. Jummieeee!

   
 • 2-7-2012
   8,0
  Tijd1u 46m
  Afstand41,1 km
   

  Hier eindelijk weer een teken van leven van mijn kant.
  Het is een beetje stil geweest rondom mijn trainingen. Al mijn tijd gestoken in een examen die ik moest maken afgelopen zaterdag. En nu weer lekker starten met fietsen.

  Gisteren dus weer een ritje op mijn racefiets gemaakt sinds lange tijd. En wat was het weer heerlijk. De eerste 20 km gingen echt super! Ik kan al langere stuken 30 km/uur fietsen. Mijn gemiddelde was 24,7 km/uur....dus record. Was ook wel een beetje dankzij een gunstige wind moet ik zeggen ;-) Eind resultaat na 41 km is 23 km per uur gemiddeld volgens mijn km teller.

  Helaas krijg ik de laatste tijd heel erg last van pijn in mijn nek....dus hoop dat deze klachten wel gaan verdwijnen. Mogelijk dat ik te krampachtig op mijn fietsje zit... Balen vind ik het wel. Zadelpijn gelukkig een stuk minder, maar nu dit :-(
  Iemand tips tegen nekklachten en schouderklachten?

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Miranda 4 juli 2012 - 20:38:

   Heej Big, lang geleden..Examen ging slecht...maar jaja nog steeds aan het fietsen... By the way...mis jou gezellige dagboekjes wel hoor...

  • Big 3 juli 2012 - 8:18:

   hi, jeeeh Miran weer aan het biken! Super hoor. En hopen dat je examen goed ging :)

   
 • 17-6-2012
   8,0
  Gewicht88,9 kg
  Tijd2u 45m
  Afstand61,6 km
   

  Het is weer even geleden dat ik wat in mijn dagboek heb geschreven. Dus hierbij alsnog een berichtje van een tochtje die ik afgelopen zondag heb gefietst. Voor het eerst het knooppunten netwerk uitgetest. Via een website knooppunten route gemaakt en deze route aan mijn stuur gehangen (jaaa past echt op een racefiets..not). En via een soort speurtocht naar de knooppunten bordjes onze route vervolgd. We zijn op onze eindbestemming aangekomen...maar of we de route nu goed hebben gevolgd? Ik was er vanuit gegaan dat je de nummertjes moest volgen zoals de pijltjes stonden...maar dat klopte voor geen meter. Dus elke kaar als we een nummer op ons kaartje tegenkwamen in de polder zijn we die maar gaan volgen. Iemand ervaring met knooppunten routes?

  We zijn naar Willemstad gefietst en het was prachtig weer. Voor ons is het 30 km fietsen naar Willemstad en daar aangekomen 15 a 20 minuten in het haventje gezeten. Op dat moment sloeg het weer om en betrok het helemaal. Dus wij weer de 30 km ter...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Ans 17 juni 2012 - 19:46:

   Geweldige vooruitgang toch???? Tja, de knooppuntrouttes hebben lange tijd de zelfde nummers, bij een knooppunt, deze worden vooraf aangegeven, krijg je een ander nummer te volgen. Je kunt meestal uit 2 of meerdere knooppunten kiezen. Dat is dus even opletten. Thuis op de computer kun je vooraf de nummers noteren van de route die je wilt volgen. Zo is het gemakkelijk een mooie ronde te maken. Succes voor de volgende keer.

   
 • 6-6-2012
   8,0
  Gewicht89,7 kg
  Tijd0u 59m
  Afstand22,4 km
   

  Vanavond is het er weer van gekomen. Stukje gefietst tussen de buien door. En het bleek zelfs nog even mooi weer te zijn....

  Vind het eerlijk gezegd wel lastig om te bepalen hoe ik mezelf kan trainen. Nu zag ik een boek staan in de winkel over wielertraining...dus ik denk dat ik die eens ga kopen. Wat ik alleen jammer vind is dat die boeken allemaal uitgaan van het trainen van mannen.

  Het zou leuk zijn als LEONTIEN een boek voor ons zou schrijven over hoe vrouwen trainen.... :-) (ik hoop dat ze dit leest ;-) ).

  Hoogtepunt van mijn training vanavond was dat ik een man op racefiets heb ingehaald :-) Enige minpunt was (nee hij stond niet stil) dat hij in zijn gewone kleding inclusief rugzak op zijn fiets zat...maar ach voor mij mag dat de pret niet drukken.

  Gewicht... Gelukkig weer omlaag...nu maar hopen dat de trend omlaag is ingezet.....

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Anja 7 juni 2012 - 11:00:

   Leuk!! zet hem op !!

   
 • 2-6-2012
   8,0
  Gewicht90,7 kg
  Tijd2u 37m
  Afstand52,4 km
   

  Gisteren weer een heerlijke dag om te fietsen. Dit keer afgesproken met mijn ouders, mijn zus en haar man en ikzelf met mijn man.
  3 Mountainbikes, 2 Tourfietsen en 1 Racefiets (ik dus). Wat hebben we genoten met zijn zessen. Het was heerlijk weer.

  Mooie route gefietst met zijn allen vanaf ons huis. In totaal bijna 53 km op de teller.
  Omdat we vaker van plan zijn om met zijn allen te fietsen heb ik een fietsdrager besteld zodat we ook ergens anders in het land (of buitenland) kunnen gaan fietsen. Ik kan nu al niet wachten tot de fietsdrager is gemonteerd op ons autootje :-)

  Met betrekking tot mijn gewicht gaat het heel slecht. Sinds ik fiets alweer twee kilo zwaarder geworden. Heel bizar vind ik dat. Nog maar eens goed naar mijn voedingspatroon kijken. Want dat kan nog wel een stuk worden verbeterd . Maar ik blijf het toch raar vinden. Je verbrand zoveel calorieën tijdens een fietstocht.....?......

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Rianne, Monique Oosthoek en Monique Oosthoek geven rosybike een beloning
  • Rosybike 3 juni 2012 - 14:18:

   Ik vind dat je het heel knap doet: in zo'n korte tijd al vele kilometers gemaakt! Ik ben ongeveer tegelijkertijd met fietsen op een racefiets begonnen en heb nog niet van die grote tochten gemaakt! Ga zo door :)!

   
 • 30-5-2012
   9,0
  Tijd1u 19m
  Afstand30,0 km
   

  Zo dat ging een stuk beter dan afgelopen maandag :-) Wat was het heerlijk fietsweer zeg. Niet zo drukkend warm maar met een lekker koel briesje. Dat briesje gedroeg zich nu een stuk beter dan twee dagen geleden.

  Het ging daarom heerlijk. De eerste 15 km bleek ik gemiddeld zowaar 24.3 km/uur te hebben gefietst. Grappig om te zien dat je toch langzaam vooruit gaat. Volgens mij had ik die eerste 15 km wel lekker het windje van achteren...dus ja dat scheelt natuurlijk wel.
  Uiteindelijk uitgekomen op een 30 km....met en gemiddelde van 22,7 km/uur. Af en toe probeer ik flink gas te geven... En dan zie ik zowaar 30 km/uur op de teller verschijnen. Wat een heerlijke snelheid is dat zeg...alleen begin ik na enkele seconden al behoorlijk te hijgen als een bospaard. Mijn ademhaling lijkt dan meer op hyperventileren dan ademhalen.. De beentjes kunnen het aardig "bijbenen" maar mijn luchtwegen denken anders over deze snelheid. Adem ik verkeerd ofzo? Of is mijn conditie echt nog zo belabberd ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Ans 31 mei 2012 - 22:49:

   Het klopt wat je gehoord hebt van Leontien. Duwen en trekken met je pedalen geeft je meer power. Als je je dit aan kunt leren ben je al een heel eind op de goede weg. Ik vind het geweldig hoe jij je manifesteerd. Het hijgen is normaal. Zodra je wat extra's doet, bijvoorbeeld het trekken en duwen dan schiet je hartslag omhoog. Het hijgen betekend dat je het omslagpunt bereikt hebt en op weg bent naar je uiterste grens van je kunnen. Dit gaat steeds beter naar gelang je conditie toeneemt. Mooi ook dat er nu een gratis clinic op de tv is. Daar kun je nu inderdaad je voordeel mee doen. Vraag gerust om advies, ik help je graag als ik kan.
   Groetjes en fiets ze!!!

  • Elly 31 mei 2012 - 15:34:

   Hoi,
   Misschien adem je niet verkeerd. om een betere contitie te krijgen kun je het best iede keer als je versneld een minnut langer volhouden. je zuld zien dat , dat al heel snel op loopt. hou vol. Nog bedankt voor je reactie en je steun

   
 • 28-5-2012
   8,0
  Tijd1u 57m
  Afstand41,8 km
   

  Vanmiddag een rondje van bijna 42 km gefietst.. In de Brabantse polders over dijken...en met heeeel veeel wind (tenminste dat vond ik dan).
  Pfoeg het ging de eerste 15 km eigenlijk helemaal niet lekker. Na een stop om wat te drinken toch weer verder. Uiteindelijk toch bijna 42 km op de teller. Dus dat was niet verkeerd. En merk dat mijn spiertjes ook flink gebruikt zijn met al die wind. Elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen.

  Nu wel nog steeds behoorlijk moe. Hoe het kan hè ...de ene keer heb je het gevoel dat je "vleugels" hebt en gaat het voor je gevoel heerlijk en een paar dagen later niet vooruit te branden.

  Woensdag weer een nieuwe trainingspoging :-)

  Gewicht: durf niet te wegen na al het eten en uit eten van afgelopen weekend ;-)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Monique Oosthoek geeft een beloning
  • Jeanne 31 mei 2012 - 18:47:

   Wees gewoon TROTS op jezelf dat je het gedaan hebt en hopelijk ben je niet vergeten te genieten onderweg!
   Moe maar voldaan dan is het goed.

  • Big 29 mei 2012 - 7:31:

   Jahooeeeeh!!!

  • Ans 28 mei 2012 - 22:34:

   goed gedaan. Knap van je. Jouw gevoel van de eerste kilometers, dat het niet lekker loopt, hebben veel mensen. Het eerste half uur tot een uur hebben je spieren nodig om te wennen aan al die arbeid. Als je daardoor heen bent gaat het meestal veel lekkerder. Ik heb dit gevoel ook vaak. Dan ineens begin ik de meest achterlijke liedjes te zingen en zit ik lekker op mijn karretje in mijn ritme.

   
 • 23-5-2012
   8,0
  Gewicht89,7 kg
  Tijd2u 26m
  Afstand50,1 km
   

  Vandaag mijn zadeltje laten vervangen voor een dameszadel! Jawel zo 1 met een gat erin ter hoogte van ...jeweetwel..... Ohhh dat scheelt stukken zeg!

  Heerlijk gefietst vandaag! Samen met mijn moeder gefietst nog wel. We wonen 27 km van elkaar af...en we dachten, weet je wat we spreken halverwege de route af. Daarna heerlijk samen gefietst. Jeetje wat kan die moeder van mij fietsen zeg...pfff en dan gewoon op haar stadsfiets!?
  Maarja dat krijg je als je (in haar geval) altijd overal naartoe fietst...en ik, tot 3 weken geleden, al 6 jaar geen fiets had aangeraakt. Halverwege de rit lekker uitgerust bij mij thuis en toen weer een stukje terug gefietst samen. In totaal 50 km. En zonder al te veel zadelpijn dit keer... Jippie wat een genot zeg! Warm was het wel hoor. Zodra je stopt met fietsen besef je pas hoe warm het is ...en breekt het zweet je aan alle kanten uit..

  Gewicht? ....zucht....

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Monique Oosthoek geeft een beloning
  • Miranda 29 mei 2012 - 18:04:

   Bedankt lieve grote zus :-)

  • Monique Oosthoek 28 mei 2012 - 22:19:

   Ben trots op mijn kleine zusje hoor !!!!!!

  • Judith 24 mei 2012 - 7:09:

   Wat leuk dat je ook het wielrenvirus te pakken heb! En al 50 km gefietst, je gaat snel vooruit. En tempo komt vanzelf, ik begon ook met 24 gem, en je ziet dat ik nu veel harder ga. En zoals Ans zegt, het plezier is veel belangrijker! Geniet er van, en lekker blijven trappen.

  4 reacties  
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Debby
 • miranda84
 • zon
 • anita
 • Petra
 • jolanda
 • m-tijgertje88
 • Angelique
 • Denise
 • mariëtte
 • Dieuwke
 • Marieke
 • Jan
 • Lars
 • Ingeborg
 • Marijke
 • Sandra
 • Jeroen
 • Wendy
 • adidasfan
 • pauluz
 • Arlette
 • Joyce
 • Carla
 • Silvia
 • Linda
 • martina
 • loes
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?