Ik wil nu meer Km's lopen dan de 10Km

Gestart op: 24-11-2010

Mijn vorige doel om de 10Km in een uur te lopen heb ik nog niet gehaald. Maar wat niet is kan nog komen. Belangrijker vind ik om de 10Km tijdens een evenement op mijn eigen tempo uit te lopen. Maar na diverse keren de 10 te hebben volbracht, lijkt het me nu de tijd om het aantal Km uit te breiden, eerst 15Km en dan misschien eens een halve marathon. Het wachten is op de training op Mp3.

Word supporter van  Petra  
 

Dagboek

 • 2-6-2013
   9,0
   

  Wat een supergezellige dag was het in Raalte! Heerlijk gefietst met mijn zus en nog 2 andere vriendinnen. Het was een hele reis er naar toe, maar het was het zeker waard. Alles was tiptop geregeld.
  Ook de Marikenloop een week eerder was super geregeld. Mijn dochter heeft wonder boven wonder, de 5Km sneller gelopen dan dat ik het deed (zat anderhalve minuut tussen). Wel had zij de volgende dag onwijs veel spierpijn en dat had ik weer niet.

  Dus ik ben nog steeds lekker in beweging. Nu weer het aantal hardloop kilometers op bouwen. En we zitten er over te denken om ook in Rotterdam te gaan fietsen, zo leuk vonden we het. (Jammer genoeg wilt mijn dochter hier niet mee naar toe, want "ze fietst al vaak genoeg naar school...") Maar ach het is pas in september en wie weet denkt ze er dan anders over.

  Voorlopig heb ik me nog niet ingeschreven voor een ander evenement, want ik heb het druk zat (Marching band repetities, lopen tijdens de Unicefloop en de vierdaagse, een taptoe). Na de z...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Anja geeft een steuntje in de rug
   
 • 8-4-2013
   7,5
  Afstand7,0 km
   

  Dat is een tijd geleden. Het is inmiddels al weer april. Eindelijk gaat nu de temeratuur wat stijgen. Door omstandigheden thuis geen tijd gehad om hier de dagboeken bij te houden. Wel ben ik blijven lopen. Niet de afstanden die ik vorig jaar liep. Maar die kan ik weer opbouwen. Natuurlijk doe ik nog steeds bijna alles op de fiets en pas heb ik met een paar vriendinnen een wandeltocht van 18Km volbracht. Ik blijf dus wel goed in beweging.
  Volgende maand is de Marikenloop. Ik had me opgegeven voor de 10Km, maar toen kwam mijn dochter, dat ze ook wel mee wou doen, dus heb ik dat om laten zetten naar de 5Km, zodat we samen kunnen gaan. (alleen mijn puberdochter moet nog gaan trainen...).
  Gisteren heb ik voor het eerst sinds tijden weer eens echt ontspannen kunnen hardlopen en heb 7Km gelopen in 44 minuten. Daar was ik dus weer blij mee.
  Het is nog niet zeker of ik met mijn zus de Ladies ride ga fietsen, dat moeten we nog goed afspreken.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • ElisabethB geeft ElisabethB een steuntje in de rug
   
 • 25-1-2013
   7,5
   

  Door diverse omstandigheden is het er de laatste tijd niet van gekomen om hier wat te schrijven. Het lopen heeft ook op een laag pitje gestaan. Ik was al blij als ik 1 keer kon gaan. En het winterse weer heeft hier ook aan bijgedragen. Wel lekker bezig geweest, want alles doe ik lopend en fietsend. In plaats van hardlopen heb ik een aantal keer stevig gewandeld. En ook nog een paar keer geschaatst op de ijsbaan. Wij hadden de primeur van Nederland om na 1 nacht vorst al open te gaan.
  Wel heb ik me weer ingeschreven voor de Marikenloop in Mei en waarschijnlijk ga ik ook weer de Ladies Ride fietsen samen met mijn zus.
  Maar van mij mag het wel weer voorjaar worden, zodat ik weer wat vaker kan gaan hardlopen.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 6-12-2012
   8,0
   

  Jeetje, de tijd vliegt momenteel. Het is dan alweer even geleden dat ik hier wat heb geplaatst. De afgelopen weken heb ik weinig tijd gehad om weer eens lekker wat kilometers te maken. 1x per week een rondje van 6Km, meer tijd heb ik niet. Wel balen, maar goed, dat weet ik meestal wel van te voren. En nu de december maand is begonnen is het helemaal bal. Heel druk met de muziekvereniging en ik ben ook nog gevraagd om een andere verenigiging te ondersteunen. Nou ja, nu maar hopen dat het niet te veel gaat sneeuwen of andere koude narigheid, dan kan ik in ieder geval dat ene rondje vol blijven houden. En dan in Januari weer de boel opbouwen en een leuk loopje gaan zoeken. Ik wens iedereen die dit leest alvast hele gezellige feestdagen toe en een sportief 2013 en dan alle doelen gehaald mogen worden :)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 23-9-2012
   9,5
  Tijd1u 53m
  Afstand16,1 km
   

  De van Dam tot Damloop, eindelijk van het dan zover. Wat een mensen die allemaal de 10EM gingen lopen. Het was super loopweer. Alles was goed georganiseerd bij de start. Het lopen ging zeker tot KM 14 erg lekker, daarna zakte ik wat in en vond die laatste 2 Km wel erg lang duren. Maar door het vele publiek niet hoeven te wandelen (alleen die allerlaatste brug lukte me niet om hard te lopen hahaha). Ik ben wel in de achterhoede geïndigd, maar dat had ik ook niet anders verwacht. Ik hoopte om binnen de 2u te eindigen en dat is gelukt. Dus ben ik super trots op mezelf.
  Wat erg jammer was, dat na de finish, de medailles op waren (en daar doe je het toch een beetje voor) en ook de beloofde Sultana's waren op. Tijdens het stukje lopen van Finish naar de kledinguitgifte, erg afgekoeld. Dus toen ik mijn trainingsbroek aan wou doen kreeg ik kramp in mijn kuit. Gelukkig had ik zo'n zakje Perskindol aangenomen en dat er gauw opgesmeerd. Dat hielp!!.
  Vanmorgen zonder spierpijn wakker geworden, ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Marion 24 september 2012 - 14:00:

   Hoi Petra, zag net pas je berichtje op mijn pagina! Ik hoopte rond de anderhalf uur te finishen (ik heb 1x 10 EM gelopen in 1.36 uur) en dat is gelukt! Helaas heb ik wel 2 x moeten lopen en heb ik nog even mijn familie begroet op het Feestplein maar ik ben gefinisht in 1.27.54. Iets wat ik niet had durven hopen want ik vond het wel zwaar met veel hoogteverschilletjes. Als ik inderdaad de 7-heuvenloop ga doen dan moet ik hier echt nog op gaan trainen!

  • Marion 24 september 2012 - 13:55:

   Hoi Petra, wat was het een super-ervaring he? Ik vond het geweldig om mee te maken. Ook bij mij waren de laatste 2 km's het zwaarst en moest ik zelfs 2x wandelen (kreeg hele zware benen). Ik vond de bands en de dj's met harde muziek onderweg samen met het publiek helemaal geweldig. Goed hoor dat je hem toch onder je eigen limiet hebt gelopen! Ik wil hem zelf ook nog wel overlopen volgend jaar...maar misschien in november nog de 7-heuvelenloop in Nijmegen.

   
 • 10-9-2012
   8,5
   

  Vorige week zondag 56KM gefietst. Het was super gezellig en mijn zus en ik hebben weer mooie plekjes van Nederland gezien.
  Van de week weer goed gelopen. Vrijdag een uur gelopen met tempo wisselingen, ik kwam uit op 9Km. En zondag heb ik zelfs meer dan 1,5u gelopen. Helaas voor mij moest ik een klein stukje wandelen, dit kwam omdat ik op de weg kwam, waar de wielrenners van de Ride for the Roses net voorbij kwamen. Zij waren net gestart.
  Ik kwam met een goed gevoel thuis, want het lopen ging, ontdanks dat het toch al snel warm werd, erg lekker. Nog 2 weken te gaan.
  Gisteren middag op de fiets naar de Maasdijk gegaan om met de muziekvereniging de rijders van de Ride for the Roses, een muzikaal welkom te geven toen zij terug het Westland in fietsten. En 's avonds op de fiets naar Naaldwijk om met mijn gezin te gaan eten, want ik had gisteren samen met mijn man onze 18e trouwdag te vieren.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Marion geeft MarionV een beloning
  • Marion 10 september 2012 - 20:51:

   Goed bezig Petra! En nog gefeliciteerd met je trouwdag.

   
 • 30-8-2012
   8,0
   

  De tijd vliegt voorbij en ik ben al een tijd niet hier op de site geweest. Ik heb een heerlijk vakantie gehad. Nu weer lekker aan het trainen, want de van Dam tot Dam loop komt in zicht. Ik ben goed op schema en zie de 10EM dan ook vol vertrouwen tegemoet. Ik zal ém niet in een toptijd uitlopen, maar dat is ook niet mijn doel, ik wil ém gewoon uitlopen, zonder te stoppen.
  Afgelopen zondag heb ik een training gehad van 1,5u en heb toen ongeveer 13Km gelopen. Daar was ik tevreden mee, het was een training in Jogtempo.
  Gisterenavond had ik willen lopen, maar ik was erg moe van alles wat ik overdag al had gedaan en heb besloten om niet te gaan. Vrijdagochtend ga ik weer lekker lopen.
  Zondag is normaal gesproken ook mijn hardloopochtend, maar a.s. zondag ga ik met mijn zus een eind fietsen. Zij woont niet bij mij in de buurt dus ik moet al vroeg met de auto onderweg. Die training moet ik volgende week maar inhalen.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 6-7-2012
   8,5
   

  En zo zijn we gewoon ruim anderhalve maand verder. Wat vliegt de tijd!! Inmiddels ben ik gelukkig helemaal verlost van alle pijntjes en kwaaltjes en kan ik weer naar hartelust lopen. Ik ben begonnen met de Dutchrunners trainingen voor de 21,5Km, lekker nieuw en past goed in de richting van de 10EM.
  Vandaag begint hier de zomervakantie voor de kinderen. Maar ik heb mezelf voorgenomen om wat meer te blijven trainen dan vorig jaar, toen schoot het er nog wel eens bij in. Alleen tijdens de 2 weken dat we weg zijn ga ik niet hardlopen, omdat we dan in de bergen zitten en er geen goede (vlakke) paden zijn. Ik vind het te gevaarlijk om gewoon over de weg te hardlopen, waar ook de auto's rijden. Maar het niet hardlopen compenseren we met wandelen (in de bergen) en lekker zwemmen.
  Als we terug zijn van de vakantie heb ik nog een week of 6 om klaar te zijn voor de van Dam tot Damloop.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Marion geeft MarionV een steuntje in de rug
  • Marion 29 augustus 2012 - 22:10:

   Hoi Petra, ben je nog aan het trainen voor de Dam tot Dam loop? Ik heb al een tijdje niets meer van je gezien op de site... Inmiddels is er bij mij het nodige veranderd, ik ga nu ook de Dam tot Dam loop (16km) lopen en wel voor het goede doel Metakids! Ik ben inmiddels volop in training...

  • Marion 6 juli 2012 - 23:28:

   Hoi Petra, bedankt voor je reactie! Ook mijn zoontje is 8 jaar maar helaas vindt hij het niet echt fijn om als ik ga lopen mee te fietsen. We hebben het 2 keer gedaan maar uiteindelijk eindigde het ermee dat ik hem kon gaan duwen tegen de wind in. De derde keer wilde hij niet meer mee dus dat was niet echt een succes. De Dam tot Dam loop lijkt me ook fantastisch maar volgens mij kun je hier niet meer voor inschrijven en is die helemaal "volgeboekt". Loop jij individueel mee of in een groep?
   Ik wil in ieder geval in november de Zevenheuvelenloop lopen (15 km) in Nijmegen. Die schijnt wel heel massaal maar ook gezellig te zijn.
   Jij ook alvast een hele fijne vakantie toegewenst en succes met het trainen na je vakantie!

   
 • 21-5-2012
   8,0
  Tijd1u 18m
  Afstand10,0 km
   

  Gisteren de Marikenloop gelopen en ik heb nog nooit eerder zo langzaam een 10Km gelopen. Mijn doel wel bereikt, want ik heb ém uitgelopen. Maar wat had ik het zwaar. Natuurlijk door de slechte voorbereiding, toch de angst dat mijn been zeer zou doen (wat achteraf gezien erg meeviel), en het was zo onwijs warm. Dus onderweg best vaak even gewandeld, en bij de drankposten gestopt om even te drinken.
  En dat het zwaar was bleek wel aan het aantal dames dat langs de kant van de weg lag, de EHBO-ers hadden het er maar druk mee.
  Maar ik heb erg genoten. Heb een mede hardloop Hyver ontmoet, ik heb staan kletsen met mijn "coach"Renate Wennemars en de sfeer was in Nijmegen (en de reis er naar toe en terug ook) erg gezellig. Volgend jaar ben ik er weer bij, maar dan wil ik toch wel weer een leukere tijd neer zetten.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Marion geeft MarionV een beloning
  • Marion 22 mei 2012 - 21:47:

   Hoi Petra, zag dat je nog wat had toegevoegd bij mijn stukje. Bij mij ging de 1e 3 km wel aardig maar de laatste 2 km's waren zwaar! Ik vind dat je al heel blij mag zijn dat je hem hebt uitgelopen in die hitte! Stoer dat je nu de Dam tot Dam loop gaat lopen! Misschien ga ik mijn afstanden straks ook wat opvoeren en in november de 7 Heuvelenloop lopen ook in Nijmegen.

  • Marion 21 mei 2012 - 19:34:

   Hoi Petra, de beloning is weer voor jou natuurlijk omdat je maar liefst de 10 km op de bloedhete Marikenloop hebt uitgelopen... Het was weer wel heel erg gezellig he, heb je ook zo genoten van de bandjes onderweg, de massage en de pastaparty erna?

   
 • 15-5-2012
   7,5
   

  Jeetje het is al even geleden dat ik hier wat heb bijgehouden. Ik heb ondertussen best nog heel wat gelopen, wat helaas geresulteerd heeft in een blessure. Ik heb hier al eerder last van gehad, dus ik wist op tijd wat ik moest doen. Rust! Ik heb nog wel de Ladies Run in Maassluis voor het goede doel gelopen en daar een kleine pr gelopen. Maar ja toen had ik best wel veel pijn in mijn been daarna. Het zag er zelfs naar uit dat ik de Marikenloop niet zou gaan doen. Maar gelukkig gaat het een stuk beter, het is nog niet over, want de pijntjes zwerven vanuit mijn rug, naar mijn bilspier, naar mijn dijbeen, dan weer naar mijn kuit en naar mijn scheenbeen, en als ik dan gelopen heb wil ik ook nog wel eens mijn knie voelen. Misschien mijn schoenen eens laten nakijken of zie al dan niet versleten zijn.
  Zondag ga ik gewoon naar Nijmegen en ga op mijn gemak de 10Km lopen. Dan maar geen snelle tijd. Daarna heb ik voorlopig geen geplande evenementen op het programma staan en kan ik me gaan richt...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Marion geeft MarionV een steuntje in de rug
  • Marion 18 mei 2012 - 6:00:

   Hallo Petra, natuurlijk wilde ik jou een steuntje geven maar het staat er nu een beetje vreemd... heel veel succes as zondag tijdens de Marikenloop. Ik zal voor je uit lopen want ik loop de 5 km...

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Astrid
 • Juliet
 • Anja
 • Marloes
 • Alka
 • petra
 • esther
 • Heidi
 • Imre
 • Irene
 • Stephanie
 • Jacq_67
 • Zwanet
 • Anja
 • Rina
 • Anika
 • natasja
 • ada
 • margret
 • Goedele
 • Maaike
 • Lente
 • Barbara
 • anna
 • Inger
 • jose
 • Just_Me
 • Annelies
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?