Littekenbehandeling

Littekenbehandeling

Littekens, de meeste mensen hebben er wel een paar. Vaak zie je ze niet, omdat ze onder kleding zitten of omdat ze te klein zijn om echt op te vallen. Heb jij een litteken dat wél op een goed zichtbare plaats zit, of dat erg groot is en stoor je je daaraan? Dan kun je daar iets aan laten doen.

De schoonheidsspecialiste kan lelijke littekens goed behandelen. Het is belangrijk om eerst een diagnose te stellen: de schoonheidsspecialiste moet eerst vaststellen hoe het litteken en de huid er omheen eruit zien. Daarna kan ze een goed advies geven en een behandelplan opstellen.

Dé behandelmethode bij uitstek voor veel littekens is een behandeling met geluidsgolven. Daarmee kunnen niet alleen littekens op het lichaam, maar ook littekens in het gezicht behandeld worden. Het is een pijnloze behandeling die per sessie zo’n acht tot zestien minuten duurt en al na één behandeling is er verschil te zien.

Geluidsgolven zijn effectief omdat ze de doorbloeding in het litteken stimuleren en zo bindweefselvorming kunnen voorkomen. Belangrijk is ook dat je zo snel mogelijk nadat de wond genezen is begint met de behandelingen. Het is sowieso zinvol om vanaf het moment dat de wond genezen is twee keer per dag met een speciale littekencrème te smeren. Zo hou je de huid in ieder geval soepel.

Ook oudere littekens kunnen worden behandeld met geluidsgolven. Daarvoor zijn vaak wel een ander programma en meer behandelingen nodig. Over het algemeen geldt: hoe verser het litteken, hoe beter het te behandelen is.

Tenslotte moet je er wel rekening mee houden dat littekens ook door behandelingen met geluidsgolven nooit helemaal verdwijnen. Maar ze worden wel een stuk minder zichtbaar en daardoor vele malen minder ontsierend.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, littekens
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?