Yoga voor zwangere

Yoga voor zwangere

Ben je zwanger, of heb je net een kindje gekregen? Dan is yoga goed voor jou. En voor je baby. Yoga vermindert zwangerschapsdepressies en zorgt voor een sterkere band tussen moeder en kind.

Dat hebben onderzoekers van de University of Michigan ontdekt.

Je herkent het vast wel: de hormonen die vrijkomen tijdens je zwangerschap kunnen voor flinke stemmingswisselingen zorgen. Sommige moeders in spe worden zelfs echt depressief.

De meeste vrouwen slikken liever geen antidepressiva tijdens de zwangerschap. Voor hen is er een oplossing: zij hebben baat bij een mindfullness-yogaprogramma van tien weken, blijkt uit het onderzoek van de Amerikaanse universiteit.

De onderzoekers zagen een flinke vermindering van de depressiesymptomen bij de vrouwen die aan yoga deden tijdens de zwangerschap. Daarnaast gaven de vrouwen zelf aan dat ze zich meer verbonden voelden met hun ongeboren kindje.

Yoga kan dus een goed alternatief zijn voor geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Dat is goed voor zowel de gezondheid van de moeder als het kind. Veel vrouwen zijn bang dat antidepressiva niet goed zijn voor hun baby. Daarom blijven depressies tijdens de zwangerschap vaak onbehandeld.

Daardoor wordt het ongeboren kind tijdens zijn ontwikkeling al blootgesteld aan de negatieve gevolgen van een psychiatrische aandoening. Yoga spreekt veel zwangere vrouwen daarentegen wel aan, omdat het ook voor rust in lichaam en geest zorgt. De combinatie met mindfullness zorgt ervoor dat de depressieve klachten doorgaans een stuk minder worden.

Bron: gezondheidsnet

Foto: bettina n

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, zwangerschap, depressie
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?