Fitter met sportrusten

Fitter met sportrusten

Wist je dat je door een betere ademhaling kunt afvallen én je lekkerder in je vel kunt voelen? Zeker als je ook sport, kan het goed zijn om op je ademhaling te letten. Niet alleen als je bezig bent, maar ook als je rustig op de bank zit. De meeste mensen ademen veel te snel, waardoor ze nooit echt tot rust komen en de prestaties tijdens het sporten ook niet optimaal zijn.

'Sportrusten' heet deze methode. Als je drie keer per week sport en daarbij twee keer per dag een ademhalingsoefening doet, gaat je vetverbranding omhoog en word je blijer. Dat is althans de theorie van expert op het gebied van ademhaling Koen de Jong van Kiwi Nederland en psychiater Bram Bakker.

Hoe belangrijk een goede ademhaling is, legt Koen de Jong in dit filmpje uit:De naam 'sportrusten' is een samentrekking van de woorden 'ademhaling' en 'rusten'. Veel mensen ademen te snel. Zes keer per minuut is voldoende als je gewoon rustig zit. Adem je meer, dan kun je een opgejaagd gevoel krijgen, je futloos voelen en zelfs hoofdpijn krijgen. Als je langzamer leert ademen, gaat je hartslag naar beneden, kun je beter ontspannen en verdwijnt dat opgejaagde gevoel. Je gaat er beter van slapen en uiteindelijk krijg je daar meer energie van.

Wil je weten hoe vaak je nu ademt? Hier kun je een testje doen.

Tijdens het sporten adem je natuurlijk sneller dan zes keer per minuut, maar ook dan kun je met een rustiger ademen veel bereiken. Door je ademhaling te reguleren gaat je hartslag naar beneden. Je kunt het sporten daardoor langer volhouden én met een lagere hartslag verbrand je meer vet dan suikers. Dat is weer goed als je wilt afvallen.

Omdat je niet zomaar zelf kunt beginnen met dit 'sportrusten', bieden De Jong en Bakker voor 30 euro een begeleidingspakket aan voor 100 dagen, waarbij je drie keer per week sport en twee keer per dag een ademhalingsoefening doet. Verder krijg je de boeken Bewegen voor beginners en Verademing, die allebei geschreven zijn door De Jong en Bakker.

Voor een extra goed effect kun je het sportrustenprogramma helemaal op jouw maat laten maken, onder begeleiding van een van de medewerkers van De Jong en Bakker. Zij doen rustmetingen en inspanningstesten op verschillende plekken in het land en helpen je de 100 dagen door. Woon je bijvoorbeeld in de regio Rotterdam, dan kun je terecht bij Edward Vleeschdraager van edorfine.nl. De overige sportrustenspecialisten vind je hier.

Wil je meer weten over sportrusten? Kijk dan op de website van Kiwi Nederland.

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, afvallen, sporten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?