Fruitfans gelukkiger

Fruitfans gelukkiger

Eet je veel groente en fruit? Dikke kans dat je dan een stuk gelukkiger bent dat je buurvrouw die dat niet doet. Veel groente en fruit eten lijkt je geluksgevoel namelijk een boost te geven.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Warwick Medical School. De wetenschappers ondervroegen 80.000 mannen en vrouwen naar hun dagelijkse eetgewoonten, lichaamsbeweging, werkzaamheden en of ze rookten. Ook moesten de mensen aangeven hoe tevreden ze waren met hun leven; of ze zich nerveus, gelukkig of juist ongelukkig voelden en of ze psychische problemen hadden.

De meest opvallende conclusie: de mensen die elke dag zeven porties groente en fruit aten, waren de gelukkigste mensen van de onderzochte groep. Het ging overigens niet om enorme porties; de onderzoekers beschouwden 85 gram groente of fruit al als een portie, terwijl een appel al snel 120 gram weegt. De wetenschappers maakten ook geen onderscheid tussen verschillende soorten groente en fruit.

De studie toonde weliswaar een verband aan tussen groente en geluk, maar wat de oorzaak is en wat het gevolg is niet helemaal duidelijk. Het kan namelijk ook zo zijn dat je niet vrolijker wordt van groente en fruit, maar dat vrolijke mensen doorgaans gezonder eten.

Dat klinkt niet onlogisch: als je ongelukkig bent, heb je eerder de neiging om 'comfort food' als chocolade en chips te pakken dan een appeltje.

Toch een stuk fruit pakken als je niet lekker in je vel zit kan wel een klein beetje bijdragen aan je geluksgevoel: na het eten van een sinaasappel voel je je gezonder en minder schuldig dan als je een reep chocolade opgeschrokt hebt. Als je dat iedere dag volhoudt, wordt je van groente en fruit dus een stukje gelukkiger.

Bron: gezondheidsnet.nl

Foto: jojomzz

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, fruit, groente, geluk, gezondheid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?