Ideale trainingsmaat

Ideale trainingsmaat

Hou jij heel erg van buiten sporten, doe je dat het liefst met iemand samen, maar krijg je niet elke keer een vriendin mee? Overweeg dan een hond! Het zijn geweldige sportmaatjes en je voelt je bovendien nog eens veiliger ook als je door het bos rent.

Niet elke hond is even geschikt voor hardlopen en je moet ze, net als jezelf, trainen om langere afstanden mee te kunnen rennen. Honden met een platte neus, zoals mopshondjes, Franse buldogs en Boston Terriers, zijn niet geschikt voor inspanning. Door hun platte neus hebben ze moeite met ademhalen en raken ze snel oververhit. Alle andere honden vinden rennen vaak juist hartstikke leuk.

Een aantal hondensoorten is bij uitstek geschikt om te rennen, zelfs vele kilometers, dus je kunt ze rustig meenemen als trainingsmaatje voor marathons. Zorg wel voor voldoende water voor jezelf én je hond en neem ook iets mee waaruit de hond kan drinken. De bodem van een plastic twee literfles is al voldoende.

Duitse Herder

Ze zijn gefokt om schapen te hoeden en daardoor zijn Duitse herders geboren lopers. Met hun lange poten en gespierde bouw hebben Duitse herders een hoog tempo en een goed uithoudingsvermogen. Ze hebben altijd zin in bewegen, hoewel hun dikke vacht ze meer geschikt maakt voor koud weer.

Doberman Pinscher

Elegant, krachtig en een en al spier. Deze honden beschermen je en hun lichaam is geschapen voor het rennen van lange afstanden. Het zijn avontuurlijke maatjes.

Husky

Deze honden staan bekend om hun lange tochten, voor de hondensleeën in Alaska. Een rondje met jou door het bos is dus een eitje voor een Husky. Ze kunnen, mits goed geacclimatiseerd, ook goed tegen wat warmere temperaturen. Zorg wel voor water als het warmer is, anders droogt je hond uit. Het fijnste aan een Husky? Hij wil altijd met je mee, ook op de dagen dat het zo koud en miezerig is dat menselijke maatjes het laten afweten.

Golden Retriever

Ze staan bekend als hartstikke gehoorzaam, en dat zijn ze ook. Golden Retrievers houden ervan om leuke dingen met jou te doen. Ze blijven graag dicht bij je in de buurt in plaats van op alles wat beweegt af te springen – wat natuurlijk heel handig is als je op jouw route veel andere mensen of dieren tegenkomt. Met hun krachtige poten kunnen ze je makkelijk bijhouden en ze hebben een groot uithoudingsvermogen.

Rhodesian Ridgeback

Deze honden zijn gefokt in Zuid-Afrika om leeuwen op te jagen. Ze rennen met soepele, lange passen. Hun vacht is kort en daarom kunnen ze beter tegen warmte dan veel andere hondenrassen. Ondanks hun ruige afkomst houden Rhodesian Ridgebacks van knuffelen en ze zijn heel lief. Bijkomend voordeel: door hun korte vacht haren ze veel minder uit dan veel andere honden en ze hoeven maar weinig geborsteld te worden.

Duitse Staande Korthaar

Ze zien eruit als geboren hardlopers, met hun gestroomlijnde lichaam, bezige ledematen en nihile vetpercentage. Hun uithoudingsvermogen is gigantisch: deze honden lopen het liefst minimaal een uur per dag. Als je een maatje zoekt dat jou een stapje verder drijft dan je zelf laat doen en je flink laat zweten, dan is deze hond perfect voor jou. Net als Ridgebacks hebben Staanders door hun korte vacht ook weinig last van warmte.

Foto: zensmom1

Bron: livestrong.com

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, sporten, hardlopen, honden
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?