Zweedse vrouwen verkiezen hardlopen boven seks

Zweedse vrouwen verkiezen hardlopen boven seks

Joggen is enorm populair onder Zweedse vrouwen. De sport verslaat koffie drinken, winkelen met vrienden, tv kijken en bellen met moeder.

Voor Zweedse vrouwen is joggen zo belangrijk dat het op gelijke hoogte staat als tijd doorbrengen met het gezin en seks. Dit blijkt uit onderzoek van het tijdschrift iForm bij 1774 vrouwen tussen 15 en 60 jaar. Één op de drie ondervraagde vrouwen verkiest hardlopen zelfs boven actie tussen de lakens. Alleen werk vinden de vrouwen belangrijker dan rennen.

Marathon
De Zweedse dames vinden hardlopen niet alleen heel belangrijk. Ze doen het ook nog eens heel vaak. De meeste ondervraagden rennen 3 keer in de week en gemiddeld 5 kilometer. Eén op drie hoopt ooit een halve marathon te kunnen lopen.

Professioneel
Aan half werk doen de Zweedse vrouwen niet. Voor hen geen afgeragde joggingbroek en versleten sportschoenen. Een hartslagmeter, MP3-speler, mobiel en een mooie outfit zijn onmisbaar voor onze vrouwelijke noorderburen.

Snel resultaat
Volgens hoofdredactrice van iForm: Karen Lyager Horve is de reden voor de populariteit van hardlopen simpel: “Je ziet snel resultaat. In een relatief korte tijd kan je je welzijn verbeteren door je naar een gezond gewicht te lopen”.

Trefwoorden van dit artikel: bewegen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?