Drop tegen opvliegers

Drop tegen opvliegers

Ze weten het nog niet helemaal zeker, maar het lijkt erop dat wetenschappers een nieuwe oplossing hebben gevonden tegen overgangklachten: drop. Een pil met daarin ingrediƫnten uit dropjes verminderde het aantal opvliegers bij een testgroep met vrouwen in de overgang met maar liefst 80%.

Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Southern California. Ze onderzochten 51 vrouwen in de overgang. Gedurende een jaar kreeg de ene helft van deze vrouwen een pil met daarin het dropingrediënt licogen. De andere helft kreeg een placebo.

Het duurde acht maanden voor er veranderingen zichtbaar werden, maar na een jaar waren die veranderingen wel heel duidelijk: de vrouwen die de droppil slikten hadden veel minder opvliegers en last van nachtelijk zweten. Gemiddeld daalde het aantal opvliegers van tien naar twee per nacht. En de vrouwen werden ’s nachts nog maar twee keer wakker van zweten, in plaats van vier keer.

De onderzoekers hopen dat de droppil een alternatief wordt voor vrouwen die geen hormoontherapie willen. Zo’n therapie heeft vaak bijwerkingen. Bij de droppil was daar geen sprake van.

Maar wacht nog even met naar de winkel rennen om een grote zak drop te kopen. Want helaas! Het eten van drop zelf heeft geen effect, zeggen de wetenschappers. De concentratie licogen is daarvoor te hoog in echte dropjes. En om helemaal zeker te weten of een droppil echt helpt, moeten de wetenschappers eerst nog veel meer onderzoek doen, met grotere groepen vrouwen.

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, fit en bewegen, drop, overgang
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ook ik wil hier op reageren, ben 58 en heb sinds mijn jeugd elke dag zo een 150 gram drop gegeten. Nog steeds maar probeer te beperken tot 30 gram. Het is echt een soort verslaving. Sinds minder eten van drop dus veel meer opvliegers. Mijn ervaring is dus dat drop eten voor minder opvliegers zorgt. Geen hoge bloeddruk en normaal gewicht, dat wel.

Assie, 24 augustus 2018

je kunt wel zeggen dat drop niet helpt tegen opvliegers, maar voor dat ik dit bericht gelezen had en hier nog nooit van had gehoord, had ik sinds lange tijd ,even weer eens een drop" verslaving", en viel het mij op dat ik veel minder zweet aanvallen had gehad ook overdag , ik had toch sterk het gevoel dat dat met drop te maken had . dus wel erg frappant, is het echt onmogelijk?

Carla, 15 november 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?