Chocola & sporten

Chocola & sporten

Je wordt er niet alleen vrolijker van, het lijkt erop dat pure chocolade óók erg goed is voor sportprestaties. Er zit een stofje in dat ervoor zorgt dat je spieren meer zuurstof krijgen en zich daardoor beter ontwikkelen. Tenminste, dat is bij muizen zo.

Dat ontdekten onderzoekers van de Wayne State University in Amerika. Ze voerden pure chocolade aan muizen en lieten ze daarna op een loopband rennen. Dat deden ze maar liefst 50% beter dan zonder de chocolade.

In chocolade zit epicatechine. Dat stofje zorgt ervoor dat de zuurstofopname in de spieren beter wordt, en daardoor ontwikkelen de spieren zich ook beter. Dit geldt in ieder geval voor muizenspieren. Waarschijnlijk werkt het bij mensen ook zo, maar dat is nog niet wetenschappelijk bewezen.

Intussen kun je het natuurlijk best in de praktijk testen. Ga nu niet meteen een hele chocoladereep naar binnen schrokken voor je gaat sporten. Een klein stukje - 30 gram bijvoorbeeld - extra pure chocolade met een cocaogehalte van minstens 70% kan wel helpen om je workout nét die extra boost te geven.

Bron: VrouwBlog / My Fox Detroit

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, fit en bewegen, chocolade, sporten, spieren
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?