Koffie tegen kanker

Koffie tegen kanker

Koffieleuten opgelet! Een bakkie troost zorgt er niet alleen voor dat je wakker blijft, het helpt ook huidkanker voorkomen. Dat geldt vooral voor vrouwen. Drink jij iedere dag drie koppen koffie of meer, dan heb je 20% minder kans op het meest voorkomende type huidkanker dan vrouwen die minder dan één kopje koffie per maand drinken.

Dat hebben onderzoekers van de Harvard Medical School ontdekt. Koffie beschermt tegen het huidkankertype basaalcelcarcinoom. Ook mannen die meer dan drie koffies per dag drinken zijn daar beter tegen beschermd. Het risico dat zij deze vorm van kanker krijgen vermindert met 9%.

Cafeïnevrije koffie helpt niet, bleek uit het onderzoek dat bij honderdduizend mensen gedaan is. De onderzoekers denken daarom ook dat cafeïne het beschermende effect veroorzaakt.

Basaalcelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van huidkanker. Dit type huidkanker verspreidt zich meestal niet over de rest van het lichaam, maar moet wel behandeld worden. Basaalcelcarcinomen ontwikkelen zich vaak op stukken huid die veel in de zon komen.

De onderzoekers benadrukken dat alleen koffie drinken niet helpt als je huidkanker wilt voorkomen. Verstandig zonnen is veel belangrijker. En het is goed om zelf je huid in de gaten te houden op veranderende plekken: als moedervlekken veranderen of er op andere plaatsen op je huid gekke plekjes ontstaan, ga dan altijd even naar de huisarts.

Maar een extra kopje koffie kan zeker geen kwaad!

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, fit en bewegen, koffie, kanker
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Dat is goed te horen.ik ben een koffieleut en krijg altijd te horen dat zoveel koffie niet goed is.

wil hoogenboom, 09 december 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?