Haartjes verwijderen

Haartjes verwijderen

Een lekker kort koppie is helemaal in. Groot nadeel bij bijvoorbeeld een mooie bob is dat de haartjes in de nek ineens goed zichtbaar zijn. Dat kan het plezier van zo'n leuk kapsel behoorlijk vergallen. Definitief ontharen van de nek is een goede oplossing voor dat probleem.

Niet alleen andere delen van het lichaam en het gezicht komen in aanmerking voor definitieve ontharing. Ook de nek kan voorgoed van haartjes ontdaan worden. Het is een lastige plek om te scheren en zeker als dat een paar keer per week nodig is, is het definitief laten verwijderen van de haartjes de perfecte oplossing.

Afhankelijk van de kleur van je haar – zwart, bruin, blond, grijs of rood – kun je een behandelmethode kiezen. Heb je donker haar, dan is een methode die werkt op het pigment van het haartje via Intense Pulsed Light (IPL) een goede optie. Heb je licht haar (blond, grijs of rood) dan bevat het haar geen pigment en is een methode waarbij warmte het eiwit in de stamcellen van het haartje elimineert en het haartje verwijderd wordt een goede methode.

Beide behandelingen zijn bewezen veilig en effectief en kunnen je binnen afzienbare tijd van ongewenste haartjes af helpen. Gemiddeld zijn acht à tien behandelingen nodig – bij beide methodes – en er kunnen ook andere gebieden van het lichaam behandeld worden. Denk aan de bikinilijn, onderbenen, oksels en bovenlip. Ook mannen die bijvoorbeeld veel last hebben van ingegroeide baardharen of verlost willen worden van haar op rug en borst kunnen terecht voor definitieve ontharing. Zorg wel voor een gedegen intake en voorlichting voorafgaand aan de behandeling.

Definitieve verwijdering van haargroei in het gezicht en de hals kun je overigens deels vergoed krijgen via je zorgverzekeraar. Kijk daarvoor je polis even na of je aanvullend verzekerd bent. Is dat het geval dan kun je, mits je de behandeling laat uitvoeren bij een instituut dat aangesloten is bij jouw verzekering, een gedeeltelijke vergoeding verwachten.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, ontharen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?