Lopen voor vrouwen

Lopen voor vrouwen

Steeds meer vrouwen gaan hardlopen en er worden ook steeds meer hardloopclubs speciaal voor vrouwen opgericht. Vrouwen uit Zoeterwoude en omgeving kunnen vanaf nu terecht bij Irene Ris-Hilgersom en Margreet de Goede.

Misschien ken je de Chicks Running Clubs in Amsterdam en Utrecht al. In Zoeterwoude bestaat sinds 3 oktober ook een hardloopgroep speciaal gericht op vrouwen. Elke maandag wordt er gelopen onder professionele begeleiding.

Irene Ris-Hilgersom is bewegingstechnoloog en heeft natuurlijk veel met hardlopen, maar ook met met schaatsen en fietsen. Margreet de Goede heeft veel atletiekervaring en is het loopmaatje van Leontien van Moorsel. Ze leggen samen behoorlijke afstanden af, want Leontien is op dit moment volop in training voor de marathon van New York op 6 november.

“Lopen in groepsverband is leuk, gezellig en stimuleert”, verklaren Irene en Margreet het initatief voor hun loopgroep. “Bovendien ga je er harder van lopen. Je doet trainingen die je alleen niet zo snel zou doen, zoals interval en vaartspel. En als vrouw ga je natuurlijk niet alleen in het donker lopen.”

Irene traint de beginners en Margreet houdt zich bezig met de gevorderde hardloopsters. “Iedereen, welk niveau dan ook, is welkom. In het begin trainen we vooral op de landijsbaan Veld 11. Later en in de zomer gaan we lekker de polder in. Misschien kunnen we af en toe deelnemen aan een leuk evenement of trainen in het bos, op het strand of op ander uitdagend terrein.”

De trainingen zijn elke maandagavond tussen 20.00 uur en 21.00 uur, op de landijsbaan Veld 11. Naast sportieve kleding hebben deelneemsters niks nodig. Heb je nog geen of weinig sportieve kleding? Kijk dan eens in onze webshop. Leontien heeft een eigen hardloopkledinglijn; goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

De kosten voor het hardlopen met Irene en Margreet zijn 5 euro per maand. Je kunt je aanmelden door te mailen naar irene.ris2@gmail.com.

Bron: Witte Weekblad

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, hardlopen, sporten, trainen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?