4 Zomerfabeltjes

4 Zomerfabeltjes

"Niet zwemmen direct na het eten!", riep vast ook jouw moeder vroeger altijd. Want daar krijg je kramp van en van kramp kun je verdrinken. Inmiddels weet je vast wel dat het een fabeltje is dat je van zwemmen na het eten kramp krijgt. Je maaltijd komt hooguit naar boven tijdens het zwemmen – wat overigens niet aangenaam is.

Er zijn nog meer zomerfabeltjes waarvan je niet wist dat ze onzin zijn. 

Plassen op een kwallenbeet helpt tegen de pijn

Het klinkt misschien als een geloofwaardige en makkelijke remedie, maar plassen op een kwallenbeet helpt niet. Althans, dat is nooit bewezen. Wat wel helpt: azijn. Het zuur zorgt daarvoor. Ben je gebeten door een kwal? Maak een tissue nat met gewone keukenazijn en hou het ongeveer dertig minuten tegen de beet. 

Let op: zo gauw je je duizelig of misselijk gaat voelen na een kwallenbeet, of als je rare uitslag krijgt, dan kan het zijn dat je een allergisch bent. In dat geval is het belangrijk dat je zo snel mogelijk naar een dokter gaat.

Van airconditioning word je ziek

Als je buik rommelt of als je begint te snotteren in de zomer, dan krijgt de airconditioning in gebouwen nogal eens de schuld. Je loopt op een warme zomerdag steeds van de kou binnen naar de warmte buiten. Dat kan niet gezond zijn, denken veel mensen. Dan maar niet naar binnen in van die gekoelde gebouwen.

Vaak zijn zogenaamde zomerallergieën echter de oorzaak. Als het warm en vochtig is buiten, zitten er veel pollen en andere stofjes in de lucht waar mensen allergisch op reageren. Vooral als je vanuit een schone binnenomgeving naar een warme buitenomgeving gaat, kunnen die allergieën opspelen. Worden de allergische reacties ernstig, dan is het een goed idee om op warme, vochtige dagen binnen te blijven.

De airconditioning is dus niet schuldig aan zomergriepjes, maar de warme buitenlucht.

Slippers zijn goed voor je voeten


Dat is echt onzin. De meeste slippers bieden bijna geen ondersteuning en demping. De hele zomer op slippers lopen kan zelfs leiden tot beknelde voetzenuwen. 

Als je echt niet zonder slippers kunt of wilt, koop dan een paar slippers met een voetbedje. Of leuke sandalen met een voetbed. In ieder geval moeten de zomerschoenen een beetje stevigheid bieden, anders loop je de kans op hamertenen, pijnlijke hielen, last van je enkels en doorgezakte voeten.

Bron: Women’s Health 

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, allergie
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?