Fijn lunchwandelen

Fijn lunchwandelen

Staan er op jouw werk ook altijd potten met snoep, dozen koekjes en plakken chocolade voor het grijpen? En vind je het ook zo moeilijk om daarvan af te blijven? Ga dan een kwartiertje wandelen. Dat halveert de trek in chocolade, zelfs in stressvolle situaties.

Na de lunch of halverwege de middag een frisse neus halen is sowieso gezond. Even je duffe hoofd in de buitenlucht: daarna kun je er weer flink tegenaan. En nu blijkt een wandelingetje ook nog eens snoepbuien tegen te gaan. Dat hebben onderzoekers van de University of Exeter geconstateerd.

De onderzoekers gaven 78 chocoladeliefhebbers een serie van werk- en beweegopdrachten. De proefpersonen die even bewogen voor het werk aten gemiddeld 15 gram chocolade. De deelnemers die meteen aan het werk gingen, propten 28 gram naar binnen.

De verklaring, volgens de wetenschappers: snacken op het werk is vaak een gedachteloze gewoonte. Voor je het weet heb je alweer een koekje naar binnen gepropt, zeker als het allemaal voor je neus staat. Bovendien geven calorierijke snacks een energieboost.

Die energieboost kun je ook krijgen door een wandelingetje, hebben de onderzoekers nu geconstateerd. En je hoeft je tussendoortje er niet eens voor op te geven: door dat wandelingetje heb je er gewoon minder zin in en neem je een veel kleinere portie.

Uit eerder onderzoek bleek al dat beweging het snakken naar voedsel kan afremmen. Dit is de eerste studie die laat zien dat beweging de consumptie ook echt kan verminderen. Bovendien is een stukje wandelen met je collega's en even ergens anders over babbelen ook nog eens heel gezellig. En dat is ook heel wat waar voor de goede sfeer op kantoor!

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, fit en bewegen, wandelen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?