Het doel van Manon:

Voor mijn verjaardag 10 kg afvallen en een betere conditie krijgen

Gestart met mijn doel: 17-5-2011

Ik wordt dit jaar 30! Een magische leeftijd met een groot en uitgebreid verjaardagsfeest.

En hier wil ik er natuurlijk op mijn best uitzien. Meerdere keren heb ik al verschillende pogingen en manieren geprobeerd, maar nu moet het echt gaan lukken. Minder eten, niet meer snoepen en veel meer gaan bewegen dus.

Word supporter van  Manon  
 

Dagboek

 • 5-8-2011
   7,5
  Gewicht86,9 kg
   

  Zo, eindelijk weer een vrije avond, lekker voor de tv met holland's got talent. De weken zijn erg druk en vol dus een avondje voor de buis is erg aangenaam.

  We zijn nogsteeds erg druk met sporten in de sportschool, 3 x per week en het bevalt uitstekend! Helaas hebben we nog maar 3 x te gaan. Ben wel erg benieuwd naar het resultaat aan het eind.... Donderdagavond zullen we het weten, dan is helaas de laatste keer. Dan zal ik het zelf weer op moeten pakken buiten. Op de loopband loop ik nu zo'n ruim 5 km in 45 minuten. En door de loopband moet je wel een constante snelheid lopen!

  Morgenochtend gaan we weer lekker sporten en daarna naar de verjaardag van het dochtertje van mijn nichtje. Het snoepen gaat de laatste tijd ook best goed en mijn gewicht zakt, al is het langzaam. DOORZETTEN DUS!!!!!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 24-7-2011
   8,0
  Gewicht87,7 kg
   

  Zo, hier ben ik weer eens. Heb een behoorlijke drukke week gehad en geen tijd gehad om een stukje te schrijven. Maar aangezien het weer ons vandaag weer behoorlijk in de steek laat heb ik nu alle tijd....

  We hebben ondertussen gisteren alweer de 4de keer gesport op de sportschool met de better belly om. Het is heerlijk om zo vaak en regelmatig te sporten. Snap niet dat ik daar niet veel eerder mee ben begonnen. Voel me uitstekend en ook de weegschaal geeft een positieve uitslag. Ben al een kilo afgevallen! En dat zonder echt aan het lijnen te zijn.

  Gisteren heb ik met de better belly op de loopband gelopen. En heb mezelf echt overtroffen. Doordat zo'n band een constante regelmatige snelheid aanhoud loop je dus ook heel regelmatig. Na een kleine warming up ben ik op een snelheid van 7,2 km/uur gaan rennen en heb dit maar liefst 40 minuten volgehouden! Ben er erg trots op. Vooral ook omdat ik helemaal niet buiten adem of zo was, en zelfs ondertussen nog kun praten met Bas.

  Maan...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 17-7-2011
   7,5
  Gewicht88,7 kg
   

  Gisteren even geen tijd gehad om een stukje te schrijven, dus nu nog even voordat ik ga slapen.

  We hebben gistermiddag de eerste Better Belly training gehad en het geeft een erg voldaan gevoel (zoals sporten dat eigenlijk altijd doet). Voor we begonnen werden we gewogen (88.7 kg) en gemeten rond de navel (101 cm) en op het breedste gedeelte van de buik (110 cm). Daarna werden we met ons middel/buik in de folie gewikkeld om daarna op een cardio-apparaat te gaan met de band om voor 45 minuten.

  Al snel werd het behoorlijk warm en het zweten kon niet uitblijven. Maar dat was dan ook wel de bedoeling. Ik had gekozen voor de crosstrainer en de 3 kwartier waren eigenlijk zo om. We hebben gelijk alle andere dagen en tijden vastgezet zodat we goed verder aan de slag kunnen!

  Vandaag heb ik er niet eens spierpijn van en tussen de buien door hebben we heerlijk over de hei gewandeld. Morgen ook niet sporten want dan ga ik naar het concert van Take That!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 15-7-2011
   6,0
  Gewicht89,4 kg
   

  Hier weer eens een berichtje. Vorige week was ik vol goede moed, en heb ik op zondag (zie de vorige keer) en op woensdagochtend hardgelopen. Nu heb ik het weer te pakken dacht ik, maar niets was minder waar helaas. Deze week heb ik naast gewoon wat wandelen helemaal niets uitgevoerd. Nu heeft het de afgelopen dagen ook wel ontzettend geregend, maar dat mag ik natuurlijk niet als excuus gebruiken, ookal werkt het wel heel goed als excuus....

  Heb besloten dat het anders moet. Morgen gaan Bas (mijn vriend) en ik samen aan de slag, in de sportschool met een belly belt. Weet niet of iedereen weet wat dit is: een band die je om je buik krijgt die dmv infrarood warmte de vetverbranding daar heel erg verhoogd. Hiermee moeten we dan gedurende 4 weken 3 x per week 45 minuten cardiotraining doen en bij het begin en het eind worden we gemeten en gewogen. Ben erg benieuwd.

  Vanaf morgen wordt er in ieder geval voor 4 weken 3 x per week gesport!
  Ik probeer jullie op de hoogte te houden van mi...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 3-7-2011
   8,0
  Gewicht88 kg
   

  Hier ben ik dan eindelijk weer eens. Maar de afgelopen paar weken had ik niet echt veel te vertellen. Heb het heel erg druk gehad op het werk en de verzekeringsproblemen zijn voorlopig nog niet opgelost. Al met al dus een heleboel stress, slecht slapen, en helemaal niet sporten HELAAS! Ik heb regelmatig tegen mezelf gezegd dat ik wel moest gaan hardlopen, even de gedachten op nul zetten en aan de conditie werken, maar het is er in 3 weken tijd maar 1 x echt van gekomen....

  Maar vandaag heb ik hopelijk de goede lijn weer opgepakt. Begin van de middag ben ik samen met mijn vriend (Bas) en Demi op de hei gaan wandelen. Het was heerlijk weer en dit zouden we echt vaker moeten doen.

  Vanmiddag moest hij helaas weer werken. Erg jammer en ik had echt geen idee wat ik kon gaan doen. Hij zei nog ga lekker een rondje hardlopen maar ben op de bank gaan hangen, vol van zelf medelijden.

  Gelukkig heb ik om even voor 19 uur mezelf een schop onder de kont kunnen geven dat dit geen goed idee wa...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 12-6-2011
   7,5
   

  Ik heb me aan mijn eigen belofte gehouden. Met tegenzin ben ik vanmiddag op de fiets gestapt met Demi (mijn hondje) voorop in een mandje. Ik ben geen echte fietser dus met een lekker gangetje ben ik Hilversum uit gegaan het bos in richting Lage Vuursche.

  Eenmaal in het bos ging het tempo omlaag omdat Demi lekker wilde rennen. Zelf fiets ik net iets minder dan 20 km/uur maar met Demi naast de fiets is dat nog zon 8 km/uur. Voor haar kleine Jack Russell pootjes nog best snel.

  In totaal heb ik 21 km gefietst. Het was heerlijk. Gewoon rustig aan, het is al veel meer dan op de bank blijven hangen. Nu ga ik aan het eten beginnen, omdat ik anders zeker aan een zak chips begin.

  Ben blij dat ik vanmiddag lekker buiten bezig ben geweest, het weer zat gelukkig ook heerlijk mee!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 11-6-2011
   4,0
  Gewicht88 kg
   

  Heb een moeilijke week achter de rug: we hebben erg veel problemen met onze reisverzekering met een claim van vorig jaar september waar we onze spullen niet vergoed krijgen en nu een deurwaarder achter ons aan. Erg veel uitzoeken dus en slapeloze nachten want nu moeten we ineens heel erg veel betalen!! Het is niet eerlijk dat ze je zo kunnen pakken.

  En verder is afgelopen vrijdag de hond van mijn ouders ingeslapen. Ze was wel bijna 14 jaar maar de laatste weken werd ze steeds zwakker en wilde ze zelf echt niet meer. Voor haar is het goed zo, maar ben er erg verdrietig onder. Is toch een stuk van mijn jeugd nu ineens weg.

  Van sporten is de afgelopen week naast het drukke werken en de slapeloze nachten niets meer gekomen, ik kon me er echt niet toe zetten. En het lijnen al helemaal niet, had eerder last van vraatzucht. Maar ben door alle stress gelukkig niet aangekomen.

  Nu alles weer in rustig vaarwater is en de kwestie van de verzekering waarschijnlijk nog heel erg lang gaat du...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 31-5-2011
   6,5
   

  Hier ben ik weer een keer. Ik voel me gelukkig weer een stuk beter dan de vorige keer. DE TOPPERS WAREN TOP!!! Dat heeft me echt wel een groot deel uit mijn dip gehaald. Helaas heb ik voordat het zover was toch nog een aanslag gepleegd op de snoepkast. Ik baal ervan dat ik er zo slecht tegen kan om de avonden alleen thuis te zijn. Als iemand tips heeft hou ik me aanbevolen....

  Vandaag na het werk nog een rondje hardgelopen, 5 1/2 km in 45 minuten (5 x 8 minuten rennen en dan 1 minuut lopen), dat is een gemiddelde van 7,3 km/uur. Niet heel hard dus, maar we zijn weer op de goede weg. Hopelijk deze week wat meer dan 1 x sporten. Het weer wordt (zeggen ze) in de loop van de week alleen maar beter en donderdag zijn we lekker vrij!

  Laat de zomer maar komen, maar niet te snel, want dan kan ik voor die tijd nog wat kilootjes kwijt.....

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 27-5-2011
   5,5
   

  Het gaat vandaag niet echt lekker. En niet echt vandaag alleen, heb het de hele week al een beetje met ups en downs. Heb vooral de hele tijd zin in heel erg veel snoep-dingen. Maar heb me tot nog toe bijna alle dagen goed kunnen beheersen.

  Heb ook wel wat gesport, maar niet echt veel, vooral omdat ik het op het werk al zo druk heb gehad met veel staan en heen en weer lopen/rennen dat ik 's avonds blij was als ik rustig op de bank kan zitten.

  Vanavond ben ik alleen thuis, mijn vriendje is op de taxi aan het rijden tot 3 uur vannacht. Hoop dat ik met een beetje kan gedragen. Moet maar wat blijven doen in huis, is het ook maar gelijk weer opgeruimd.

  Morgenavond gaan we naar de Toppers! Dan gaat mijn chagerijnige bui vanzelf over. Ik heb er zin in. En tot die tijd moet ik me er maar vooral erg op verheugen!!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 23-5-2011
   7,0
  Gewicht88,5 kg
   

  Zo, hier zijn we weer. Ik had vrijdag nog wat willen schrijven, maar het is er niet meer van gekomen. Heb een erg druk maar heel gezellig weekend gehad: ben vrijdagavond met mijn moeder met de boot naar Londen gevaren waar we zaterdagochtend na een stukje met de trein aankwamen. Heel de dag hebben we daar lekker rond gelopen, zoveel mogelijk bekeken en van het supergoede weer genoten. 's Avonds zijn we weer naar de boot terug gegaan om al slapend weer naar Nederland te varen.

  Zondagmiddag hadden we nog een barbecue van vrienden van ons.

  Al met al dus niet een weekend waar je goed rekening houdt met wat en wanneer je eet. En vanmorgen was ik niet eens erg veel aangekomen!

  Nu deze week weer in het normale ritme, niet snoepen en lekker gaan hardlopen. Ik heb er zin in deze week!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Verony geeft Manon een beloning
   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Freja
 • Marian1978
 • Diana
 • mariet
 • annet
 • S
 • anna
 • nancy
 • Yascha
 • tineke
 • Lioontje17
 • Michelle
 • Mara
 • Danique
 • Irene
 • saskia
 • Marielle
 • Rina
 • Marijke1987
 • Jan
 • bob
 • Semmie2010
 • Gerthe
 • anita
 • Jaimie
 • Dorien
 • Joyce
 • slasprika
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?