Rennen in Parijs

Rennen in Parijs

Misschien neem jij het je ook elke keer weer voor: ook als ik op vakantie ben ga ik sporten. Maar doe je het ook echt? Nee? Terwijl het eigenlijk zo makkelijk is. Leontien gooit haar hardloopschoenen altijd in haar koffer als ze weg gaat. Dit weekend liep ze heerlijk in het Bois de Boulonge in Parijs.

"'s Ochtend even hardlopen geeft zoveel energie voor de rest van de dag", zegt Leontien over haar sportieve activiteiten, zelfs op vakantie. Zo moeilijk is dat ook niet: elke grote stad heeft wel een park en rondom campings of vakantiehuisjes is het natuurlijk ook prima hardlopen.

Toch is de drempel voor veel mensen hoog om ook op vakantie een beetje te bewegen. Hoe enthousiast ze hun sportkleding ook in hun tas hebben gegooid, bij thuiskomst zit het er vaak nog op precies dezelfde manier in.

Leontien pakte haar loopschoenen zaterdagochtend wél uit haar koffer. Op de kaart van Parijs zochten zij en Michael het dichts bijzijnde park, het Bois de Boulogne, uit en daar gingen ze lopen. "Het Bois de Boulonge is echt prachtig. Je verwacht dat niet, zo'n groot en mooi park middenin een wereldstad als Parijs. Je kunt er wel vijf kilometer aan één stuk lopen en het wemelde er van de joggers toen wij er zaterdagochtend vroeg een rondje renden. Helemaal super."

Na het hardlopen was het tijd voor drankjes op een terrasje, lekker lunchen en flink shoppen; kortom: genieten van Parijs. Op zondag bezochten Michael en Leontien de finish van de Tour de France op de Champs- Elysées. "Van al dat soort dingen kan ik extra genieten als ik die dag even lekker gesport heb", vertelt Leontien.

Pak dus gewoon een kaart van de omgeving als je op vakantie bent en zoek een mooi stuk natuur uit om te gaan sporten. Je hoeft natuurlijk niet urenlang bezig te zijn. Een half uur of een uur bewegen, dat is al prima. En het fijne is: daarna heb je wel een lekker ijsje of een romantisch diner verdiend. Fijne vakantie!

 

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, hardlopen, sporten, vakantie
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik ook:-)

Esther, 31 augustus 2013

"Van al dat soort dingen kan ik extra genieten als ik die dag even lekker gesport heb" begrijp ik volledig :-)

Kim Bogaert, 28 juli 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?