Rode ooghuid-tips

Rode ooghuid-tips

Heb je ook wel eens last van opgezwollen oogleden of een rode, droge huid rond je ogen, door een allergie als bijvoorbeeld hooikoorts? Er zijn een paar dingen die je daaraan kunt doen, maar wees erg voorzichtig met de tere huid rond je ogen.

Het gebied rond ogen is heel kwetsbaar, waarvoor niet iedere behandeling geschikt is. Want deze tere huid geeft vaak meer reactie dan andere gebieden van het gezicht.

Een veel gehoorde klacht bij allergieën, bijvoorbeeld hooikoorts, zijn gezwollen en rode tranende ogen en als gevolg daarvan een droge, rode huid. Om dit te bestrijden kun je het beste naar de huisarts gaan. Die kan je een antihistaminicum (anti-allergiemedicijn) voorschrijven waardoor de symptomen verminderen.

Als het probleem nog ‘actief’ aanwezig is, het is dan beter om aan de huid nog even niets te doen, omdat dat alleen maar meer reactie zal geven. Is het symptoom eenmaal onder controle en rest alleen nog het huidprobleem, dan kun je aan de slag.

De ooghuid is vaak droog en craquelé-achtig na zulke klachten. Het is dan belangrijk om de huid goed te hydrateren. Dat kan met geluidsgolven bij een schoonheidsinstituut. Deze methode is pijnloos. Doorgaans hebben mensen 5 à 10 behandelingen nodig. Hierna voelt de ooghuid weer zacht en comfortabel aan en is zij goed gehydrateerd.

Tot slot een paar preventietips: bescherm je ogen altijd goed met een zonnebril als je naar buiten gaat, het liefst een met wat bredere pootjes zodat ook de zijkant van je gezicht en ogen wordt beschermd. Probeer daarnaast de dingen waarvoor je allergisch bent (allergenen) zoveel mogelijk te mijden door bijvoorbeeld de speciale hooikoortsweerberichten op internet te raadplegen, je huis goed schoon te houden en het contact met huisdieren tot een minimum te beperken.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, ogen, huid, allergie, hooikoorts
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?