Fijne foundation

Fijne foundation

Een van de meest gebruikte en tegelijkertijd gevreesde make-upproducten is foundation. Veel vrouwen denken nog steeds dat foundation een dikke laag oranje make-up is die de huid afsluit. Niets is minder waar.

De foundations van tegenwoordig zijn licht, dragen luchtig en laten de huid ademen. Een paar tips voor een optimaal gebruik van foundation.

Een foundation zorgt voor een egale teint, een kenmerk dat volgens wetenschappelijk onderzoek een jonge uitstraling geeft. Hoe gelijkmatiger de teint, hoe jonger iemand wordt geschat. Maar gebruik je foundation die qua kleur of type niet bij je huid past, dan kun je juist ouder ogen. Ook het aanbrengen speelt een rol: bij een te dikke laag kleven rimpeltjes aan elkaar en lijken ze dieper.

De beste kleur voor een foundation is uiteraard de kleur die het dichtst bij je huidskleur ligt. Je kunt dit testen aan de binnenkant van je pols. Wat betreft huidtype kies je bij een droge huid het beste voor een oliehoudende crèmefoundation die de huid verzorgt. Een vette huid heeft het meeste baat bij vloeibare foundation of een poeder.

Foundation kun je op verschillende manieren aanbrengen: met de vingers, met een vochtig make-up sponsje of met een foundationkwast. Gebruik niet te veel en veeg rustig maar zorgvuldig uit over het gezicht; vermijd de hals, gebruik hiervoor een poeder.

Bang voor een onnatuurlijke look? Mix de foundation met je dagcrème. Donkere plekjes of kringen camoufleer je indien nodig met een concealer die iets lichter is dan je eigen teint, dit kan voor of na de foundation.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, make-up, huid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?