Nederlanders op dieet bewegen het minst

Nederlanders op dieet bewegen het minst

Het klinkt een beetje tegenstrijdig, je wilt afvallen, maar bent niet bereid tot meer lichaamsbeweging. Toch is dit het geval bij veel afvallers. Tweederde van de Nederlanders zou wel een aantal kilo willen afvallen, maar ze gaan niet méér bewegen om dit te bereiken.

Nederlanders die willen afvallen, krijgen met gemiddeld 6 uur per week beduidend minder beweging, dan mensen die hetzelfde gewicht willen houden (gemiddeld ruim 8 uur) en mensen die in gewicht willen aankomen (10 uur per week).
Mensen die willen afvallen pakken zelfs vaker de auto voor hun dagelijkse bezigheden en lopen minder vaak. Bijna een kwart van deze mensen geeft bovendien aan niet te sporten en dit ook niet te willen. Zo blijkt uit het onlangs verschenen European Health & Nutrition Survey van TNS NIPO.

Meeste beweging
Een positieve uitkomst van het onderzoek:  Nederlanders bewegen in vergelijking met andere Europese landen de meeste uren: gemiddeld bijna 7 uur per week. In Groot-Brittannië en Spanje is dit bijvoorbeeld 5,5 uur en in Frankrijk en Duitsland slechts een ruime 4 uur.

Fietsen
Het is goed mogelijk dat dit te maken heeft met het feit dat Nederlanders zoveel fietsen. Zo gebruikt 52 procent de fiets voor zijn dagelijkse bezigheden en 29 procent loopt. Alleen in Duitsland wordt ook vrij veel gefietst (30 procent). Dat Nederlanders zo veel fietsen, is een goede zaak. Want uit onderzoek blijkt dat fietsen helpt tegen reuma, depressie, diabetes en hart- en vaatziekten. En het is ook nog eens hartstikke leuk.

Verenigd Koninkrijk minste beweging

Met name inwoners van het Verenigd Koninkrijk sporten weinig en hebben daar ook weinig behoefte aan: slechts 22 procent van de Britten sport regelmatig. Een derde van de Britten zou het wel willen, maar 46 procent sport niet en wil dit ook niet.
Voor het onderzoek zijn in totaal 7592 Europeanen ondervraagd, waaronder 1159 Nederlanders.

Trefwoorden van dit artikel: bewegen, afvallen, sporten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?