Blauwe bessen bestrijden vetcellen

Blauwe bessen bestrijden vetcellen

Blauwe bessen zitten bomvol gezonde voedingsstoffen als antioxidanten, vezels, vitamine C en foliumzuur. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat blauwe bessen ook goed zijn voor de lijn.

Volgens de onderzoekers breken blauwe bessen niet alleen bestaande vetcellen af, maar voorkomen ze ook dat nieuwe worden gevormd. Het onderzoek werd gedaan onder muizen. Het effect van de bessen was het grootst bij de muizen die de grootste dosis blauwe bessen kregen tijdens het onderzoek.

Volgens een van de onderzoekers, Shiwani Moghe van Texas Woman's University, moet verder onderzoek uitwijzen of blauwe bessen én welke hoeveelheid voor hetzelfde effect zorgen bij mensen.

Gezonde snack
Uit eerder onderzoek bleek al dat het eten van blauwe bessen, rijk aan polyfenolen, ziektes als diabetes type 2 en hartaandoeningen kunnen voorkomen. Hoog tijd dus om de blauwe bes in je eetpatroon te integreren. Neem bijvoorbeeld naar het strand of een picknick eens blauwe bessen als tussendoortje mee in plaats van een ijsje of chips. Je kunt bessen ook invriezen en als verfrissende snack oppeuzelen. Tussen de middag kun je een lekkere smoothie maken met blauwe bessen en yoghurt.

Trefwoorden van dit artikel: blauwe bessen, afvallen, vetcellen, vet, antioxidanten, voeding, smoothie
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Leuk artikel! Ik heb ook een stuk over blauwe bessen geschreven op https://www.voedingsweetjes.com/blauwe-bessen-gezond/

Voedingsweetjes.com, 30 augustus 2020

De diepgevroren blauwe bessen hebben wij weggegooid, niet te knagen. De verse zijn super lekker, dan maar wat meer betalen.

Marietje, 01 mei 2016

ik las net van gerrie dat ze zo duur zijn bij deen 2.50 gram bevroren 1.18 euro en zo lekker ik kan er niet vanaf blijven dus het is zo op ,,,.

mies haaima, 04 juli 2014

vaat verwijdered dus geen cholesterol pillen ben eens gedotterd als dat de besjes kunnen]? super

bart petera, 06 april 2014

De ingevroren bessen zijn zelfs gezonder ;) , dit filmpje legt kort maar krachtig uit waarom dat zo is. http://www.youtube.com/watch?v=zjsOOT347cA

Damla, 02 februari 2014

Het is jammer dat deze "gezonde" bessen vol met gif bespoten worden om ze hier in europa te kweken. Wat goed is voor het ene wordt afgebroken door het andere.

usha, 24 oktober 2013

Hoi, of zelf de struikjes zelf kopen, gaat goed mits je er de goede grond tuinturf of rhodondenderongrond . In pot kan ook, ik zelf heb er een aantal op mijn tuintje staan, en voor het eerst van het jaar er wat bessen afgehaald. Dus het kan wel hoor, en lekker en goedkoop. Succes mocht je er aan willen beginnen.

marian.verheijen@gmail.com, 25 juli 2013

Het is jammer dat ze zo duur zijn € 4,99 voor 3 ons.

gerrie, 11 april 2013

Het lijkt me dat de ingevroren bessen van de AH net zo gezond zijn, ze vriezen ze meestal gelijk na oogst in. Ik heb trouwens zojuist een doosje van die dingen van de AH meegenomen :) lekkerrrrrr!!

Martin, 22 augustus 2012

zijn blauwe bessen uit de vriezer net zo gezond? want de ah verkoopt ze nl ook uit de vriezer

monique, 28 april 2011

blauwe bessen zijn goed ook voor je gezichtvermogen

Mario Marchesini, 23 april 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?