Afvallen met apps

Afvallen met apps

Zonder ga je de deur niet uit en je hebt hem altijd bij de hand: je mobiele telefoon. Daarom is het een ideaal hulpmiddel om mee af te vallen. Als je een smartphone hebt en je wilt wat kilo’s verliezen, dan zijn de applicaties CalorieTeller en Diet2go gezonde aanraders.

Applicaties, ook wel populair ‘Apps’ genoemd zijn kleine programma-tjes, enkele MB’s,  die iemand direct op zijn smartphone installeert. Er komen steeds meer apps op het gebied van afvallen, maar het is wel even zoeken naar een goede 'afval-app'. Het lijkt fantastisch wanneer een app belooft dat je er twee kilo per week mee afvalt, zoals EasyDiet. Het dagmenu beveelt echter niet meer aan dan twee geroosterde broodjes met pindakaas, een halve grapefruit en wat mager vlees. Dit soort crashdiëten zijn niet aan te bevelen als je ook op de lange termijn gewicht wilt verliezen. Download daarom niet zomaar de eerste de beste afval-app die je tegenkomt.

CalorieTeller
Een van de afval-apps is CalorieTeller waarmee je eenvoudig kunt bijhouden wat je calorie-inname is en wat je op een dag aan energie verbrandt. Aan de hand van jouw gewicht en lengte berekent de CalorieTeller je gemiddelde dagelijkse energieverbruik tijdens rust en slaap.  Hieraan voeg je jouw activiteiten van die dag toe, zoals het stukje fietsen naar je werk. Of je workout in de sportschool.

Eenvoudig en overzichtelijk
Tevens voer je in wat je op die dag gegeten hebt. Alle voedingsmiddelen die in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen zijn, kun je in de CalorieTeller vinden met de bijbehorende voedingswaarde. Via een foto herkent de app ook wat je hebt gegeten. Op de dieetkalender vind je een overzichtelijke tabel van je dagelijkse en maandelijkse caloriebalans. Je gewicht wordt ook in een grafiek bijgehouden. Van CalorieTeller krijg je geen advies of afvaltips, wat jammer is. Maar het geeft veel inzicht in je dagelijkse beweeg- en eetpatroon. Door het voedingslogboek kun je eenvoudig zien wat je op een dag moet laten om aan jouw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën te komen.

Diet2go

Diet2go is een Engelstalige App die je helpt gewicht te verliezen. Op basis van je fysieke kenmerken en activiteiten wordt een schatting van je gewichtsverlies gemaakt. Vervolgens kies je een dieet dat bij je past, je hebt de keuze uit een grote en voortdurend groeiende collectie van dieet plannen voor elke lifestyle, smaak en voorkeur. Elk dieet voorziet elke dag in maaltijden met daarbij volledige boodschappenlijstjes en veel tips en trucs voor gewichtsverlies. Elke week verschijnen nieuwe dieetplannen.

Herinnering
De Diet2Go plan manager leidt je van maaltijd naar maaltijd via je persoonlijke gewichtsverliesplan.
Als je wilt, kunnen maaltijdherinneringen geïntegreerd worden in de kalender van je telefoon. Ook zijn Twitter en Facebook in Diet2Go geïntegreerd. Tevens kun je je aansluiten bij een uitgebreid forum over gewichtsverlies. Al met al biedt Diet2Go veel mogelijkheden om een dieet dat bij je past, vol te houden.

Tip – Wil je fit worden met je telefoon? Leontien beveelt deze Apps aan

Trefwoorden van dit artikel: afvallen, apps, applicaties, Diet2go, CalorieTeller
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Vervelende app. 5 jaar geleden geregistreerd en verwijderd nu niet mogelijk om opnieuw te gebruiken

R, 03 januari 2016

Veerle wil meer afvallen hoe doe dat

veerle , 27 september 2015

Hallo allemaal :) Ik heb net echt een topsite gevonden. De tips die ze geven zijn echt heel handig en ben nu al een paar kilo's kwijt. Ik heb deze site gebruikt http://hoeveelweegt.nl/afvallen Nu doorzetten haha

emma, 22 september 2015

Ik gebruik nu een maand lang de my fitness pal app op mijn telefoon. Heb mede dankzij deze app al 8 kg verloren. Wel gewoon genoeg blijven eten, maar verstandiger en probeer elke dag wat aan sport te doen als is het maar een half uurtje :} heb ook nog een weekend abbo voor het zwembad. Ook geen on verstandige keuze geweest :)

mike irving, 15 augustus 2013

Ik ben zelf al veel afgevallen met runkeeper. Ik had eerst geen smartphone maar toen had ik er 1 gekocht op <a href="http://www.gsm-abonnement.net/">gsm abonnement</a>. Ben er erg blij mee.

Janneke, 13 juni 2013

Ik gebruik nu noom. Het werkt als een personal trainer die je zelf instelt Stel zelf je worldout samen per dag en het programma geeft een melding wanneer je moet beginnen. Ikzelf wandel graag dus ik stel in, wandelen om 10u +/- 5km en rond 10u krijg ik een melding voor mijn wandeling. Het programma speelt toffe muziek en laat je regelmatig weten hoelang je bezig bent en hoeveel km je al gedaan hebt het programma werkt via gps dus nog handig voor nieuwe routes. Er zit een soort voedingdagboek in met de calorieen die je gegeten hebt en verloren. Om de paar dagen moet je je gewicht melden en je ziet in een grafiek hoe je evolueert. Echt heel motiverend op deze manier. In het begin vraagt hij je streefgewicht en zegt dan een datum wanneer je dat moet behalen en daarbij hoeveel kg je per week moet verliezen. Ik ben zeer tevreden enkel nadeel voor sommigen misschien is dat het engels is. Maar zeker de moeite om te proberen. Je vind het via de google playstore gewoon als "noom"

jkelly, 22 juli 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?