Cellulitis aanpakken

Cellulitis aanpakken

Sinaasappel of perzik? Als het om de huid gaat zullen de meeste vrouwen kiezen voor de perzik want de putjes van een sinaasappel zijn niet erg aanlokkelijk.

Sinaasappelhuid is de gangbare term voor cellulitis, een aandoening die gepaard gaat zichtbare putjes in de huid en daarnaast andere klachten kan geven zoals koude voeten. Heb je er ook last van? Graag vertel ik je meer over mogelijke oplossingen of verlichting van je probleem.

 

Cellulitis is een opeenhoping van vetcellen waardoor de huid er aan de buitenkant niet meer egaal uitziet, het geeft een ‘wolkig’ effect. De aandoening komt alleen bij vrouwen voor. Dit komt deels doordat vrouwen doorgaans meer vetweefsel hebben dan mannen maar meestal spelen hormonen en erfelijke belasting een grote rol. Hoewel je er vooral in de zomer over hoort omdat men dan meer met de benen bloot gaat, kan het ook ’s winters klachten opleveren vanwege koude voeten en omdat de putjes te zien kunnen zijn in een strakke broek.

Dé behandeling bij cellulitis is Endermologie/Lipomassage. Bij deze behandeling worden de opeengehoopte vetcellen gelift en gemasseerd waardoor ze weer een natuurlijkere, egalere laag in de huid gaan vormen. Een kuur bestaat uit 10 behandelingen, over het algemeen zijn 2 tot 3 kuren nodig om van de klachten af te komen, afhankelijk van de ernst van het probleem. De behandelingen voelen aangenaam, na de kuren voelt de huid zacht en is de doorbloeding dusdanig verbeterd dat de benen en voeten warmer, lichter en beter aanvoelen.

Trefwoorden van dit artikel: cellulitis, huid, vet, hormonen, sinaasappelhuid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Een duidelijk en verhelderend artikel, jammer alleen dat hier wordt gesproken over cellulitis terwijl er cellulite bedoeld wordt. Bij cellulitis is er sprake van een bacteriële infectie in het onderhuidse weefsel terwijl bij cellulite sprake is van verdikte vetcellen met gifstoffen die de uiterlijke vertoning van de huid verandert in de zogenoemde sinaasappelhuid. Cellulite is prima te behandelen met bindweefselmassage. Bij Cellulitis (ontsteking) is een behandeling nodig die de bacterie bestrijdt. Bindweefselmassage biedt hier géén uitkomst. Het is wenselijk om deze aanpassing te doen om verwarring te voorkomen.

marielle van de vaart, 17 november 2014

@ Anja, ja dat zou ik inderdaad ook wel willen weten, haha..

Elly, 14 mei 2011

en hoeveel ben je dan wel niet kwijt? denk niet dat mensen met wat minder te besteden dit kunnen betalen.

anja, 13 mei 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?