Van rode bietensap ga je beter sporten

Van rode bietensap ga je beter sporten

Wil je je vaste trainingsrondje eindelijk eens wat harder lopen of fietsen, neem dan eens geconcentreerde rode bietensap. Je gaat er zelfs zoveel beter van presteren, dat bietensap al dé nieuwe doping wordt genoemd.

Profwielrenners schijnen massaal rode plasjes in te leveren bij de dopingcontroleurs. Maar daar is niets op tegen, want bietensap drinken mag gewoon. Daar is niets illegaals aan. Best wel eens het proberen waard, dus. Maar knijp wel je neus dicht, want lekker smaakt bietensap niet.

Rode bietensap smaakt wrang, maar is extreem gezond. Er zit veel ijzer in en dat zorgt ervoor dat je spieren beter werken. Volgens onderzoekers uit België presteren rode bietensapdrinkers zelfs 16% beter als ze gaan sporten. In Vlaanderen is rode bietensap inmiddels een rage: de verkoop ervan is enorm gestegen.

Rode bietensap is te koop bij natuurwinkels. Mocht je het eens willen proberen, let er dan wel op dat je bietensap met een hoog nitraatgehalte koopt. Alleen dat werkt volgens de onderzoekers prestatiebevorderend.

Meer weten? Lees hier het hele artikel over rode bietensap (De Pers).

Trefwoorden van dit artikel: groente, sporten, presteren, gezondheid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Dat artikel in de volkskrant en wat een journalist verteld namens het ned. voedingscentrum is gebaseerd op vermoedens en oude onderzoeksresultaten. Wereldwijde onderzoeken en tests vetellen de waarheid; Onschadelijk en gezond. Door vitamine C toe te voegen hef je de reactie naar nitrosaminen op.

fred, 04 november 2013

Bietensap zit boordevol nitraat, omgezet in het lichaam in nitrosamines kan dit kankerverwekkend zijn. Ik wil het absoluut afraden. Vandaag staat daarover overigens een artikel in de Volkskrant: "Wie veel bietensap drinkt 'speelt Russische roulette' met gezondheid" Astrid Beenhakker Voedingsconsulent

Astrid Beenhakker, 31 oktober 2013

Beste bieten sporters , ga eens naar Creanite via Google Dit is de man die er zijn alles van af weet tot in de puntjes !

Kees Zwaan, 01 maart 2013

die nitraat dat klopt inderdaad,maar doordat ik nu 3 weken een half uur per dag op de loopband loop, met gebruik van bietensap ,kan ik nu al vertellen,dat de aders in mijn benen redelijk goed zijn,en in de voeten is ook weer bloed circulatie, het gaat wel gepaard met pijn,maar als je weer gezond wil worden neem je de pijn wel op de koop toe,wel is het een kwestie van doorzetten,ik heb nu een sapcentrifuce en maak zelf het bietensap,wie heeft nog meer erveringen,ik ben erg benieuwd

Chris Boesveld, 19 februari 2013

Ik heb helaas claudicatio intermittens etalage benen,dit betekent dat mijn aders in mijn benen verstopt zijn,en een operatie is niet mogelijk,nu drink al 4 weken rode bietensap, niet voor de nitraat,maar,er zit veel betanine en choline dit zijn,m.i. de stoffen die kunnen helpen om de vaten te verwijden, wat is Uw mening hier over. want de werking moet dan hetzelfde zijn als bij sporters  is hier al eens onderzoek naar gedaan,of proeven,want dan zou het in mijn geval ook echt moeten helpen, en ik wil er graag alles over weten,omdat de doktoren Rode Bietensap tegenspreken, die vertellen, het helpt maar 1 persoon,dat is de fabrikant m.vr.groeten Chris Boesveld Almen Nederland tel 0031575785284

Chris Boesveld, 07 februari 2013

bietensap is de nieuwe trend in de sportwereld. kijk op: www.beet-it.nl

rene schuitemaker, 07 december 2012

er is nu een klein flesje (7cl) geconcentreerd bietensap met vitamine C toegevoegd in Nederland te koop. Daar zit 0,4 gram nitraat in, dat is net zo veel als in een halve liter gewone bietensap. www.beet-it.nl

jaap, 06 oktober 2012

Gebruik Vitamine C tabletten als je rode bietensap drinkt. Daarmee voorkom je de schadelijke bijwerkingen van de nitraat in het sap (omzetten naar nitriet).

egowoman, 11 september 2012

Heb ik ook gehoord Bob.. heb gehoord dat je dan bietensap moet drinken en een appel moet eten..

patricia, 20 april 2012

Ik heb gehoord dat de combinatie vet en nitraat (van bijv bietensap) schadelijk kan zijn. Zelfs kankerverwekkend, klopt dit?

Bob, 17 april 2012

Nou dan ben ik goed bezig want ik ben dol op bieten en ook bietensap en dat eet ik en drink ik zeer regelmatig , daar ben ik erg blij om . YESSSSSSSSSSSS

Lilian, 09 juni 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?