6 anti brand-tips

6 anti brand-tips

De zon heeft zo weinig geschenen de afgelopen weken dat je nooit echt lekker in de zon hebt kunnen liggen. Gelukkig komen er volgens Erwin Kroll een paar zomerse dagen aan! Maar pas op: de zon is sterk en de kans op verbranden dus groot. Daarom: zes remedies om zonnebrand te behandelen.

Je huid is in deze mooi weerloze zomer niet veel gewend. Wees dus voorzichtig als je de komende week in de zon gaat liggen. In augustus is de zon erg sterk; gebruik daarom een goede zonnebrandcrème.

Ben je onverhoopt toch verbrand? Dan kun je dit doen om de pijn te verzachten en je huid zo snel mogelijk te laten genezen:

Neem een pijnstiller
Neem zo snel mogelijk een pijnstiller met ontstekingsremmer, zoals ibuprofen of aspirine. Dat zorgt er niet alleen voor dat het proces van verbranden stopt, maar verzacht ook de pijn.

Een koude douche
Ben je verbrand omdat je de hele dag aan het zwembad of aan zee in de zon lag? Neem dan zo gauw je thuis komt een koude douche. Het koele water verzacht de brand in je huid en je spoelt al het chloor en zout weg. Zout en chloor drogen de huid uit en voor een verbrande huid is dat heel slecht en pijnlijk.

Smeer je in
Pak de meest vochtingbrengende huidcrème die je kunt vinden. Zo'n crème verzacht en helpt vervellen van de huid voorkomen. Wat je ook voor crème neemt, zorg er in ieder geval voor dat er géén anti-aging stofjes (zoals retinol) of alcohol in zitten. Die drogen de huid uit en kunnen de verbranding verergeren.

Cool down
Als de zonnebrand beperkt is gebleven tot een klein stukje huid, omdat je een stukje hebt overgeslagen bij het insmeren of je bikini niet helemaal recht zat, gebruik dan een kompres om dat stukje te behandelen. Maak een mix van melk en ijswater, doop daar een washandje in en leg dat op de verbrande huid tot het washandje niet meer koud aanvoelt. Herhaal dat drie keer. Het kompres verkoelt, herstelt de pH-waarde van de huid en de eiwitten in de melk verzachten de huid. Koude groene thee helpt ook goed: het beschermt de huid tegen UV-schade en gaat verbranding tegen.

Voorkom infectie
Als de verbranding zo erg is dat je kleine blaartjes hebt, smeer er dan drie keer per dag een antibacteriële crème op. Prik de blaartjes nooit, maar dan ook NOOIT door! Daar kun je een infectie van krijgen en dat is wel het laatste wat je wilt als je erbij loopt als een kreeft. Als je op een groot deel van je lichaam van die blaartjes hebt, ga dan als de wiedeweerga naar de dokter.

Losse kleding
Trek even geen skinny jeans of andere strakke kleren aan als je verbrand bent. Het schuurt en dat maakt je huid nog gevoeliger voor vervellen. Synthetische kleding heeft precies hetzelfde effect. Gelukkig is linnen hartstikke hip deze zomer.

Bron: Womens Health

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, huid, zonnebrand
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?