Het doel van Mieke:

gezonder en gevarieërder eten

Gestart met mijn doel: 11-8-2010

Ik eet tegenwoordig te veel 'snelle' maaltijden. Ik geef mezelf te weinig tijd om een goede gezonde maaltijd voor te bereiden. Ik wil beter leren koken, meer groenten eten en gevarieërder eten. Hierdoor zal ik mij ook fitter/gezonder voelen en misschien een kilootje kwijtraken.

Word supporter van  Mieke  
 

Dagboek

 • 5-6-2012
   6,5
   

  En een gezonde maaltijd was het gisteren.
  Wit vis in pesto en een salade van gemengde sla met paprika, komkommer, pijnboompitjes en een lichte dressing. Het was heerlijk!
  Niet gesnackt dus ... dat scheelt alweer een dikke kilo!
  Gisteren een 'but'dag dus alle reden voor snaaierij en snackerij... maar ik heb het vol kunnen houden!
  Als iemand na een aantal maanden tegen je zegt; "ik wil geen relatie meer want ik heb iemand gevonden die ik WEL leuk vindt." komt dat hard aan... Na eindelijk de muur om me heen te hebben afgebouwd staat hij nu weer hoog opgebouwd. Ja maar je bent wel heel mooi, lief, leuk en sexy... Maar toch! Laat ik er over ophouden voor ik weer chagrijnig word!

  Tijd voor leuke dingen... morgen proefdraaien op mijn (waarschijnlijk) nieuwe werk. Heb er reuze veel zin in, maar wat moet ik aan. Niet te netjes maar wel een goede indruk achterlatend. Vanavond maar eens even de kast induiken.
  En natuurlijk sporten... ik ga al mijn emotie en agressie eruit trainen, zwete...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 4-6-2012
   4,0
   

  Zo ik ben er weer, na een lange rustpauze toch weer mijzelf kunnen motiveren het 'afslanken' op te pakken.
  Na een heftige 5 maand is het weer tijd om alles op een rijtje te krijgen.
  Mijn lieve leuke opa is overleden, och wat zal ik hem missen. Vriend ervandoor met een ander. Bedrijf waar ik werkte failliet... (Moet ik nog even doorgaan?)
  Maar kom op Mieki... Je zult je lekkerder voelen als jij jezelf kunt motiveren vol te houden. Geen streng dieet, maar wel oppassen met eten en SNAAIEN en SNACKEN!!!
  Dus pas je leven eens aan en kom op! Vanavond komen de pannen op het vuur en zul je koken, niet de 'PING' gebruiken maar gewoon gezonde maaltijd voor jezelf op tafel toveren!

  Mieki

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 23-1-2012
   7,5
   

  Weer een weekend achter de rug.
  EN WAT VOOR EEN WEEKEND!!!
  Aangezien ik het huis vol had met visite (2 vriendinnen) ja dan weet je het wel. we hebben heerlijk bijgekletst en dat doen wij niet met water en een stengel bleekselderij! Als ik er maar van genoten heb.
  Dus vandaag op de fiets naar het werk en vanavond een rondje rennen in mijn nieuwe Leontien-hardloop-broek! Oeh wat zal ik flitsend door de straten rennen. Ik zal door iedereen nagekeken worden en men zal denken... wat een mooie broek heeft die vrouw aan. (blijven dromen)

  Wel erg slecht geslapen het weekend en ik zag tot mijn schrik hoe wit ik wel niet ben... dus na de hardloopactiviteit mijzelf maar eens trakteren op een siesta onder de zonnebank!

  :-) Mieki

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 19-1-2012
   8,0
   

  Kan iemand de zon aandoen... zodat ik kan hardlopen, fietsen, wandelen buiten... Hier word je toch ook sloom van, van dit weer. JAK!!!
  Maar gelukkig heb ik een Wii fit plus met pretpakket. Gordijnen dicht, sportbroek aan en lekker hoelahoepen, boksen, springen, steppen enz.
  En als je dan weer bezig bent, dan ben je zo weer een uur aan het Wii-en. Ik moet steeds mijn record verbeteren dus een goede sportmethode.

  Maar toch, doe mij maar het buiten zijn en daar bewegen. Gelukkig komt de tijd er weer aan. DE LENTE!!!

  Mieki :-)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 18-1-2012
   10,0
   

  Nou gisteren flink op mijn kop gekregen van mijn moeder, Ben verdorie bijna 35 jaar maar toch, moeders wil is wet noemt men dat. Ze bedoelt het goed, dat weet ik zeker.
  Maar volgens mijn moeder ben ik helemaal niet dik en zie ik er fantastisch uit. (hoort elke moeder dat niet te zeggen???)
  Ik zeg altijd;" Ik ben gewoon te klein voor mijn gewicht! "
  Maar goed, mijn moeder vond het onzin dat ik mee deed aan een dieet. Ik weet de oorzaak wel hoor. Een goede vriendin van mij lijdt al jaren aan anorexia. En ze is tegenwoordig zo ENG dun dat iedereen bang is dat ze er binnenkort niet meer is.
  Maar ik heb mijn moeder gerust kunnen stellen. Mam ik doe niet aan de lijn! Ik let tegenwoordig gewoon meer op met wat ik eet en ik beweeg veel meer. Niet omdat ik af wil vallen (wel een klein beetje) maar meer om me weer heerlijk te gaan voelen in mijn velletje en zelfverzekerder te worden.
  Ik sliep altijd slecht, tegenwoordig gaat het stukken beter. Ik ben fitter door het sporten en de frisse ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 17-1-2012
   8,5
   

  Ik heb mezelf vandaag een hardloopbroek cadeau gedaan.
  Het voorjaar komt eraan en ik ga rennen...
  meer naar buiten en de omgeving ontdekken.

  Heb vorig jaar al hele mooie goede hardloopschoenen gekregen. Nu word het tijd dat ik er intensief gebruik van ga maken!

  (alleen nu de tijd nog vinden in mijn drukke leven... :-) )

  Mieki (the running one)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 17-1-2012
   8,0
   

  Gisteren had ik het toch behoorlijk zwaar.
  Na 2 weken bewegen en gezond eten niks te zijn afgevallen, kreeg ik gisteren bij thuiskomst de klap. KABOEMMM... gelukkig geen chips in huis (ja ja dat is al een verbetering) maar wel op zoek naar iets lekkers.
  KROEPOEK is het geworden...
  Maar 's avonds geen koek(je) bij de thee genomen, dus ik was al genezen en voelde me eigenlijk schuldig tegenover mijzelf.
  Gisterenavond bezig geweest met de carnavalspakken, het wordt weer een heel spektakel! Maar dan moet ik nu toch echt van die 'pens' afkomen anders pas ik straks niet in het pak. haha, goede doelstelling al zeg ik het zelf.
  Vanavond weer zweten in de sportschool en ik ga mijn omvang eens opmeten. Misschien val ik niet af omdat alles omzet naar spieren. ;-)
  En word mijn omvang wel stukken minder. Dat gevoel heb ik namelijk wel heel erg. Mijn broeken zitten fijner haha.

  Nou genoeg gelachen nu aan het werk!

  Mieki ;-)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • miranda en Kelly geven Mieke een steuntje in de rug
   
 • 16-1-2012
   8,0
   

  Het weekend weer overleefd.
  Echter vrijdag op de weegschaal toch triest bericht.
  Helemaal niks afgevallen, terwijl je het gevoel hebt wel 4 kilo kwijt te hebben gesport en gegeten.
  Ik heb de hele week niet gesnackt, elke dag gesport (lopen, sportschool,fietsen...) maar niks mag helpen.
  Natuurlijk geef ik de moed niet op, want ik zit wel lekkerder in mijn vel.
  Maar leuk is het niet!!!

  Geen idee wat ik nu verkeerd of anders doe. Alleen het eten is anders. Ik wissel de menu's door elkaar omdat ik dinsdag niet uitgebreid kook. Dit omdat ik om 19uur op de sportschool moet zijn, enz.

  Desalniettemin heb ik een heel leuk weekend gehad. Zaterdag met mijn vader de markt over geweest en gezellig bijgekletst (in de kroeg). Niet eens aan de borrelhapjes gezeten maar een goede lunch gedaan. Zaterdagavond met mijn stapmaatje heerlijk gedanst op jaren 80 muziek en vreselijk gelachen. Zondag naar Bataviastad geweest, maar ochoch ik was niet de enige. Wat een drukte. Heb dan ook niks gekoch...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Arlette en ellen geven Mieke een steuntje in de rug
   
 • 13-1-2012
   8,5
   

  Oke het is weer vrijdag!
  nog even volhouden en dan heb ik weer weekend!
  Dinsdag enorm staan zweten in de sportschool, woensdag, donderdag en vandaag op de fiets naar het werk, is toch weer 12km per dag. En met het weer van deze week betekend dat WERKEN op de fiets. Wat een woei!
  Ben benieuwd wat al dat bewegen doet met mijn gewicht. Mijn energie is er wel beter op geworden en ik slaap ook een stuk beter.
  Maar wat zeker heeft geholpen, ik heb de hele week nog geen chippie gegeten. Wat een topprestatie is voor iemand die chipsverslaafd is. Elke dag lachte het me toe, maar ik heb het kunnen weerstaan. Soms met moeite moet ik zeggen hoor!
  Maar het is bijna weekend en dan komt de volgende moeilijkheidsgraad... Ik ga elk weekend GEZELLIG naar de kroeg met mijn vrienden. Dus dat betekend een lekker biertje of ... Maar deze week ga ik me (proberen) in te houden.
  Was het normaliter een kriem met de juiste kleding uitzoeken voor een avondje stappen, nu stap ik vol trots en zelfverzekerd...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 10-1-2012
   8,0
   

  He wat irritant als je thuis niet achter de computer kan om je Blog/ dagboek bij kan werken.
  Gisteren heel gezond gegeten bij mijn moeder, kippe-groentensoep vooraf en spinazie met kipfilet als hoofdgerecht.
  Ik ben geen 1 keer met de lift gegaan, alles met de trap en dan ook in rap tempo.
  Mijn moeder zei, dat ze het al in mijn gezicht zag dat ik bezig was. Ja ja ... nou ik voel me in ieder geval wel een stuk gezonder.
  Vandaag maar weer eens zweten in de sportschool. Wegens mijn astma die nu erg opspeelt hoop ik alles vol te kunnen houden! Maar mij kennende zal ik doorgaan tot het zwart ziet.

  :-)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Joyce
 • Arjanne
 • Femke
 • Elisabeth
 • margareth
 • Heidi
 • Liesbeth
 • Kiki
 • P
 • Jacqueline
 • jeanet
 • ria
 • Kimberly
 • monique
 • ruud
 • eline
 • ellen
 • Sjannie
 • Hanneke
 • Patricia
 • brigitte
 • Linda
 • Saskia
 • Anna88
 • Esther
 • Miranda
 • Els
 • Leontien
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?