Zwanger & sporten

Zwanger & sporten

Veel vrouwen willen tijdens hun zwangerschap graag een beetje in shape blijven, maar durven niet te sporten. Ze zijn bang dat dat niet goed is voor hun kindje. Dat terwijl bewegen tijdens de zwangerschap juist heel gezond is.

Onderzoekers van de University of Kansas School of Medicine kwamen hierachter. Ze ondervroegen 90 vrouwen die 16 tot 30 weken zwanger waren.

Voor de zwangerschap sportte meer dan de helft minstens anderhalf uur per week. Maar toen ze eenmaal in verwachting raakten, ging maar een kwart daarmee door. De reden: veel vrouwen dachten dat sporten en zelfs wandelen niet veilig is voor het kindje.

Er was ook een duidelijk verschil tussen de ideeën van vrouwen die wel bleven bewegen en degenen die daarmee stopten: van de zwangeren die bleven sporten, dacht 62 procent dat langer van een half uur bewegen veilig is. Van de zwangeren die stopten of niet sportten, was maar 18 procent daarvan overtuigd.

Dat bleek te liggen aan bakerpraatjes over sporten tijdens de zwangerschap: moeders die hun dochters vertelden dat bewegen niet goed is, zorgden ervoor dat die dochters met sporten stopten.

Nu is heel intensief blijven sporten tot aan het einde van je zwangerschap ook niet altijd een goed idee, maar bewegen is voor elk mens gezond, ook voor een zwangere vrouw. Wil je dat met beleid doen? Kijk dan eens op de website Mom in Balance. Daar staan bewegingstips op voor zwangere vrouwen. De trainingen houden rekening met een drastisch veranderend lichaam.

Bron: gezondheidsnet.nl / mominbalance.nl

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, zwangerschap, sporten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?