Jezelf masseren in een handomdraai

Jezelf masseren in een handomdraai

Na een lange werkdag of een stevige workout heb je wel eens last van de spieren in je nek, schouders en onderrug. Wat is er dan heerlijker dan een massage? Geen nood als je geen masseur bij de hand hebt: je kunt het ook zelf doen.

Om de spieren in je nek en schouders te ontspannen, doe je het volgende. Leg je handpalmen op je schouders en oefen met je vingertoppen druk uit op de spieren in je nek en bovenop je schouders. Masseer ze daarna met kleine ronddraaiende bewegingen – hou daarbij je ellebogen recht voor je omhoog. Doe dat circa twee minuten.

De doorbloeding in de bovenrug kun je stimuleren door met een licht gebalde linkervuist lichtjes bovenop je rechter schouder te kloppen. Hou dat ongeveer een minuut aan en wissel dan van kant.

Ook je onderrug kun je zelf behandelen. Bal je beide handen tot ontspannen vuisten en trommel daarmee zachtjes op je heiligbeen, heupen en billen. Doe dat één à twee minuten lang.

Bron: brigitte.de

Trefwoorden van dit artikel: sporten, hardlopen, ontspannen, massage, spierpijn
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Het valt me op dat bovenste twee reageerders in 1e instantie voor de eigen portemonnee gaan ipv het welzijn voor mensen. Wat is er nou op tegen als mensen zichzelf in een stressvolle situatie (werk, vakantie, voor een sollicitatiegesprek, etc.) even een kleine en prettige zelfmassage geven om te kunnen ontspannen? Denk aub een beetje ruim en niet zo verkrampt (...). Dank voor dit artikel.

Johan Veerman, 29 december 2015

Ik ben eigenaar van Vivre Praktijk voor Sport- en OntspanningsMassage in Etten-Leur. Ik ben van mening dat er eerder aandacht besteed zou moeten worden aan het nut een goede (sport) massage in plaats de doe het zelf methode, Natuurlijk kun je altijd wel iets zelf maar voor goed onderhoud van je lichaam raad ik aan naar een goede masseur te gaan. Sportieve groeten uit Etten-Leur

Inge de Munter, 25 februari 2011

Jammer dit artikel! De masseur (ook ik ben een NGS-sportmasseur met een eigen praktijk) merkt dat men bezuinigd op massages. Op zich kan ik het begrijpen, maar het nut van massages wordt nu zwaar aangetast. Mag er misschien aandacht komen voor sportmassage wat het doet en voor wie het bestemd is. (Namelijk niet alleen voor topsporters) groet uit Harderwijk Marlies www.weldaad-voor-spieren.nl

Marlies, 19 februari 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?