Lopen tijdens reclame

Lopen tijdens reclame

Wil je eigenlijk wel sporten, maar kom je de bank zo moeilijk af als je er 's avonds eenmaal op neer geploft bent? Probeer dan eens tijdens de reclameblokken te wandelen op de plaats. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je daarmee net zoveel calorie├źn verbrandt als met wandelen op een loopband of in het bos.

Wetenschappers van de University of Tennessee bestudeerden het eet- en sportgedrag van 23 mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar. Het gewicht van deze mensen varieerde van normaal tot obees. Ze kregen de opdracht om op de plaats te wandelen tijdens reclameblokken en de onderzoekers keken wat dat met hun gewicht deed.

Daaruit kwam het volgende: wandelen tijdens de reclame leidde tot een gemiddelde verbranding van 148 calorieën en een totaal van 2.111 stappen in 25 minuten. Dat blijkt net zo'n grote verbranding op te leveren als lopen op een loopband. Dat moesten de deelnemers namelijk ook en daaruit kwam dat wandelen met een snelheid van 5 kilometer per uur leidde tot een gemiddelde verbranding van 304 calorieën per uur.

Als je een uur lang languit op de bank voor de tv blijft liggen verbrand je ook wel calorieën, maar dat zijn er maar 81.

Volgens de onderzoekers kan een reclameblok een extra steuntje in de rug vormen voor extra beweging, want het herinnert je eraan dat je van plan was te wandelen op de plaats. Dat maakt het makkelijker nieuwe gewoontes te ontwikkelen. Bovendien zijn kleine veranderingen als deze eenvoudiger vol te houden.

Dus hup, van die bank af. Alleen tijdens de reclameblokken, dan. Zo simpel kan het zijn!

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, wandelen, afvallen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?