Gezond frituren zonder schuldgevoel

Gezond frituren zonder schuldgevoel

Gezond frituren is mogelijk. De Actifry is een friteuse waarbij je maar één eetlepel olie gebruikt. Zo kun je krokante patat bereiden zonder frituurvet en tot 50% minder vet.

Natuurlijk is gezond eten belangrijk. Maar zo nu en dan is een krokant patatje wel heel lekker. Voel je je toch schuldig na het eten van patat? Dan is de Actifry van Tefal misschien iets voor je. Met één lepel gezonde olie naar keuze (Omega 3,6), heb je vers gebakken frites. De onderzoekers hadden 10 jaar nodig om een apparaat te maken waarmee de friet -met een minimum aan vet- lekker smaakt. Voor diepvriesfrites is overigens helemaal geen olie nodig.

Hoe werkt het?
De uitvinding combineert een eetlepel olie, een pan met anti-aanbaklaag, een peddel die de friet rond laat draaien en een ventilator die een superhete 'mist van olie' rondblaast. Samen zorgen ze voor het 'Maillard effect' waarbij het eten lekker bruin en knapperig wordt. Ook fijn is dat je niet meer hoeft te kampen met een penetrante frituurlucht in je huis. Je moet wel wat geduld hebben voor gezonde krokante frietjes. Het duurt 20 tot 25 minuten voordat de friet klaar is.

Kipnuggets, garnalen en groentegerechten
Met de Actifry kun je ook veel andere gerechten op gezonde wijze bereiden. Denk aan worteltjes, aardappeltjes, groenteschotels, vis, kipschotels, inktvis, garnalen en kipnuggets. Volgens Tefal maak je met de Actifry eenvoudig een ratatouille met courgette en paprika of garnalen met curry en kokos op Thaise wijze. Op de website van Actifry staan vele recepten. Ook kun je recepten uitwisselen met andere gebruikers.

Trefwoorden van dit artikel: voeding
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Geweldig apparaat, werkt echt, je kunt er heel veel in bakken en klaarmaken. Ideaal. Wij hebben hem nu 1.5 jaar en zijn wel samen 40 kilo afgevallen

FvV, 09 maart 2013

Het is een fantastische pan, als hi niet zo duur was had ik hem alang in huis gehad!!!

astrid van der gaag, 01 oktober 2010

Dit ruikt meer naar reclame, dan naar informatie. Zal best wel 'n goed apparaat zijn.

gerda van daalen, 19 september 2010

Zal best 'n goed apparaat zijn, maar dit riekt toch meer naar reclame, dan naar informatie.

gerda van daalen, 19 september 2010

Super apparaat, gebruik hem nu een jaar voor frites en gebakken aarddappeltjes, echt top!

Daantje, 26 augustus 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?